Wat is de Game Low Latency functie van Vizio?

Wat is de Game Low Latency functie van Vizio?
Dennis Alvarez

spel lage latency vizio

Zoals we allemaal weten, is de kwaliteit van de apparatuur die je gebruikt van het grootste belang voor de hele ervaring. Als iemand een betere installatie heeft dan jij, is de kans groot dat zijn reactiesnelheid beter is, waardoor hij een voorsprong heeft.

Hetzelfde geldt voor de internetverbinding die je gebruikt. Maar niet veel mensen zullen zich ervan bewust zijn dat de tv die je gebruikt je ook een voorsprong kan geven. Daarom kiezen heel wat gamers ervoor om hun consoles aan te sluiten op Vizio-tv's.

Naast het gemak van een groot scherm om de zichtbaarheid te verbeteren, hebben Vizio TV's ook specifieke instellingen om de spelervaring nog wat te verbeteren. Een van deze functies is de game latency instelling.

Maar niet veel mensen weten precies of dit veel helpt. Sterker nog, niet veel mensen lijken precies te weten wat het doet. Dus, om het tot op de bodem uit te zoeken, hebben we onze onderzoekshoeden opgezet. Het volgende is wat we hebben ontdekt!

Wat is Game Low Latency van Vizio?

Allereerst moet worden opgemerkt dat deze functie is ingebouwd in de populaire Vizio E-serie uit 2017. Ze zeggen dat zodra de functie is ingeschakeld dat de game-ervaring van hun gebruikers zal verbeteren.

Het is echter mogelijk dat het niet echt werkt op de manier waarop je het zou verwachten. De beeldmodus verandert bijvoorbeeld niet de input lag instellingen. Dus, we denken dat de beste gok is om eerst over te schakelen naar de gekalibreerde donkere modus en vervolgens de game low latency functie in te schakelen.

Dit alles gezegd zijnde, als u de lage latency instelling van het spel aanzet, zal de input lag drastisch verbeteren, waardoor alles merkbaar scherper wordt. En het moet ook bekend zijn dat Elke HDMI-poort op een Vizio TV heeft dezelfde vertraging.

Geen enkele is "beter In het algemeen is de input lag op een Vizio TV vrij laag in vergelijking met andere merken van zijn soort. Bovendien blijft de lage input lag hetzelfde voor alle beeldmodi en ingangen.

Dus wanneer u de game low latency functie op uw Vizio inschakelt, wordt de input lag op geen enkele manier beïnvloed.

Los hiervan moet worden opgemerkt dat latency en lag vaak met elkaar verbonden zijn. Laten we het dus hebben over het element lag. Eén ding dat bekend moet zijn, is dat de clear action-functie op een Vizio TV de lag daadwerkelijk verhoogt, maar niet op een manier die dramatisch genoeg is om echt op te vallen.

Dus, als u die functie verkiest, hoeft u zich niet echt zorgen te maken. Er is echter één ding dat een paar van u zou kunnen verrassen: de vertragingstijd (invoer) wordt hoger voor verschillende modellen en grotere maten Vizios.

De 65- en 70-inch modellen van Vizio TV's hebben een hogere vertragingstijd en dus een lagere latentie. Dus als u een echte serieuze gamer bent die graag snelle games speelt, moet u er rekening mee houden dat u met deze TV's meer vertraging krijgt. Aan de andere kant krijgt u ook een betere latentie.

Vertraging uitgelegd

Op uw Vizio kunt u er altijd voor kiezen om de game low latency instelling te gebruiken. Als u zich afvroeg hoe effectief deze functie is, het zal de game-ervaring voor u daadwerkelijk verbeteren - maar slechts een beetje. Op dit punt kunnen we waarschijnlijk het beste uitleggen wat latency precies is en hoe het werkt.

De definitie van latentie is de tijd die het signaal nodig heeft om van en naar een bepaalde bestemming te reizen. Om dit te meten stuurt de rekeneenheid een informatieve ping naar de server en meet vervolgens de tijd die het signaal nodig heeft om van die server terug te keren.

In dit geval zien we dus dat een lagere latentie beter is voor gamers, omdat de vertraging tussen het uitvoeren van een actie en het verschijnen van het resultaat van die actie op het scherm kleiner is.

Zo krijg je het gevoel alsof je eigenlijk 100% in het moment in plaats van op knoppen te drukken en hopen dat het systeem het snel genoeg registreert.

Dus als je van snelle online games houdt en games speelt zoals Call of Duty en Overwatch, is dit precies wat je zoekt. Bij tactische of turn-based games maakt het echt helemaal niets uit.

Het laatste woord

Bij gebruik van een Vizio voor gaming heeft de gamer de controle over het al dan niet implementeren van deze lage latency instellingen. Als u multiplayer games speelt, raden wij u ten zeerste aan om gebruik te maken van deze functie, omdat het een verschil zal maken.

Ook al is de reactiesnelheid niet met het blote oog te meten, uw beslissingen worden een fractie van een seconde sneller uitgevoerd, waardoor je een beetje een voorsprong hebt waarvan je misschien niet wist dat je die nodig had.

Probeer het dus uit door naar het instellingenmenu van onze Vizio TV te gaan en kijk of je na verloop van tijd betere resultaten krijgt. We durven er bijna om te wedden van wel. Nu ligt het er maar net aan hoe snel je eigen reactiesnelheid is.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.