Windstream модем T3200 Портокалова светлина: 3 начини да се поправи

Windstream модем T3200 Портокалова светлина: 3 начини да се поправи
Dennis Alvarez

windstream модем t3200 портокалова светлина

Исто така види: 5 начини да се поправи бавната брзина на прикачување на спектарот

Windstream модем t3200 е една од најдобрите работи што можете да ги добиете за да имате подобро искуство преку мрежите Windstream. Ви овозможува да изберете помеѓу фреквенција од 2,4 Ghz и фреквенција од 5 Ghz, што е нешто ново за модемите Windstream и можете да уживате во поголеми брзини и поврзување преку него.

Исто така види: 10 начини да го поправите исклучувањето на лигата, но Интернетот работи добро

Модемот исто така ја прошири поддршката за брзина и сега можете да уживате брзина на пренос на податоци до 1 GB безжично или преку етернет конекција што ќе го промени начинот на кој гледате на интернет конекцијата Windstream. Ако гледате портокалова или килибарна светлина како трепка на вашиот модем t3200, еве што би значело.

Windstream модем T3200 Портокалова светлина: причината?

Има само две светла на модемот, а едниот е за напојување затоа треба да биде зелен постојано. Другото светло е за поврзување и треба да биде цврсто зелено кога ја имате вистинската конекција што ви треба.

Ако светлото е црвено, тоа би значело дека воопшто нема врска со серверот и треба да го проверите тоа. Сепак, трепкање килибар или портокалово светло е знак дека вашиот модем има ограничена поврзаност и се обидува да се поврзе со серверот.

1) Рестартирајте го модемот

Во некои случаи, проблемот е само со модемот поради некој вид ситна грешка или грешка и треба лесно да се поправи со едноставно рестартирање. Еднаш тирестартирајте го модемот, тој ќе предизвика обид за повторно поврзување преку мрежата со серверот. Така ќе бидете сигурни дека портокаловото светло што трепка нема и ќе можете да видите зелено стабилно светло на вашиот модем со оптимално поврзување и стабилизација што ќе обезбеди непречено функционирање на интернет конекција за вас.

2) Ресетирајте го модемот

Друга работа што ќе треба да ја пробате ако рестартирањето не ви успее е да го ресетирате модемот. Има копче веднаш до приклучокот каде што го приклучувате кабелот за напојување, но не е достапно и е малку под површината на куќиштето на вашиот модем за да се осигура дека не е случајно допрено.

Ќе треба да кликнете на ова копче со зашилена алатка како игла и држете го притиснато 10-15 секунди додека двете светла на вашиот модем не почнат да трепкаат зелено. Оставете го после тоа, и модемот ќе се ресетира на стандардните поставки, ќе се рестартира еднаш и ќе го ажурира фирмверот исто така.

Целиот процес може да потрае неколку минути и треба трпеливо да седите за тоа. По успешното рестартирање, ќе можете да го направите да работи без да добивате какви било грешки.

3) Контактирајте со Windstream

Ако сè уште не можете да го направите работа, постојат големи шанси тоа да биде предизвикано поради некој вид грешка на мрежата Windstream, а најдобриот начин да го решите ова е ако ги контактирате и побарате од нив дада ви помогне во решавањето проблеми.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.