Сè за Verizon Price Match

Сè за Verizon Price Match
Dennis Alvarez

совпаѓање со цена на Verizon

Verizon стана врвниот мрежен оператор што нуди пакети за мобилни телефони од високата класа. Со ова, Verizon има повеќе услуги, како што се гласовни повици, текстуални пораки и податоци за пристап до интернет. Згора на сè, тие дизајнираа неколку телефонски пакети за луѓе кои треба да купат паметни телефони. Значи, во оваа статија, споделуваме се што треба да знаете за Verizon Price Match!

Исто така види: 5 вообичаени кодови за грешки на TiVo со решенија

Што е Verizon Price Match?

Да бидам искрен, цената се совпаѓа во основа е тактиката за подобрување на маркетингот и бизнисот. Оваа тактика е одговорна да ги „натера“ клиентите да мислат дека ги добиваат најдобрите зделки (што не е точно во повеќето случаи). Дополнително, помага да се зголеми продажбата, а истовремено да се промовира сигурна и лојална база на клиенти. Според Verizon, тие ја дизајнирале оваа политика за да ги понудат најдобрите зделки на разновидна база на потрошувачи.

Покрај тоа, тие ја дизајнирале политиката за заштита на цените за мобилните телефони. Сепак, тоа не одговара на цените во споредба со другите мобилни продавачи на мало. На пример, ако тие продаваат некои уреди по поевтина цена за време на периодот на враќање, тие очигледно ќе го направат совпаѓањето на цената за корисниците. На пример, тие нема да одговараат на цената на телефонот со iPhone или Samsung.

Исто така види: 4 лесни начини за решавање Жал ми е оваа услуга не е достапна за вашиот план за услуги

Преговори за усогласување на цените со Verizon

Прво, очигледно е точнодека Verizon не нуди совпаѓање со цените со другите продавачи на мобилни телефони. Сепак, корисниците секогаш имаат начин да преговараат со Verizon за усогласување на цените. Значи, ако претходно сте го нарачале телефонот од Verizon и сакате да ги натерате да се договорат за совпаѓањето на цената. Со ова, предлагаме да се јавите на Verizon.

Кога ќе ја повикате поддршката за корисници на Verizon, побарајте од нив цената да одговара на телефоните. Има големи шанси да не се согласат околу тоа, но секогаш можете малку да инсистирате на нив. Да бидам искрен, инсистирањето ќе успее само ако претставникот е љубезен. Од друга страна, треба да се обидете да им се заканите дека ќе ја откаже нарачката однапред и вашата претплата на Verizon.

Штом се заканите дека ќе ја откажете нарачката однапред ако цената не одговара на уредот, голема е веројатноста да те слушам. Покрај тоа, тие можеби не одговараат на цената, но нудат одреден кредит. Кредитот обично се обезбедува како клиент бонус. Уште повеќе, ако сте клиент на Verizon долго време или ја имате сметката со години, тоа ќе ги зголеми шансите тие да ве слушаат и да го задоволат вашето барање.

Згора на сè, треба да заканувајте им се дека ќе се префрлат на некој друг мрежен оператор бидејќи секогаш работи подобро. Во некои случаи, тие може да понудат дополнителни ингеренции за пакетот, како што се минути за гласовни повици, интернет податоци или текстуални пораки без дополнителни трошоци за да се компензира за вашите потреби. Исто така, предлагаме да одимедо продавницата на Verizon.

Ова е затоа што не можат да дозволат да се случи хаос во продавницата за малопродажба. Затоа, само посетете го Веризон и обидете се да ги инсистирате и да гледате како прават како што велите. И на крај, предлагаме да останете логични и љубезни за време на преговорите бидејќи агресивното однесување нема да ви донесе ништо добро.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.