NAT-filtering beveiligd of open (uitgelegd)

NAT-filtering beveiligd of open (uitgelegd)
Dennis Alvarez

nat filteren beveiligd of open

Routers zijn ontworpen om internetsignalen door te geven aan de Wi-Fi-compatibele apparaten. Met deze functie zijn de routers geïntegreerd met NAT-filtering; u zult zien hoe de router het proces voor inkomend verkeer bepaalt. NAT-filtering is ontworpen om een extra beveiligingslaag toe te voegen voor het internetnetwerk, waardoor de grootst mogelijke beveiliging tegen cyberveiligheidsbedreigingen wordt gegarandeerd.

NAT Filtering - Wat is het?

Het kan worden ontworpen als de eerste verdedigingslinie die het netwerk redt tegen hackers die proberen malware en illegale gegevenspakketten over te brengen in uw apparaten. NAT-filtering zal de gegevenspakketten analyseren voordat de functie ervan wordt vastgesteld. Het heeft constant toezicht dat het inkomende verkeer verhindert uw internet en netwerk te verstoren.

Zodra de gegevenspakketten zijn ontvangen, worden deze naar de bedoelde apparaten geleid. NAT-filtering is actief op routers. Dus, tijdens de filtering, als er ongeïdentificeerde bronnen of hacking-activiteit zijn, zal de NAT-firewall in werking treden.

NAT Filtering beveiligd of open

Open NAT Filtering

Open NAT filtering biedt een minder beveiligde firewall, waardoor bijna alle internet applicaties werken wanneer open NAT filtering is ingeschakeld. Bij het instellen van de beveiligingsvoorkeuren voor uw netwerk, moet u rekening houden met NAT filtering. Om open NAT filtering in te schakelen, moet u de onderstaande stappen volgen;

  • Type routerlogin.net in het Start-menu en druk op de enter-toets
  • Typ het wachtwoord in en druk op de knop "inloggen" (gebruik "wachtwoord" voor verificatie)
  • Tik op aangesloten apparaten in het onderhoudsmenu dat informatie geeft over apparaten die op de router zijn aangesloten
  • Identificeer uw computer of een ander apparaat via het IP-adres en de apparaatnaam
  • Klik op de optie poort doorsturen
  • Druk op "aangepaste dienst toevoegen" en typ de naam van het apparaat in dat de NAT-filtering heeft beveiligd.
  • Selecteer de optie "Beide" in het protocolvak
  • Voeg het poortnummer toe; de eerste in de startpoort en de tweede in de eindpoort
  • Voer het IP-adresnummer in het veld in en druk op de knop Toepassen
  • De router zal opnieuw opstarten, en de NAT-filterstatus zal verschuiven naar "open".

Met open NAT-filtering zal alles gestroomlijnd functioneren, of het nu gaat om multimedia-apps, point-to-point-apps of internetgames. Open instellingen verhogen het risico op cyberaanvallen. Als u echter open NAT-filtering gebruikt op de 3333-poort van de router, is de firewall nog steeds functioneel, wat een betere bescherming biedt.

Beveiligde NAT-filtering

De beveiligde NAT filtering biedt een beveiligde firewall om ervoor te zorgen dat uw internet en LAN beschermd is, vandaar de bescherming voor PC. Er zullen geen aanvallen via het internet zijn. Echter, met beveiligde NAT filtering kan er een blokkade zijn voor multimedia app functionaliteit, point-to-point apps zullen niet werken, en de internet games zullen niet geoptimaliseerd worden.

De kern van de zaak

NAT-filtering is de basisbeveiligingsnorm voor internetrouters. Voor mensen die behoefte hebben aan gestroomlijnde beveiligingsnormen op hun internetnetwerk, is beveiligde NAT-filtering een betere keuze. U kunt de bescherming versterken via VPN's. Er kunnen echter belemmeringen zijn in de functionaliteit van sommige apps, dus let daarop!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.