Netgear Orbi vs Nighthawk Mesh Wi-Fi 6 Vergelijking

Netgear Orbi vs Nighthawk Mesh Wi-Fi 6 Vergelijking
Dennis Alvarez

netgear orbi vs nighthawk mesh wifi 6

Bij het opzetten van een internetverbinding bij u thuis, moeten mensen eerst een internetprovider vinden die hoge snelheden biedt. Zodra dit is gedaan, is het volgende dat u moet doen beslissen hoe u uw verbinding wilt gebruiken. Afhankelijk van hoe groot uw huis is, zijn er misschien meerdere routers nodig als u in elk hoekje een signaal wilt hebben. Er zijn tal van bedrijven die routers produceren, wat mensen in eerste instantie kan verwarren.Twee van de beste apparaten die u kunt gebruiken zijn de Netgear Orbi en de Nighthawk Mesh Wi-Fi 6. Daarom gebruiken we dit artikel om een vergelijking tussen deze twee apparaten te maken, zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken.

Zie ook: Wat is de AT&T Smart WiFi App en hoe werkt het?

Netgear Orbi vs Nighthawk Mesh Wi-Fi 6

Netgear Orbi

De Netgear Orbi is een van de bekendste mesh-systemen die mensen tegenwoordig kunnen kopen. Deze zijn iets anders dan routers, omdat het apparaat helpt bij het creëren van één netwerk. Meestal, wanneer u meerdere routers in uw huis installeert, zullen deze allemaal verschillende namen hebben en uw apparaat moet een van de verbindingen selecteren, afhankelijk van welke een betere signaalsterkte heeft.

Hoewel dit meestal werkt, moet u er rekening mee houden dat dit ook veel problemen kan veroorzaken. Dit omvat uw Wi-Fi die niet op tijd overschakelt terwijl u zich door het huis verplaatst. Deze kleine onderbrekingen kunnen heel vervelend zijn en daarom zijn er mesh-systemen zoals Netgear Orbi beschikbaar. De kleine routers kunnen overal in uw huis worden geïnstalleerd en vervolgens met elkaar worden gesynchroniseerd. Zodra deze zijn ingesteldomhoog, zult u merken dat er slechts één Wi-Fi-netwerk beschikbaar is.

Dit komt omdat alle netwerkschakelingen die uw apparaat voorheen moest uitvoeren, nu door het mesh-systeem worden geregeld. Orbi biedt ook een hoge snelheid die voldoende is voor de meeste mensen die thuis internetten. De enige klacht die u over deze router kunt horen, is wanneer mensen hem proberen te configureren. Gelukkig is dit proces ook vrij eenvoudig en als u nog steeds problemen ondervindtdan is contact opnemen met het ondersteuningsteam van Netgear een goede optie. Er zijn ook tonnen gidsen online beschikbaar die gebruikt kunnen worden om het proces te versnellen.

Zie ook: Optimum Modem DS licht knipperend: 3 manieren om op te lossen

Netgear Nighthawk Mesh Wi-Fi 6

De Nighthawk serie is een andere beroemde line-up van routers vervaardigd door hetzelfde merk Netgear. U moet er rekening mee dat verschillende apparaten zijn opgenomen in deze line-up en elk van hen heeft verschillende functies. De gebruikelijke Nighthawk routers bieden een geweldige snelheid en bandbreedte limiet echter, deze zijn gemaakt voor een enkele kamer. Als het gaat om de nieuwe Nighthawk Mesh Wi-Fi 6, moet u er rekening mee dat dit een nieuwerouter die een combinatie is van de gewone Nighthawk serie en Orbi.

Het belangrijkste verschil dat u in eerste instantie zult opmerken is hoe groot het apparaat is in vergelijking met andere mesh-routers. Er is echter een goede reden voor deze grootte, want de router maakt gebruik van Wi-Fi 6. Dit is de nieuwste technologie van Wi-Fi die mensen helpt bij het verkrijgen van een veel snellere overdrachtssnelheid en sterkere signalen. Zelfs de maximumsnelheid is verhoogd van 3 Gbps tot ongeveer 9 Gbps. De overdrachtDe tarieven kunnen enigszins variëren, afhankelijk van waar u de router hebt geïnstalleerd.

Maar als je een internetverbinding hebt met een snelheid van ongeveer 10 Gbps dan kun je het grootste deel daarvan gemakkelijk ontvangen, zelfs als je Wi-Fi gebruikt. Dit was vroeger niet mogelijk omdat de signalen van oudere routers voorrang moesten geven aan sterkte boven snelheid. Gelukkig maakt de nieuwere technologie het mogelijk voor mensen om overal in hun huis hoge snelheden te ontvangen, zolang ze maar voldoende routers hebben geïnstalleerd.

Houd in gedachten dat Wi-Fi 6 misschien veel sneller is, maar dat de signalen nog steeds gemakkelijk kunnen worden geblokkeerd. Daarom zijn voor een netwerk dat uw hele huis kan overdekken extra routers nodig. Dit kan veel kosten en daarom is dit misschien niet voor iedereen de beste optie. Als u de bovenstaande informatie doorneemt, kunt u gemakkelijk kiezen welke router het beste bij u past.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.