3 manieren om Arris surfplank SB6141 witte lichten te repareren

3 manieren om Arris surfplank SB6141 witte lichten te repareren
Dennis Alvarez

arris surfboard sb6141 witte lichten

Arris, een telecommunicatiebedrijf uit Amerika, bestaat al een tijdje en heeft een behoorlijk marktaandeel verworven. Wanneer dit gebeurt, gebeurt dit meestal niet toevallig.

Je moet echt een fatsoenlijk product leveren om een kans te maken om te concurreren in deze overbevolkte en zeer veranderlijke markt. Dus, als het gaat om hun producten; routers, telefoonsystemen en kabelmodems, zouden we moeten zeggen dat hun kracht hun bouwkwaliteit en algemene betrouwbaarheid is.

Van hun uitgebreide assortiment is de Arris Surfboard SB6141 modem een van de beste. We hoeven er zelden probleemoplossingsgidsen voor te schrijven, wat voor ons aangeeft dat ze in feite heel behoorlijk zijn.

De laatste tijd zijn er echter een paar gebruikers die op de forums klagen dat hun modem witte lampjes laat zien.

Wat veroorzaakt de witte lichten op een Arris Surfboard SB6141?

Zoals bij veel modems die tegenwoordig op de markt zijn, heeft ook deze een aantal ingebouwde lampjes die verschillende dingen doen om de toestand van het apparaat aan te geven. Voor het oplossen van problemen zijn deze lampjes heel nuttig.

Als u weet wat elk lampje betekent en of het continu brandt of knippert, weet u in principe precies wat er aan de hand is. Gelukkig betekent het knipperende witte lampje in plaats van de gebruikelijke groene kleur niet dat het apparaat een fatale fout heeft opgelopen.

In feite, in kan gewoon betekenen dat het apparaat begint te oververhitting een beetje. Dus, laten we je zien hoe je het weer in zijn normale staat kunt brengen.

Hoe de Arris surfplank SB6141 witte lampen te repareren

  1. Probeer het apparaat opnieuw op te starten

Zoals we hierboven al zeiden, de kleur die deze lampjes moeten hebben als alles naar behoren werkt, is groen. Het probleem met deze lampjes is dat ze zelf gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Het kan dus zijn dat het systeem te heet na verloop van tijd en heeft gewoon rust nodig.

Dit kan gemakkelijk het geval zijn als de modem al weken of maanden draait zonder pauze. Dus, het eerste wat we hier gaan proberen is gewoon opnieuw opstarten de modem en laat hem even afkoelen.

Nadat u Druk op de reset Het enige wat u hoeft te doen is de modem weer te laten opstarten en hij zal waarschijnlijk weer groen licht geven. Het moet echter gezegd worden dat dit slechts een tijdelijke maatregel is om de theorie te bewijzen dat oververhitting inderdaad het probleem is.

Uiteindelijk is het waarschijnlijk dat de gevreesde witte lampjes terugkomen. Hier is het ding echter, de witte lampjes zullen de modem niet echt stoppen met werken. Maar ze moeten ook niet genegeerd worden.

Een apparaat dat langdurig te warm draait zal opbranden veel sneller dan zou moeten. Dus laten we eens kijken of we een paar veranderingen kunnen maken om dat te voorkomen.

Meestal wordt dit hele probleem veroorzaakt door het feit dat de modem ergens is geplaatst waar het te warm is of dat hij zichzelf niet goed kan ventileren. Dus, eigenlijk is het enige wat u hier moet doen voordat u verder gaat, dat recht te zetten. Zoek ergens een iets kouder en zorg dat er ruimte omheen is.

  1. Diagnose van fouten met de instellingen

Hoewel dit in eerste instantie klinkt alsof het een ingewikkelde stap is, valt het reuze mee. Er is geen technische vaardigheid nodig om de instellingen te veranderen. In feite kunnen de instellingen meestal worden hersteld naar de juiste punten door slechts een eenvoudige reboot .

Natuurlijk, als je echt weet wat je doet, kun je ga handmatig naar binnen en elke instelling zelf controleren. Maar gezien de tijd die dit kost, raden we je bijna altijd aan om alles in één keer terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Voordat u een fabrieksreset op uw modem uitvoert, moeten we u eerst waarschuwen dat dit zal verwijderen alle wijzigingen die u erin hebt aangebracht. Dit betekent dus dat u misschien enkele instellingsprocedures opnieuw moet doorlopen.

Dat gezegd zijnde, denken we dat dit de moeite waard is om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen om uw apparaat op de lange termijn te beschermen. Arris Surfboard SB6141's zijn vrij eenvoudig te resetten. We zullen de stap voor stap gids over hoe het moet hier om u tijd te besparen:

  • Het eerste wat u moet doen is ontkoppelen de coaxiale kabel van de modem.
  • Neem dan de netsnoer uit het modem en laat het minstens 10 seconden uit. Dit geeft de Arris Surfboard SB6141 voldoende tijd om de stroomvoorziening te herstellen.
  • Ga dan naar het bovenste menu en selecteer de configuratiekoppeling .
  • Klik nu op de ' alle standaardinstellingen herstellen optie.

En dat is het! Vanaf hier moet uw modem een initialisatieproces voltooien, wat kan duren van 5-10 minuten Daarna zou u moeten merken dat het net zo goed werkt als op de dag dat u het voor het eerst kreeg.

  1. Neem contact op met de klantenservice

Zo nu en dan leveren zelfs de twee zeer effectieve stappen hierboven niet de resultaten op die we zouden willen. Helaas is er niets dat we je kunnen aanraden om vanaf hier alleen te doen.

We willen u niet vertellen dat u iets moet doen dat het apparaat kan beschadigen als u niet precies weet wat u doet. Dus, het enige logische wat u vanaf hier kunt doen is de betrokken professionals .

Als het apparaat nog steeds problemen geeft, betekent dit waarschijnlijk dat er een probleem is met de interne hardware Dit probleem is meestal veroorzaakt door de oververhitting van het apparaat.

Maar omdat we er niet zelf een kijkje kunnen nemen, is het zeker het beste dat u contact opneemt met de klantenondersteuning team Terwijl u met hen praat, moet u alles vermelden wat u tot nu toe hebt geprobeerd om het probleem op te lossen.

Op die manier kan aan beide kanten van de zaak tijd worden bespaard, omdat zij waarschijnlijk veel sneller tot de kern van het probleem zullen doordringen.

Ook moet worden opgemerkt dat de Arris Surfboard SB6141 wordt geleverd met een jaar garantie Dus in het ergste geval is het goede nieuws dat er een goede kans is dat je de modem in een mum van tijd kunt laten vervangen door een nieuwe. Hopelijk heeft dit geholpen!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.