Wat te doen als uw mobiele Wi-Fi-gesprek mislukt?

Wat te doen als uw mobiele Wi-Fi-gesprek mislukt?
Dennis Alvarez

wifi calling provisioning mislukt

Met de komst van messaging apps begonnen mensen elkaar meteen steeds minder te bellen. Toen deze apps eenmaal gesprekken gingen toestaan, begonnen mobiele netwerken in onbruik te raken.

Toen wi-fi-diensten hun intrede deden en gebruikers plotseling mensen konden bellen via draadloze netwerken, stopte vrijwel iedereen met het gebruik van hun mobiele dienst voor dat doel.

Met smartphones die over draadloze netwerkfuncties beschikken, en dat is zowat elke smartphone die vandaag op de markt is, verschoven de moeilijkheden naar hoe de wi-fi instellingen af te stellen om topprestaties te bereiken.

Wi-fi beltechnologie betekende een revolutie in de wereld van het bellen, omdat mensen zich geen zorgen meer hoefden te maken over hoeveel minuten ze nog op hun telefoon hadden staan. maandelijkse toelage .

Zie ook: Twitch VOD's herstarten: 4 manieren om te repareren

Vanaf dat moment begonnen carriers betere aanbiedingen te doen voor draadloze functies in een poging om deze dienst net zo beschikbaar te maken voor mensen als de traditionele cellulaire dienst.

Waarom hebben we hier nog steeds problemen mee?

Deze moderniseringsbeweging van de carriers hield in dat de verbindingssnelheden en de stabiliteit werden verhoogd en de latentie werd verminderd, zodat wi-fi gesprekken hetzelfde kwaliteitsniveau konden hebben als de normale beldienst. Dat was echter niet allemaal succesvol.

Sommigen hebben geklaagd dat zij de wi-fi belmogelijkheden op hun smartphone niet konden activeren of niet de nodige snelheid of stabiliteit kregen om goed te kunnen bellen.

Wanneer dat gebeurt, zien gebruikers meestal een foutmelding op het scherm van hun smartphone met de tekst "Wi-Fi Calling Failed. Try Again Later".

Als je ook te maken hebt met problemen met je wi-fi belmogelijkheden, hebben we een paar oplossingen waarmee je smartphones weer net zo goed kunnen bellen als met het oudere systeem. Laten we het voor je oplossen.

Wat te doen als uw mobiele Wi-Fi-gesprek mislukt?

Zoals eerder vermeld, zijn er enkele problemen die verhinderen dat de wi-fi beldienst goed werkt of überhaupt tot stand komt. Als u hulp nodig heeft om dit probleem te omzeilen, is dit wat u moet doen:

1. Zorg ervoor dat je mobiel compatibel is met de functie

Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw smartphone compatibel is met de functie wi-fi bellen. Hoewel de meeste mobiele telefoons op de markt tegenwoordig compatibel zijn met deze functie, beschikken ze niet allemaal over dezelfde functies.

Pak dus je gebruiksaanwijzing erbij, of ga gewoon naar de officiële website van de fabrikant en controleer de specificaties van je mobiele telefoon. Daar kun je zien of het model dat je bezit compatibel is met de wi-fi belfunctie of niet.

Als uw gsm een van de toestellen is die niet compatibel zijn met deze functie, zorg dan voor een nieuwe. Niet bellen via de mobiele dienst zou u genoeg geld moeten besparen om de investering snel de moeite waard te maken.

Als uw toestel niet compatibel is, moet het ook onmogelijk zijn om oproepen via dat systeem te ontvangen. Wilt u echt de enige onder uw vrienden en familie zijn die geen wi-fi gesprekken kan voeren of ontvangen?

2. Probeer andere draadloze netwerken

Volgens mobiele fabrikanten vereist de wi-fi gespreksfunctie een bepaalde minimumsnelheid en stabiliteit van het netwerk om goed te kunnen functioneren. Omdat het een op internetsignalen gebaseerd systeem is, is het vrij duidelijk waarom gebruikers een betrouwbare verbinding nodig hebben om via wi-fi te kunnen bellen.

Zeker, het niveau van dataverkeer is niet vergelijkbaar met 4K video streaming, overdracht van grote bestanden, of het spelen van de nieuwste online games. Het vereist echter nog steeds een minimale kwaliteit van de verbinding om te werken zoals het hoort.

Dus, als u merkt dat uw wi-fi belfunctie niet werkt, probeer dan eerst verbinding te maken met een ander netwerk voordat u probeert te bellen of gebeld te worden. Dat kan net zo goed de reden zijn waarom u problemen ondervindt met de functie en het veranderen van netwerk kan het probleem uit de weg ruimen.

