Зошто бескрајната мрежа ме повикува? (објаснето)

Зошто бескрајната мрежа ме повикува? (објаснето)
Dennis Alvarez

зошто би ме повикала бескрајната мрежа

Иноваторот во телекомуникациите, Peerless Network, нуди низа услуги на компаниите кои сакаат да стигнат до поголем број клиенти со помал буџет.

Револуционерната карактеристика што ја донесе на пазарот Peerless Network нуди висококвалитетна говорна комуникација, како што се SD-WAN, SIP Trunking, Cloud PBX и бесплатни решенија.

Како што нивната мрежа на претплатници се зголемува за тој ден, се повеќе компании имаат корист од агилни, економични и едноставни за имплементирање гласовни решенија.

Меѓутоа, и покрај неговиот извонреден квалитет на услугата, што е потврдено од клиентелата на Peerless Network, има проблем е пријавено од многу од неклиентите.

Како што е објавено во форумите на интернет и заедниците за прашања и одговори, луѓето кои немаат никаква врска со мрежата „Безвредни“ добиваат повици од други луѓе кои тврдат дека работат за компанијата.

Доколку се најдете меѓу тие луѓе, издржете се со нас бидејќи ќе објасниме што е веројатно да се случи, како и што може да се направи за да се прекине оваа непријатност еднаш засекогаш.

Што е Peerless Network?

Обезбедувајќи висококвалитетни говорни услуги преку телекомуникациски решенија, Peerless Network испорачува низа производи за да се задоволат сите потреби нивните клиенти може да имаат во тој оддел.

Нивното робусно портфолио со одличен гласуслугите за комуникација вклучуваат бесплатен, SIP Trunking и Cloud PBX, меѓу другото, кои работат преку преку 4.500 интерконекции низ територијата на САД. во обид да се достигне уште поголем дел од овој нов бизнис.

Peerless Network на клиентите им носи решенија за оптимизација на нивните телекомуникациски услуги, овозможувајќи им да го подобрат протокот на сообраќај и да ги намалат трошоците со телефонијата.

Сепак, дури и со својот извонреден и консолидиран квалитет на услугата, Peerless Network не е ослободена од проблеми. Многу луѓе добиваат повици од наводни претставници на компанијата кои најчесто минуваат покрај агентот на IRS.

Како што е наведено од компанијата, ова се лажни повици направени од хакери кои се обидуваат да ги искористат предностите на просечниот човек.

Исто така види: 5 методи за решавање на ESPN Plus што не работи со Airplay

Користете ја листата за неповикување во ваша корист

Како што бројот на луѓе се жалат дека примаат лажни повици од наводни вработените во Peerless Network постојано се зголемуваат, компанијата лансираше регистар за такви повици .

Тоа се нарекува Национална листа не повикувајте , а преку нивната веб-страница, луѓето кои се малтретирани од такви повици може да ги означат бројот и името на контактот (дури и ако е лажен). Потоа, системот автоматски ќе го контактира бројот и ќе ја потврди нивната активност.

Требарезултатот е дека контактот всушност се обидува да измами луѓе, бројот ќе биде блокиран на целата национална територија.

Досега, повеќето случаи кога резултатот беше спротивен, тоа беше главно затоа што бројот што го користат измамниците е всушност домашен фиксен телефон кој веројатно бил преземен од хакерите вклучени во измамата.

Исто така види: Политики и пакети за користење податоци на Suddenlink (објаснето)

Во секој случај, верификацијата и регистрацијата на контактот нема да се случи пред триесет еден ден.

Како што наведува „Перлес мрежа“, создавањето на Националната листа „Не повикувај се“, до која може да се пристапи на www.DoNotCall.gov, е јасен обид на компанијата да го спречи престапот.

Тие исто така не информираа дека никогаш нема да има таков повик од нивниот персонал, бидејќи тие не се компанија за телемаркетинг и никогаш нема да се обидат со овие маркетинг тактики да ги промовираат своите услуги.

Покрај тоа, доколку се обидете за да додадете контакт во Националната листа не повикувајте и ќе испадне неуспешен, секогаш можете да го известите операторот за лажниот повик – или со контактирање со операторот и самите информирање или со пополнување на приговорот од секој превозник што го има на нивните веб-локации.

Бидејќи регистарот не е одговорен за потврдување на можната незаконска активност, превозниците стануваат одговорни за проверка и додавање на бројот за контакт на националната листа.

Зошто Дали бескрајната мрежа би ме повикала?

Како одговор намногу поплаки што ги добиваше компанијата Peerless, тие не информираа дека измамниците применуваат различни тактики во обид да ги измамат луѓето.

Како што беше заклучено од анализата на жалбите, во повеќето од обиди, измамникот лажно се претставува како агент на IRS, велејќи дека примателите на овие повици треба да платат даноци или задолжувања, или во спротивно ќе се соочат со затвор.

Не заборавајте да ги блокирате

Дали треба да го регистрирате името и бројот на лажниот повикувач во National Do Not Список на повици и сепак примате повици, секогаш можете да ги блокирате. Најбрзиот начин да ги блокирате овие контакти е да го забележите кодот на областа, да откриете кој оператор управува со тој број и да побарате од него да го направат тоа.

Во многу од случаите оваа постапка беше обид, бројот за контакт беше блокиран за помалку од дваесет и четири часа. Бидејќи системот на Peerless Network бара триесет и еден дневен прозорец за проверка и регистрација на бројот за контакт, ова би можело да биде побрзо решение за да престанете да добивате лажни повици.

Друг начин, кој е исто така прилично практичен е да се одлучите за VoIP услуги , бидејќи тие ќе ви помогнат да го ставите бројот за контакт на црната листа и тој повеќе нема да може да го достигне вашиот број.

„Недостаток“ е што брзиот и ќе биде потребна сигурна интернет конекција, затоа проверете дали ја имате пред да се обидете да користите VoIP услуги.

Пријавете го контактотПреку е-пошта

Доколку се обидете да го додадете лажниот број за контакт на повикувачот на националната листа преку „Perless Network“ и тоа не функционира, постои дури и трет начин. На нивната веб-локација, Peerless Network има формулар што секој може да го пополни со бројот и можното име на лажниот повикувач за да пријави злоупотреба.

Откако ќе се пријави злоупотребата, компанијата целосно го исклучува целиот телефонски систем на лажниот повикувач. Најдоброто нешто е што оваа постапка обично трае само неколку часа, или во некои конкретни случаи, ден или два.

Бидејќи злоупотребата претставува посилно нарушување на приватноста на луѓето, се прави валидна подрастична мерка. Покрај тоа, штом Peerless Network ќе го исклучи целиот телефонски систем на лажниот повикувач , тие ќе имаат потешкотии да се обидат повторно да измамат луѓе, како спротивно на националниот список.

Во на второто, на измамниците ќе им биде потребна само работа за стекнување нов број за да продолжат да ги вознемируваат луѓето.

Последниот збор

Накратко, Peerless Network никогаш нема да остварувајте повици за телемаркетинг или вознемирувајте луѓе, па најдобро решение е да ги блокирате контактните броеви на лажните повикувачи.

Ова може да се направи или преку националниот список, преку мрежата „Пербес“ или преку операторот. Важно е овие контакти да бидат блокирани за да не можат да ја вршат оваа злонамерна активност.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.