Vergelijk ARRIS SB8200 vs CM8200 Modem

Vergelijk ARRIS SB8200 vs CM8200 Modem
Dennis Alvarez

cm8200 vs sb8200

De ARRIS SB8200 en de ARRIS CM8200 zijn twee van de zeer krachtige, op DOCSIS 3.1 gebaseerde modems die de markt voor internetnetwerken hebben veroverd. In dit steeds groeiende technologische tijdperk hebben beide sterke en betrouwbare modems vergelijkbare kenmerken die elkaar aanvullen. Ze hebben echter nog steeds kleine verschillen, waaronder het fysieke uiterlijk en de grootte.

Naast de algemene verschillen zoals de aan/uit knop en het aantal Ethernet poorten, zijn er nog een aantal andere punten die de CM8200 Modem onderscheiden van de SB8200. We zullen ze in dit artikel in detail bespreken. Lees verder om zelf te beslissen; ARRIS SB8200 VS ARRIS CM8200!

ARRIS CM 8200 vs SB 8200. Wat zijn de kansen?

We weten dat de DOCSIS 3.1-technologie nu de modemwereld beheerst. De snelle toename van de Gigabit-internetsnelheid wordt normaal voor ons dagelijks internetgebruik. We kunnen niet ontkennen hoe ze onze surfmogelijkheden op internet hebben beïnvloed.

Mensen aarzelen geen moment om een van deze twee modems van de volgende generatie te kopen; SB 8200 en CM 8200. Hoewel, ARRIS-gebruikers vragen zich af voor welke modem ze moeten gaan, aangezien beide van betrouwbare fabrikanten zijn. Op een paar duidelijke fysieke verschillen na, zijn beide vrij identieke apparaten.

Om u een veel duidelijker inzicht te geven, hebben we de verschillen tussen deze twee op DOCSIS 3.1 gebaseerde modems op een rijtje gezet, zodat u kunt kiezen welke u kiest voor uw netwerk thuis of op kantoor.

Merk op dat beide modems met succes worden gevoed door de breedbandbedrijven Comcast, Xfinity en COX. Als u de genoemde breedbandapparaten bezit, dan kunt u kiezen tussen deze twee modems.

Onderscheidende punten tussen SB8200 en CM8200:

Als u hier op zoek bent naar de uitgebreide verschillen tussen de ARRIS CM8200 en SB8200, hebben we al gezegd dat er geen significant verschil is tussen deze twee. We hebben echter ons best gedaan om de mogelijke verschillen tussen beide robuuste DOCSIS 3.1 gebaseerde modems eruit te halen.

Hier zijn ze:

  1. Verpakking:

De ARRIS CM8200 heeft een relatief andere verpakking voor "zakelijke klanten", maar beschikt over dezelfde hardware als de ARRIS SB8200.

  1. Uitzondering van Comcast:

We zouden merken dat Comcast in sommige gevallen weigert om CM8200 geïnstalleerd te krijgen op de account van de gebruiker, wat nogal ongelukkig is als je een Comcast-gebruiker bent. Je kunt deze zwakte echter omzeilen door de invoerinformatie uitgewisseld met die van SB8200. MAAR, MAAR, MAAR! Je zou verstrikt kunnen raken in ongekende meldingen van problemen met CM8200, en daarom is het beter als je blijft hangen bijSB8200 in plaats van de CM8200.

  1. Aantal en grootte van de poorten:

Hoewel we al hebben besproken dat deze twee modems vrij gelijkaardig zijn in andere kenmerken zoals het installatieproces, DOCSIS 3.1-functie, gebruik van Broadcom BCM3390-chipset, succesvolle inschakeling van QAM, aanwezigheid van LED-lampjes, en nog veel meer. Maar als het gaat om het aantal poorten, kunnen we een aanzienlijk verschil zien tussen deze apparaten. Waarom? Omdat de afmetingen en het aantal poortenkan variëren.

  1. Modem ontwerpen:

Het algemene ontwerp en het technische snijwerk op beide modems lijken nogal verschillend te zijn. U kunt kiezen wat u interesseert.

  1. RAM Opslag:

SB8200 lijkt een beter RAM-geheugen te hebben. Op papier heeft de CM8200 geen RAM-geheugen van betekenis. Dit is een winstpunt voor de ARRIS SB8200 modem.

  1. Modem Functioneert Snelheid:

CM8200 maakt geen kans tegen de SB8200 als het op snelheid aankomt. Waarom? CM8200 heeft geen zin om te kopen. Je kunt beter voor de SB200 gaan.

  1. Kosteneffectiviteit:

Als het gaat om kosteneffectiviteit, raden wij u CM8200 aan, omdat het een bedrijfsmodel is en minder kost dan SB8200.

  1. Bewoners en bedrijven:

Als u een in-home modem wilt, moet u waarschijnlijk gaan voor SB8200, die misschien heter wordt bij overmatig gebruik, maar een goede in-home modem is. CM8200 daarentegen loopt nauwelijks voor residentieel gebruik.

Met onze gedetailleerde vergelijking per punt, hopen we dat u een volledig en diepgaand inzicht krijgt in welke SB8200 VS CM8200 u moet kiezen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.