Als het netwerk waarmee u de functie niet kunt gebruiken uw thuisnetwerk is, neem dan contact op met uw provider en vraag om een upgrade van uw internetabonnement.

Of, als de snelheden die u krijgt niet in de buurt komen van de snelheden waarvoor u betaalt, bel hen dan om de situatie recht te zetten. Een snelle internetsnelheidstest zal dat voor u verduidelijken.

3. Geef de functie een reset

Als u bevestigt dat uw mobiele telefoon compatibel is met de wi-fi gespreksfunctie en dat uw draadloze netwerkdienst werkt, dan kan de oorzaak van het probleem bij de functie zelf liggen.

Het resetten van de functie is hier een goede oplossing, omdat eventuele configuratieproblemen worden opgelost en de functie daarna volledig beschikbaar komt.

Ga naar de netwerkinstellingen van uw mobiele telefoon en zoek de functie wi-fi bellen. Schakel deze vervolgens een minuut of twee uit. Schakel deze daarna weer in en geef het systeem wat tijd om de diagnostiek en protocollen te doorlopen die het in acht moet nemen om eventuele bugs te verhelpen.

Start ten slotte ook het toestel opnieuw op, zodat de nieuwe definities in het geheugen van het toestel worden ingevoerd.

4. Reset uw netwerkinstellingen

De netwerkinstellingen spelen ook een belangrijke rol in de werking van de wi-fi belfunctie. En het toeval wil dat sommige apps de netwerkinstellingen kunnen tweaken om een hoger prestatieniveau te bereiken.

Zie ook: Wat is de Game Low Latency functie van Vizio?

Dat zorgt er echter voor dat de instellingen af en toe tegen de normen van de wi-fi belfunctie werken. Ga dus naar de netwerkinstellingen van je mobiel en reset ze .

Zodra dat is gebeurd, moet het systeem de eisen van de wi-fi gespreksfunctie identificeren en de instellingen opnieuw goed instellen om het te laten werken. Dit betekent dat u zeker in staat zult zijn om te bellen en gebeld te worden via uw wi-fi verbinding.

5. De functie Wi-Fi bellen als prioriteit instellen

De standaardinstellingen van de meeste mobiele telefoons stellen de netwerkverbinding als prioriteit, in plaats van de wi-fi verbinding. Dit is voornamelijk omdat gebruikers normaal gesproken langer verbonden zijn met de gegevens van hun provider dan met een draadloos netwerk.

Aangezien slechts weinig steden in de wereld over betrouwbare wi-fi netwerken in openbare ruimten beschikken, zullen veel functies onvermijdelijk prestatieproblemen ondervinden als zij niet met het netwerk van de provider zijn verbonden.

Deze prioriteiten kunnen echter worden gewijzigd op uw mobiele telefoon. Ga naar de netwerkinstellingen en kies uw wi-fi-netwerk als de primaire modus voor de beldienst. U zult waarschijnlijk worden gevraagd om de wijziging te bevestigen, dus klik gewoon op ja en dat zou het moeten doen.

U ontvangt en belt in de eerste plaats via uw wi-fi-netwerk en als dat uitvalt, vult het netwerk van de provider de gaten op.

Als je de verandering niet permanent wilt maken, activeer dan gewoon de Vliegtuigmodus wanneer je wi-fi gesprekken wilt voeren of ontvangen. Dat zou de mobiele datadienst moeten uitschakelen en het toestel dwingen te werken via het draadloze netwerk waarmee je verbonden bent.

Op het einde

Bellen via Wi-Fi is een ongelooflijk efficiënte functie. Of het nu voor de lagere kosten is, omdat u geen groot maandelijks minutentegoed nodig hebt om te bellen of gebeld te worden, of gewoon voor het praktische nut van de functie.

Als je er echter achter komt dat de functie niet goed werkt op je mobiel, kun je een aantal eenvoudige oplossingen proberen. Je kunt ook altijd contact opnemen met de klantenservice van je provider en hulp krijgen om de functie in te schakelen en te laten werken zoals het hoort.

Tot slot, als u andere eenvoudige manieren tegenkomt om het probleem van Wi-Fi Calling Provisioning op te lossen, houd ze dan niet voor uzelf. Schrijf ons via het onderstaande berichtvak en help anderen van dit probleem af zonder hoofdpijn en teleurstellingen.

Bovendien helpt elk stukje feedback ons om een sterkere en meer verenigde gemeenschap op te bouwen. Wees dus niet verlegen en deel die extra kennis met ons!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.