Waarom zie ik Chicony Electronics op mijn netwerk?

Waarom zie ik Chicony Electronics op mijn netwerk?
Dennis Alvarez

chicony electronics op mijn netwerk

Het is niet nieuw dat desktops een muis en een toetsenbord nodig hebben om de meeste van hun functies te bedienen. Hoewel er een oneindig aantal merken, ontwerpen en functies op deze zogenaamde invoerapparaten zijn, heeft elke gebruiker zijn eigen favoriete fabrikant.

En de meeste van deze invoerapparaten zijn er niet om essentiële taken uit te voeren, maar om een betere of leukere ervaring te bieden. Wie bezit er tegenwoordig geen webcam? Sinds videochat populairder is geworden en minder veeleisend voor computers, houden mensen zelden hun gezicht weg van het scherm.

Bij mobiele telefoons is het niet anders, behalve natuurlijk het gebrek aan invoerapparaten. Toch willen mensen zien en gezien worden, en daarvoor hebben ze meestal een invoerapparaat nodig, zoals een webcam.

Met de verscheidenheid aan fabrikanten die er zijn, kan het een hele tijd duren voordat men uiteindelijk kan kiezen tussen de paar geselecteerde fabrikanten die aan de gewenste specificaties voldoen.

Voor gebruikers die het beste zoeken kosten-batenverhouding of voor wie geen centen telt bij het kopen van elektronica, zijn er merken voor alle smaken en eisen.

Deze steeds groeiende onderneming strekt zich uit over de hele planeet, waarbij de productiegebieden zich vaker vestigen in landen met lagere minimumlonen en/of lossere arbeidswetten.

Terwijl sommige elektronicafabrikanten blijven zoeken naar de nieuwste technologie voor hun computers en apparaten en bijvoorbeeld de beste game-apparatuur leveren, proberen anderen hun verkoop te vergroten voor meer betaalbare prijzen.

De eersten zullen waarschijnlijk aanwezig zijn in grote technologie-evenementen en hun nieuwste technieken terwijl de laatste in elke kleine elektronicawinkel in de stad ligt.

Hoe je het ook bekijkt, elektronicafabrikanten verdienen veel geld, vooral met de huidige, maar achterhaalde, afvalcultuur.

Volgens die trend genieten gebruikers van hun elektronica totdat deze de eerste tekenen van storing of defect begint te vertonen, waardoor de sleutel wordt omgedraaid en deze gebruikers op zoek gaan naar een recenter model of gewoon een nieuw exemplaar aanschaffen in plaats van te proberen het te laten repareren.

Met alle opties die gebruikers hebben, komt het uiteindelijk op twee dingen neer: hoeveel geld is men bereid uit te geven en heeft men een favoriet merk?

Waarom zit Chicony Electronics op mijn netwerk?

Als we het hebben over meer betaalbare merken die ervoor zorgen dat ze overal in de buurtwinkels aanwezig zijn, springt Chicony eruit als een van Taiwan's best verkopende elektronica fabrikanten.

Het ontwerpen van video- en beeldproducten, toetsenborden, camera's en andere randapparatuur (term voor de apparaten die je op een computer kunt aansluiten en die geen essentiële rol spelen bij het functioneren van de machine).

Chicony is niet alleen aanwezig in Zuid-Azië, maar ook in Europa en Amerika. Dit grote succes is vooral te danken aan de betaalbaarheid van zijn producten, waardoor het zelfs voor bedrijven van elke omvang een rendabele optie is.

Een ander opvallend kenmerk van duurdere producten is hun lange levensduur, althans voor de meeste van deze minder betaalbare producten kunnen gebruikers getuigen van hun duurzaamheid.

Hoewel de meer betaalbare producten minder lang meegaan, worden ze af en toe vervangen door andere, minder dure apparaten in een poging om de budgetten van bedrijven niet te overschrijden. Dat lijkt de missie van Chicory te zijn, aangezien de fabrikant met de dag meer aanwezig is, zowel in huizen als in kantoren.

Voor sommigen kan cichorei net zo goed zelfs te aanwezig want zij blijven toestellen van het bedrijf opmerken in de lijst van beschikbare toestellen bij het controleren van hun Wi-Fi lijst.

Ja, dat is precies wat gebruikers op vele online forums en Q&A gemeenschappen hebben gemeld, in een poging een verklaring en een antwoord te vinden voor deze vreemde aanwezigheid.

