TP-Link Archer AX6000 vs De TP-Link Archer AX6600 - Belangrijkste verschillen?

TP-Link Archer AX6000 vs De TP-Link Archer AX6600 - Belangrijkste verschillen?
Dennis Alvarez

tp link archer ax6000 vs ax6600

Het internet kan u helpen bij het versnellen van uw workflow. Dit is verbazingwekkend omdat u niet alleen gegevens kunt verzenden, maar zelfs binnen enkele seconden kunt ontvangen. Hoewel, dit hangt meestal af van de snelheid van uw verbinding. Dit is waar sommige veel voorkomende problemen zoals lage signalen ook in het spel komen. Hiermee rekening houdend, is een eenvoudige oplossing dat u routers zoals de TP-Link Archer AX6000 en TP-Link Archer AX6600 in uw huis installeert. BeideDeze apparaten hebben vergelijkbare kenmerken, waardoor mensen in de war kunnen raken. Daarom gebruiken we dit artikel om de twee routers met elkaar te vergelijken.

Archer AX6000

De TP-Link Archer AX6000 is een beroemd apparaat dat wordt geleverd met tal van functies. Deze router is in staat om signalen uit te zenden op een hoog bereik dat kan verspreiden rond de meeste huizen. Gezien dit, zult u merken dat veel gebruikers denken over het vervangen van de voorraad routers in hun huizen met dit model. Spreken over dit, een aantal van de beste functies die je krijgt met de TP-Link Archer AX6000 is zijndual-band technologie.

Hierdoor kan de gebruiker zowel de 2.4 als de 5 GHz band tegelijkertijd gebruiken. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u deze eerst inschakelen via de configuraties van uw router. U zult merken dat het netwerk dat voor elk van deze banden wordt gecreëerd verschillend is. Met dit in gedachten hebt u twee opties waaruit u kunt kiezen. Een daarvan is het instellen van dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord voor beidenetwerken.

Hierdoor kiest uw apparaat automatisch welk netwerk beter zal presteren. Er zijn echter ook tal van problemen die u kunt tegenkomen wanneer u dezelfde SSID gebruikt. Daarom is de tweede methode waar de meeste mensen voor kiezen het gebruik van verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden voor hun netwerken. U kunt dan een van de netwerken kiezen, afhankelijk van welk netwerk beter zal werken met uw apparaten.

Daarnaast wordt de TP-Link Archer AX6000 router ook geleverd met verschillende USB poorten die gebruikt kunnen worden voor het aansluiten van extra apparaten zoals antennes. De processor die gebruikt wordt op de router is vrij krachtig waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over oververhitting van het apparaat.

Archer AX6600

TP-Link Archer AX6600 is een andere beroemde router die mensen onlangs hebben gekocht. Deze is vervaardigd door hetzelfde merk en zelfs de line-up voor beide routers is hetzelfde. Gezien dit, zijn er tal van overeenkomsten tussen de twee producten die mensen verwarren proberen om ze te kopen. Hoewel, moet u er rekening mee dat sommige verschillen maken deze apparaten verschillend van elkaarandere.

De TP-Link Archer AX6600 router wordt geleverd met een tri-band in plaats van dual-band kanalen. Deze bevat de gebruikelijke twee kanalen van de AX6000 plus een extra 5 GHz kanaal. Met twee van deze frequentiebanden kunnen mensen het kanaal op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. In plaats van de bandbreedte te moeten splitsen, kun je gewoon een nieuw kanaal gebruiken.

Daarnaast is ook de hardware van het apparaat geüpgraded, zodat u gebruik kunt maken van Wi-Fi 6. Dit biedt veel hogere snelheden, zelfs bij gebruik van een draadloze verbinding, maar er zijn ook enkele vereisten. U kunt de nieuwe technologie alleen gebruiken als de bestaande verbinding in uw huis snelheden hoger dan 3 Gbps heeft. Een belangrijk nadeel dat u zult merken bij de TP-Link Archer AX6600 routeris zijn hoge prijs.

Dit kan veel zijn voor mensen die het apparaat alleen thuis willen gebruiken. Met deze informatie in gedachten kunt u gemakkelijk zien welke router beter bij u past. Afhankelijk van uw gebruik zal een van de twee modellen beter voor u zijn. Beide worden geleverd met dezelfde beveiligingspakketten en zelfs het configuratieproces is hetzelfde. Als u problemen hebt met uw router of als uvragen hebt, dan kunt u contact opnemen met het ondersteuningsteam van TP-Link.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.