Како да ги вклучите поставките на Spectrum IPv6?

Како да ги вклучите поставките на Spectrum IPv6?
Dennis Alvarez

поставки на спектарот ipv6

Spectrum е еден од најголемите даватели на услуги за сите видови мрежни потреби што можеби ги имате. Тие нудат широк спектар на услуги за сите видови комерцијални и домашни потреби како што се Интернет, кабловска телевизија, домашен телефон, мобилен и многу повеќе. Можете исто така да добиете некои од најдобрите пакети со сите овие услуги на истото место, со некои од најдобрите и најприфатливите можни пакети. Ова не само што ви дозволува да заштедите дел од парите, туку исто така ќе можете да уживате во удобноста за управување со сите овие претплати на едно место.

Тие нудат врвни технологии за да се осигураат дека го добивате најдоброто можно ниво на услуги во однос на комуникациските потреби. IPv6 е потребата на времето бидејќи зголемувањето на барањата за мрежно поврзување не може повеќе да се справува со IPv4 како што беше во минатото и за да продолжат да се движат напред со потребите на клиентите, тие мора да бидат на вистинската страна на технологијата. Ако се прашувате за IPv6 на Spectrum, еве неколку работи што мора да ги знаете за него.

Дали Spectrum поддржува IPv6?

Првото нешто што мора да праша дали IPv6 Интернет протоколот е поддржан и на Spectrum ако сакаат да го овозможат на нивниот рутер или врската што ја користат. Значи, одговорот е прилично едноставен за ова и да, Spectrum има поддршка за IPv6Интернет исто така.

Во моментов, тие ја прошируваат поддршката за двата интернет протоколи IPv4 и IPv6 за да ги задоволат потребите на поширок опсег на корисничка база што ја имаат низ САД. Сепак, на подолг рок тие имаат намера да се префрлат само на интернет IPv6.

Засега, нивната опрема и сите услуги што можете да ги добиете преку интернет се компатибилни со IPv6, но ќе треба да го вклучите од нив за да добијат пристап до овие услуги. За да го решите тоа, ќе треба прво да го проверите рутерот што го имате од спектарот, а потоа и вашиот тип на врска. Неколку работи што веројатно ќе треба да ги проверите и правилниот метод за правилно поставување на апликацијата би бил:

Проверете ја компатибилноста на рутерот

Од поврзувањето на Spectrum и системот е компатибилен со IPv6 конекција, нема многу да се грижите во тој дел. Ќе мора да бидете сигурни дека рутерот што го добивте од Spectrum е исто така компатибилен со IPv6 интернетот и после тоа можете да продолжите со негово средување и овозможување IPv6 на вашата врска.

Многу е едноставно да се знаеш и можеш или да го бараш моделот на твојот рутер онлајн за да видиш дали е компатибилен со протоколот IPv6 или може директно да контактираш со Spectrum ако рутерот е од нив и тие ќе можат да ја потврдат компатибилноста на твојот рутер за да бидете искористенисо IPv6 адресата. Ако вашиот рутер е компатибилен, ќе треба исто така да го овозможите, а неколку работи што ќе треба да ги направите се:

Како да ги вклучите поставките за Spectrum IPv6?

За да започнете со тоа , ќе треба да ја пронајдете IP адресата на вашиот рутер и да пристапите до административниот панел на рутерот со внесување на адресата во лентата за адреси на кој било прелистувач. После тоа, ќе треба да се најавите користејќи ги ингеренциите и штом ќе се најави административниот панел на рутерот, ќе треба да го изберете „Напредно јазиче“ под менито за поставки на административниот панел на рутерот.

Исто така види: Известувања за онлајн комуникации на Comcast Net

Бидејќи вашиот рутер е компатибилен со IPv6, ќе можете да ја видите опцијата на административниот панел на вашиот рутер под напредните поставки. Значи, ќе мора да пристапите до поставките и потоа правилно да ги внесете информациите таму.

Исто така види: 9 чекори за да решите APN за мобилни телефони на Mint да не се зачувува

Ќе треба да ја внесете IPv6 адресата што ја добивате од вашиот интернет провајдер, стандардниот портал, примарниот DNS, секундарниот DNS и големината на MTU . Сите овие информации може лесно да се најдат и пристапат од вашиот интернет провајдер и штом ќе ги внесете сите информации правилно, можете да преминете на следниот чекор.

Потоа ќе преминете на Динамичката IP адреса под напредната картичка и внесете ги истите информации и таму. Сега, ќе треба да го поставите типот на врска како PPoE и потоа да кликнете на копчето за зачувување. После тоа, ќе мора еднаш да го рестартирате вашиот рутер и тој ќе го овозможи протоколот IPv6 за вас на Spectrum конекција.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.