Volgens deze berichten merken gebruikers bij het bereiken van de lijst van apparaten die Wi-Fi-verbindingen met hun computers kunnen maken, apparaten van Chicory op.

Hoe vreemd het ook klinkt, aangezien de Taiwanese fabrikant zich specialiseert in randapparatuur en deze gewoonlijk niet via draadloze netwerken wordt aangesloten, zijn er meldingen dat ze hier en daar opduiken. Maar is het kwaadaardig?

Als u zich onder die gebruikers bevindt, is het eerste wat u wilt doen kijk of je apparaten van Chicory bezit Als u een van hun producten bezit, is dat de reden waarom het op de lijst van apparaten staat, zoals elk ander gadget dat verbinding kan maken met het internet.

Als dat het geval is, negeer het dan gewoon, want het zal u geen kwaad doen. Het grotere probleem hier is wat als ik geen Chicory producten bezit... Waarom blijft het verschijnen in mijn lijst van apparaten om te verbinden?

Zoals sommige gebruikers hebben gemeld, heeft het gebrek aan actie ten aanzien van die situatie er zelfs toe geleid dat mensen hun persoonlijke bankgegevens hebben laten stelen. Om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt, moet u dus beslist iets doen.

Wat kan ik doen om het te voorkomen?

Het gemakkelijkste en eerste wat u in die situatie moet overwegen is om de verbinding te blokkeren, wat gemakkelijk kan worden gedaan via de netwerkinstellingen. Zodra u de algemene instellingen op uw computer , zoek en open de netwerkinstellingen.

Van daaruit komt u bij de lijst van apparaten in de buurt die verbinding kunnen maken met uw computer. Als u met de rechtermuisknop op een van de apparaten in de lijst klikt, is er een optie om de verbinding te blokkeren.

Zodra u de procedure hebt uitgevoerd, verschijnt het apparaat niet langer in uw lijst en is uw netwerk niet langer beschikbaar voor dat apparaat om verbinding mee te maken.

Het is alsof je beide uiteinden van de lijn doorsnijdt, zodat de MAC-adres van Chicory is in een verboden status gezet en een nieuw commando om verbindingen van die bron toe te staan zal nodig zijn alvorens andere Chicory-apparaten met je netwerk kunnen verbinden.

Als u eenmaal door de beschikbare apparaten in de buurt gaat, neem dan de kans om te controleren of er misschien andere apparaten zijn die ook uw persoonlijke gegevens proberen te stelen.

Apparaten blokkeren via uw ISP

Een andere manier om de apparaten te laten schrappen uit de lijst van beschikbare apparaten in de buurt is om contact op te nemen met uw ISP, of Internet Service Provider en leg het probleem uit. Zodra je ze dat laat weten, kunnen ze de toegang tot alle netwerken die op jouw dienst zijn aangesloten volledig blokkeren terwijl ze... verander je IP adres.

Dat is een complete beveiligingszet, want uw netwerk is dan niet meer beschikbaar voor verbindingen vanaf deze apparaten. U zult dan het werk moeten doen om opnieuw verbinding te maken met alle andere apparaten waarvan u de verbindingen goedkeurt, maar dat is de moeite waard voor een veilige set verbindingen.

IP-adres wijzigen

Indien uw ISP dit protocol niet automatisch uitvoert, kunt u hem altijd vragen om verander je IP adres.

Veel carriers bieden tegenwoordig zelfs dynamische IP-adressen aan, wat betekent dat het bij elke nieuwe verbinding verandert, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om uw netwerk te vinden.

Bovendien, een firewall instellen en een antivirusprogramma gebruiken programma moet u een extra beveiligingslaag bieden en uw persoonlijke informatie voor uzelf houden.

Afgezien daarvan moeten eenvoudige taken zoals het wissen van uw browsergeschiedenis, het gebruik van een advertentieblokker en het niet openen van opvallende e-mails helpen om uw computer gezond te houden en minder vatbaar voor invasies.

Het laatste woord

Tot slot, mocht u nog tips hebben om de beveiliging van de netwerken van onze gebruikers en van voorkomen dat apparaten proberen in te breken Laat het ons weten in de commentaren. Door dit te doen, helpt u uw medegebruikers om hun systemen veilig te houden van mogelijke invasies.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.