Dennis Alvarez

Содржина

што е vz media

Verizon не само што е еден од најдобрите оператори за мобилни телефони и интернет провајдер таму, туку ви овозможува да ја имате предноста од некои од најистакнатите карактеристики што би ги направиле вашите телефонското искуство е многу забавно и ќе престанете да гледате на мобилните оператори на ист начин. Овие карактеристики ќе ве направат зависник откако ќе се приклучите и нема да можете да се префрлите. Но, зарем тоа не е случај и со сите други технолошки достигнувања и пронајдоци? Значи, нема ништо за што да се грижите и едноставно можете да уживате во овие одлични карактеристики без ниту една мисла на ум.

Овие функции не се ограничени само на користење и подобрување на вашите повици, пораки или интернет искуство. Исто така, уживате во цела низа функции со додадена вредност со Verizon, кои можеби се токму она што ви недостасува кај вашиот тековен оператор или сакате да го имате од вашиот мобилен оператор. VZ Mobile е една таква услуга што едноставно ќе ви се допадне, бидејќи има тони функции. Еве сè што сакате да знаете за VZ Media.

Исто така види: HRC против IRC: Која е разликата?

Што е VZ Media?

VZ media е во основа поделба на Verizon Communications која работи индивидуално и главно се фокусира на медиумите. Марката ја одржува својата индивидуалност како и другите стекнати домени на Verizon Communications, вклучувајќи ги AOL и Yahoo. Она што треба да го знаете за VZ медиумите е дека сите вашизачуваните датотеки како што се фотографиите и другите мултимедијални пораки од вашите пораки што ги преземате ќе бидат зачувани во посебна папка наречена VZ media. Нема да можете да го најдете тој медиум во вашата галерија бидејќи стандардно нема да се зачува во таа папка.

Значи, ако сте клиент на Verizon и сте збунети околу лоцирањето на оние фотографии или музика што ги можеби сте зачувале од разговорот, треба да погледнете во папката со име VZ media наместо во галеријата. Сега, можеби мислите дека тоа е само папка што се користи за зачувување на фотографиите и нештата, но тоа е многу повеќе, а еве неколку одлични карактеристики што треба да ги знаете за тоа.

Направете резервна копија и обновување

Најдоброто нешто што го добивате на медиумите е тоа што сето тоа е резервно и не треба да размислувате за губење на медиумот во разговорот ако го промените телефонот или изгуби го некаде. Ова ќе осигури дека можете лесно да направите резервна копија на сите податоци на сервер базиран на облак, обезбедувајќи дека секогаш кога ќе треба да земете нов телефон, се што треба да направите е да направите резервна копија од вашата сметка на Verizon на телефонот и сите текстуални пораки, вклучувајќи ги и тие медиумски датотеки. исто така ќе бидат обновени на вашиот телефон за кратко време.

Ова е одлична карактеристика бидејќи повеќето мобилни оператори таму имаат ограничена меморија на резервната копија и тие не поддржуваат ниту мултимедија. Значи, ова ќе биде совршено нешто за вас ако сакате да го имате истотоискусете се со сите ваши датотеки што ви се корисни и на вашиот нов телефон.

Шифрирање

Сега, оваа одлична функција и целото складирање облак не ви дозволуваат да го имате меморија за складирање на сите податоци, но и голем опсег на други функции. Една таква особено одобрена карактеристика е нивното шифрирање што ги прави безбедни сите ваши медиуми складирани на медиумот VZ.

Постојат хакери и измамници секогаш на работ да ги украдат вашите чувствителни податоци, но можете да имате чувство за безбедност и уверување дека со Verizon Media, ќе ја добиете вистинската шифрирање што ќе ви овозможи да ги чувате сите податоци на вашиот облак безбедни и ова е едноставно најдоброто нешто што можете да го имате од операторот на мобилни телефони.

Организација

Организирањето на такви податоци е секогаш хаос бидејќи има тони разговори, медиумски датотеки од секој од нив и сите. VZ media ви овозможува да имате мир и на тој дел и сите датотеки во вашата папка VZ Media ќе бидат правилно организирани, според времето, разговорот со кој се поврзани и слични работи. Можете лесно да пристапите до датотеките без да морате да ги поминете сите.

Исто така види: Како да го споделите екранот Paramount Plus? (Заедно Цена, Apple SharePlay, Screencast, Zoom)Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.