Дали TracFone е компатибилен со Straight Talk? (4 причини)

Дали TracFone е компатибилен со Straight Talk? (4 причини)
Dennis Alvarez

е компатибилен со tracfone со директно разговори

Денес, телекомуникациите стојат како жестоко оспорувана индустрија. Со толку многу провајдери на теренот, компаниите и мрежите секогаш се стремат да го подобрат својот опсег на услуги за да придобијат клиенти.

Во поново време, се појави опсег на MVNO. MVNO е кратенка за 'мобилен виртуелен мрежен оператор'. Тоа се провајдери кои обично не поседуваат сопствена мрежа, туку наместо тоа направете ја можноста за враќање на други мрежи како што се AT&T, T-Mobile и други .

Ова значи дека корисниците можат да се префрлаат помеѓу мрежи за да добијат најдобра можна покриеност. Ова е одлична опција за потрошувачите кои не се статични, т.е. оние кои патуваат за работа или задоволство, или оние кои живеат помеѓу својот дом и местото на нивниот партнер. Другата голема придобивка е што давателите на услуги имаат тенденција да понудите и припејд и договорни услуги, што значи дека можете да изберете да не се обврзувате на договор.

Покрај тоа, и двата провајдери нудат неограничено пренос на време на разговор. Значи, ако не ги користите сите ваши датуми или повици во текот на еден месец, можете да го префрлите на следниот месец.

Исто така види: 3 начини да го решите проблемот со бавниот интернет на Google Nest Cam

Придобивките за давателот на услуги се намалени општи трошоци, бидејќи тие не се одговорни за трошоците за одржување, развој или подобрување на сопствената мрежа. Ова значи дека тие можат да ги ценат нивните планови за услуги на многу атрактивен начин. Со овие придобивки и конкурентницените, не е тешко да се види зошто многу потрошувачи избираат да се префрлат на провајдер кој користи еден од овие MVNO.

Бидејќи ова е релативно нов концепт, некои потрошувачи се збунуваат околу ограничувањата на таквата услуга и не разбираат целосно како функционираат. Некои корисници мислат дека овие MVNO би биле компатибилни еден со друг, но тоа не е толку едноставно. Во рамките на оваа статија, ќе се обидеме да разбиеме некои од вообичаените заблуди и ќе дадеме малку повеќе информации за да ви помогнеме да го разберете сето ова малку подобро.

Дали TracFone е Компатибилен со Straight Talk?

Значи, во рамките на MVNO давателите на услуги, TracFone и Straight Talk се две од најголемите компании. Имајќи предвид дека TracFone е матичен компанијата на Straight Talk, многу корисници очекуваат двете да бидат заменливи, но тоа не е така. Тоа е исто како и сите други неповрзани мрежи - имате SIM картичка за вашиот телефон, која е поврзана со вашиот мрежен провајдер.

Со провајдер базиран на MVNO, можете да изберете на која мрежа ќе се поврзете за ваша употреба. Тоа е затоа што тие имаат предност што можат да користат бројни мрежи, но вашиот провајдер останува ист . Единствениот начин да можете да ги користите двата провајдери би било да имате 2 SIM-картички . Но, имајќи предвид дека и двата провајдери во суштина ја нудат истата услуга и покриеност, тоа не е неопходно.

1. TracFone еМатична компанија за Straight Talk:

Значи, претходно, TracFone беше матична компанија за Straight Talk, и двете во сопственост на América Móvil . Меѓутоа, многу неодамна, двете компании беа купени од Verizon. Имајќи предвид дека Verizon има своја мрежа, со широка покриеност, постојат сите шанси во догледно време да се направат некои промени во услугите што ги нудат двете компании.

2. Ниту еден оператор нема планови за директен разговор од TracFone:

Една област на разлика помеѓу двете компании е тоа што TracFone произведува и продава свои брендирани паметни телефони. Ако имате еден од овие уреди, нема проблем да го имате TracFone како давател на услуги.

Сепак, ако сакате да користите Straight Talk, ќе треба да бидете сигурни дека вашиот мобилен уред е отклучен за да се користи на која било мрежа , во спротивно може да откриете дека вашата SIM картичка не е компатибилна и вашиот телефон нема да работи.

3. И двајцата се само даватели на услуги:

Недостатокот во сопственост на одредена мрежа и користењето други мрежи им дава на клиентите поголема флексибилност и слобода, заедно со подобрена услуга во целина, бидејќи веројатно нема да имаат толку многу проблеми со мрежата прекин.

Меѓутоа, како што беше претходно споменато, сега кога Verizon ги купи двете компании, ова може да се промени. Во моментов не е јасно дали Verizon го направи ова купување за да се пробие воовој профитабилен пазар или со цел да се елиминира нивната конкуренција.

4. Услуги BYOP (Донесете го вашиот сопствен телефон):

Исто така види: 7 начини да го поправите бавниот интернет на Midco

Во моментов, и TracFone и Straight Talk нудат услуга BYOP ИЛИ KYOP. . Ова им овозможува на корисниците да ги пренесат своите постоечки уреди и да почнат да ги користат услугите TracFone или Straight Talk, се додека нивниот уред е компатибилен и отклучен.

Се надеваме дека ова ви помогна да разберете малку повеќе за услугите што ги нуди двете компании. Во суштина, има мала разлика помеѓу тогаш и двете. Тоа зависи од вас и кој ќе го обезбеди најсоодветен пакет за да ги задоволи вашите потреби.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.