Можете ли да користите Dropbox на Apple TV?

Можете ли да користите Dropbox на Apple TV?
Dennis Alvarez

dropbox apple tv

Apple е репер за успех и слава во светот на забавата. Постојат неколку услуги во кои уживате на уредите на Apple. Успехот на услугите на Apple може лесно да се види преку ширењето на нивните уреди низ целиот свет. Кога станува збор за паметните телевизори, Apple не застанува. Паметните телевизори на Apple се добро познати по нивниот неверојатен дисплеј и беспрекорните услуги. Меѓу повеќето други апликации и услуги, луѓето се прашуваат дали може да се пристапи директно до Dropbox со Apple TV. Па, одговорот може да оди на двата начина, или да или не. Во оваа статија, ќе разговараме за пристапот на Dropbox на Apple TV заедно со други релевантни информации. Останете со нас.

Apple TV е еден организиран уред каде што речиси ги прелистувате и прикажувате вашите основни датотеки од секојдневниот живот. Dropbox е популарен софтвер за облак за споделување датотеки што ги одржува вашите датотеки зачувани. Пред да разговараме за тоа како можете да пристапите до Dropbox на Apple TV, дозволете ни да ви дадеме правилно разбирање за тоа што е Dropbox.

Што е Dropbox?

Исто така види: 3 чекори за да го поправите модемот што не работи по прекин на струја

Dropbox е модерен софтверска алатка која ги складира и организира вашите датотеки и важни папки. Тоа е организиран работен простор кој го намалува обемот на работа, па затоа давате приоритет на клучните датотеки и другите секундарни датотеки.

Исто така види: Што е VZ Media?

Од софтвер за облак бесплатен и отворен за јавноста, Dropbox бара од вас да се најавите и да ја искористите вашата креативна работна енергија.

Покрај тоа, Dropbox не ги копира сите вашидатотеки без доделените информации. Наместо тоа, ви овозможува да ги изберете датотеките со приоритет за зачувување на безбедно место.

Откако ќе завршите со зачувување на најважните датотеки во вашиот Dropbox ID, можете лесно да пристапите до нив користејќи ги компатибилните уреди и сите ќе се прикажат.

Многу луѓе сакаат да ги зачуваат критичните аудио и видео датотеки на нивниот Dropbox, кои подоцна сакаат да ги пренесуваат на нивните паметни телевизори, како што е Apple TV.

Како да пристапам до датотеките Dropbox на мојот Apple TV?

Луѓето кои имаат паметни телевизори на Apple се прашуваат дали би можеле директно да пристапат до нивните датотеки Dropbox на нивниот телевизор.

Од пристапот до Dropbox датотеките ДИРЕКТНО на вашиот Apple TV не се можни, еве неколку начини како да го остварите тоа.

Користење уреди на Apple како што се iPhone:

За жал, Apple TV не е Не е компатибилен со формирање директни врски со облак услуги како што е Dropbox. Тоа значи дека Dropbox не може да се постави директно на Apple TV. Затоа ќе треба прво да ги поставите овие облак врски или содржината на Dropbox на вашиот уред со iOS. Откако ќе се најавите на вашиот iOS уред, датотеките Dropbox и стриминг содржината ќе почнат да се синхронизираат преку вашиот Apple TV преку iCloud.

Еве како поставувате врска со вашата облак услуга на уред со iOS:

  • Навигирајте до Infuse.
  • Изберете „Додај датотеки“
  • Одете во опцијата „Cloud Services“.

Датотеките и стримингсодржината ќе почне да се прикажува на вашиот Apple TV.

Заклучок:

Пристапот до Dropbox на Apple TV не е возможен кога го правите тоа директно, поради што сте потребно е прво да се внесе процесот со вашиот iPhone уред. Повикувањето на чекорите споменати претходно ќе ви помогне во голема мера.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.