Universal Global Scientific Industrial на мојата мрежа

Universal Global Scientific Industrial на мојата мрежа
Dennis Alvarez

универзална глобална научна индустрија на мојата мрежа

Од гаџетот за аларм на нашите мобилни телефони до сериите или вестите што ги гледаме пред да заспиеме, интернетот игра клучна улога во нашите животи во денешно време. Секако, некој може да се обиде да живее подалеку од оваа виртуелна реалност, но таа бара патарина со која повеќето луѓе би избрале да не се занимаваат.

Барем, мислиме дека не вреди! Животот во општеството повеќе не значи да се движите од област во област за работа, забава или едноставно човечки контакт. Откако интернетот стана вообичаен и присутен во речиси секој дом и бизнис во светот, нашето присуство се претвори во малку апстрактен концепт.

Со пронајдокот на безжичните интернет конекции, луѓето можеа да допрат не само до луѓето , но и места, користејќи побрзи и посигурни врски. Освен тоа, безжичните мрежи овозможуваат повеќекратни врски, така што домашниот и деловниот интернет достигна уште едно ново ниво на практичност.

Меѓутоа, колку повеќе светската мрежа расте и се развива во ова синергично суштество, толку повеќе луѓето се склони кон измами и виртуелни закани. Како што се случува, многу корисници бараа одговори во онлајн форумите и заедниците за прашања и одговори за секаков вид проблем.

Според некои од овие корисници, често се случувало, при обидот да се поврзат со нивните домашни или деловни безжични мрежи, врска под името Universal Global ScientificИндустриски скокачки прозорци на списокот.

Збунети зошто таква деловна Wi-Fi мрежа се појавува на нивните достапни списоци со врски, корисниците почнаа да се сомневаат во безбедноста на нивните интернет системи.

Како што секој ден доаѓаат нови начини на измама, вознемирување, хакирање, фишинг, меѓу другото, корисниците се повеќе и повеќе се загрижени за нивните интернет безбедносни системи .

Дали треба да се најдете меѓу оние корисници кои го откриваат Universal Global Scientific Industrial на вашата листа на поврзани уреди, бидете со нас додека ве водиме низ неколку совети за да ја подобрите вашата интернет безбедност и да се ослободите од оваа можна закана.

Значи, без дополнително одложување, еве што можете да се обидете да се осигурате дека вашата домашна или деловна безжична мрежа нема да биде нападната или хакирана од Universal Global Scientific Industrial.

Што да правите кога Universal Global Scientific Industrial продолжува да се појавува на мојата мрежа?

Проверете ги уредите поврзани со вашата Wi-Fi мрежа

Universal Global Scientific Industrial развива аудио, дисплеј, складирање и мрежни решенија меѓу другите производи.

Иако нивната главна цел е автомобилскиот сектор, може да се случи вие или вашиот сосед да поседувате еден од нивните уреди. Тоа може да биде и причината зошто нивното име постојано се појавува на списокот на поврзани уреди.

Од друга страна, ако ниту виениту некој од вашите соседи поседува Universal Global Scientific Industrial производи, постои пристојна шанса некој да се обиде да ја пробие вашата интернет конекција.

Според интернет експертите, повеќето од пробивањето обидите се насочени кон акредитиви како што се броеви на кредитни картички и социјално осигурување. Но, има и такви кои едноставно бараат да се вчитаат бесплатно.

Во секој случај, треба да ги блокирате овие обиди, бидејќи тие може или да го искористат вашиот месечен додаток на податоци и да предизвикаат значително опаѓање на вашата брзина на интернет или уште полошо, да ги украдете вашите пари или да извршите злосторства под ваше име.

Затоа, откако ќе се разбере дека Universal Global Scientific Industrial може да претставува закана за вашата интернет безбедност, а вие сте сигурни дека ниту вие, ниту вашите соседи поседувате на нивните производи, погрижете се да го блокирате. Лесен начин да го направите тоа е да ја ограничите интернет-врската само на овластени уреди.

За да го овозможите ограничувањето, одете до поставките на рутерот со внесување на IP адресата што се наоѓа на вашиот модем или рутер, потоа ингеренциите за најавување. Откако ќе го покриете тој чекор и ќе ги достигнете општите поставки, лоцирајте го списокот со поврзани уреди и производи.

Оттаму треба да можете да ја видите Universal Global Scientific Industrial на списокот. Ако навистина е таму, кликнете со десното копче на неа и изберете ја опцијата ограничи врска .

Тоа треба да ја изолира заканата како вашабезжичната мрежа нема да биде достапна за уредот за пристап/хакирање. Сепак, имајте на ум дека треба да ја проверите целата листа на поврзани уреди, наместо едноставно да ја ограничите врската за првиот Универзален глобален научен индустриски уред што ќе го најдете на списокот.

