Spectrum DNS-problemen: 5 manieren om ze op te lossen

Spectrum DNS-problemen: 5 manieren om ze op te lossen
Dennis Alvarez

spectrum dns problemen

DNS-server is een belangrijk onderdeel van internettechnologie. Deze servers vertalen de domeinnamen naar het IP-adres, dat u naar de juiste website leidt. Dit betekent dat een defecte DNS-server de algehele browse-ervaring beïnvloedt. Dus, als u het Spectrum-internet gebruikt en het heeft achterblijvende prestaties, is er kans dat u Spectrum DNS-problemen heeft. In het artikelhieronder hebben we de probleemoplossingsmethoden toegevoegd om u te helpen!

Spectrum DNS problemen

1) Webbrowser

Allereerst moet u ervoor zorgen dat een internetprobleem of DNS-probleem niet wordt veroorzaakt door de webbrowser; zorg ervoor dat u de webbrowser eerst test. In dit geval moet u inloggen op de gewenste website via andere webbrowsers. Er wordt aangeraden om de gerenommeerde webbrowsers te gebruiken, zoals Google Chrome, IE, Mozilla Firefox en Safari.

Als u de website via verschillende webbrowsers kunt benaderen, weet u dat het DNS-probleem niet de boosdoener is. Ook kunt u de toepassingsinstellingen van uw browsers controleren en de browser bijwerken. Bovendien kunt u de app verwijderen en opnieuw installeren om van onjuiste instellingen en configuratie af te komen.

2) Firewalls

Voor iedereen die Spectrum internet gebruikt, maar niet in staat is om de gewenste website te bereiken, zelfs na het veranderen van de browsers, moet u de Windows ingebouwde firewall uitschakelen. In dit geval moet u de firewall deactiveren via het configuratiescherm. Zodra u in staat bent om de website te bereiken na het blokkeren van de firewall, weet u de echte boosdoener achter de geweigerde toegang en DNS problemen. InBovendien moet u de configuratie van de firewall controleren.

3) Router

Als u worstelt met DNS problemen op uw Spectrum internet, is de kans groot dat de internetverbinding slecht is. In dit geval moet u de router opnieuw opstarten omdat het uw server een nieuwe start geeft. Bovendien kunt u een harde reboot uitvoeren door het netsnoer eruit te halen. Zodra u het netsnoer eruit haalt, moet u minstens 30 seconden wachten omdat het een grondige ontlading belooft.

Zodra alles volledig is uitgeschakeld, sluit u de stroomkabels aan en begint de router goed te functioneren en internetsignalen te sturen.

4) Verschillende DNS-server

Als geen enkele probleemoplossingsmethode voor u werkt, moet u een andere DNS-server selecteren en gebruiken. In dit geval kunt u de openbare DNS-server gebruiken. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat Google een van de vrijste en efficiëntste openbare DNS-servers is die er zijn.

5) Bel uw ISP

Het kiezen en gebruiken van een andere DNS-server is meestal een effectieve keuze, omdat het u verplaatst naar een lichte server die niet overbelast is. Als het echter niet werkt, bestaat de kans dat er problemen zijn aan de achterkant. In dit geval kunt u uw internetprovider bellen, en zij zullen de mogelijke DNS-problemen voor u oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.