Тоа е обид за хакирање или кој било друг некој вид штетен пробив, лицето на другиот крај на врската може да се обиде да ве измами со користење различни IP адреси . Со тоа, хакерот може да се обиде да се поврзе со вашата Wi-Fi мрежа од голем број уреди, затоа погрижете се да ја проверите целата листа.

Проверете ја безбедноста со алатката за скенирање порти

По ограничувањето на Universal Global Scientific Industrial уредите, ви предлагаме да преминете на процедурата Port Scan .

За оние кои не се толку технолошки, скенирањето на портите е алатка која наведува кои интернет порти се отворени во вашиот систем, како и да го идентификува домаќинот и да ги опише одговорите на портите што се користат. Како што е наведено во името, ги скенира портите.

Откако ќе ја стартувате алатката за скенирање порти на вашиот систем, ќе добиете извештај за идентификатори на домаќини, IP адреси и порти кои можат да наведете ги локациите на отворените сервери.

Да знаете кои порти се отворени и да ги идентификувате уредите што се поврзани со портите што се користат, веќе ќе ви даде прилично конкретна идеја за вашето користење на интернет, но најдоброто допрва доаѓа.

Пристаништескенирањето може да ви помогне и при дијагностицирање на нивоата на безбедност на интернет , бидејќи ќе се прикаже ID на домаќинот, а корисниците можат лесно да ги идентификуваат можните закани. Добар пример за безбедносната помош што може да ја понуди е кога корисниците ќе дознаат дека една од портите се користи за воспоставување врска под неовластен пристап .

Откако ќе се покрие тој чекор, корисниците можат да го блокираат пристапот и да го наведат неовластениот уред за да не можат да се вршат дополнителни обиди за пристап. Конечно, ви препорачуваме да ги затворите сите ранливи порти, бидејќи тоа ќе ги отежни можните понатамошни обиди за инвазија.

Променете ја мрежната лозинка

Доколку најдете Universal Global Scientific Industrial во списокот на поврзани уреди, најбрзиот начин да спречите инвазија е да ја промените лозинката за Wi-Fi.

Со цел за да го направите тоа, ќе мора да стигнете до поставките на рутерот, што може да се направи со внесување на IP адресата што се наоѓа на задната страна на рутерот, а потоа и акредитивите за најавување сместени во истиот дел од уредот.

Како што е безжичните врски се ранливи кога имаат слаби лозинки, погрижете се да одберете силна која ќе ги спречи можните пробивања надвор од вашата мрежа.

Постојат пристојни шанси веќе да сте биле побарано да креира лозинка со повисоко ниво на безбедност. Обично, тие лозинки се состојат од мали и големи букви,броеви, симболи и специјални знаци.

Доколку изберете да ја смените лозинката на вашата мрежа за посилна, погрижете се да вметнете неколку од секој тип, бидејќи тоа ќе го подобри нивото на безбедност.

Дополнително, проверете дали ја менувате лозинката на вашата мрежа на секои две или три недели за да се осигурате дека безбедносните стандарди на вашата интернет конекција се највисоки можни.

Безбедносни стандарди

Бидејќи веќе ќе пристапувате до поставките на рутерот за да ја смените вашата мрежна лозинка за посилна, одвојте време за да го подобрите типот на безбедност на вашиот интернет и конекција.

Иако повеќето модеми и рутери се веќе конфигурирани со безбедносниот стандард WPA2-AES, кој е прилично безбеден, проверете каков параметар носи вашиот рутер или модем под безбедносен стандард.

Во случај вашиот модем или рутер да не е поставен со безбедносниот стандард WPA2-AES, погрижете се да го промените бидејќи нуди подобра заштита од обиди за пробивање.

Повикајте го вашиот интернет провајдер

Исто така види: Услугата за мобилна CDMA на САД не е достапна: 8 поправени

Доколку се обидете со сите поправки наведени погоре и сè уште наоѓате поврзани Universal Global Scientific Industrial уреди на вашата мрежа, можеби ќе сакате да го повикате вашиот ISP .

ISP е кратенка за Интернет сервис провајдер, а компанијата е таа што ви ја испорачува мрежната врска што ја користите во вашиот дом или бизнис.

Значи, одинапред и повикајте ги да објаснат што се случува и оставете ги да сфатат како да го решат. Погрижете се да ги известите за чекорите што веќе сте ги опфатиле, за да можете да заштедите и малку време.

Исто така види: Snapchat не работи на WiFi: 3 начини да се поправи

Професионалните техничари на вашиот интернет провајдер се навикнати да се справуваат со секакви проблеми, така што има добри шанси да имаат неколку дополнителни трикови во нивните ракави. Дозволете им да ги искористат тие трикови за да ви помогнат да се ослободите од вашиот проблем со Universal Global Scientific Industrial уредите.

На крај, дали треба да дознаете за други начини да се ослободите од Universal Global Scientific Industrial уредите поврзани со вашата безжична мрежа, погрижете се да не известите во делот за коментари . Со тоа, ќе им помогнете на нашите колеги читатели да се ослободат од ова вознемирувачко прашање.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.