Is TracFone compatibel met Straight Talk? (4 redenen)

Is TracFone compatibel met Straight Talk? (4 redenen)
Dennis Alvarez

is tracfone compatibel met straight talk

Tegenwoordig is telecommunicatie een sterk bevochten sector. Met zoveel aanbieders op het terrein streven bedrijven en netwerken er altijd naar hun dienstenaanbod te verbeteren om klanten te winnen.

Meer recentelijk is een reeks MVNO's ontstaan. Een MVNO staat voor 'mobile virtual network operator'. Dit zijn aanbieders die doorgaans geen eigen netwerk bezitten, maar in plaats daarvan en andere netwerken zoals AT&T, T-Mobile en anderen.

Dit betekent dat gebruikers kunnen wisselen tussen netwerken om de best mogelijke dekking te verkrijgen. Dit is een geweldige optie voor consumenten die niet statisch zijn, d.w.z. degenen die reizen voor hun werk of voor hun plezier, of degenen die tussen hun eigen huis en dat van hun partner. Het andere grote voordeel is dat providers zowel prepaid- als contractdiensten aanbieden, wat betekent dat u ervoor kiezen zich niet aan een contract te binden.

Bovendien bieden beide providers onbeperkte overdracht van zendtijd. Dus als je in een maand niet al je mobiele data of beltegoed gebruikt, kun je dit overdragen naar de volgende maand.

De voordelen voor de dienstverlener zijn lagere overheadkosten, omdat hij niet verantwoordelijk is voor de kosten van het onderhouden, ontwikkelen of verbeteren van zijn eigen netwerk. Dit betekent dat hij zijn dienstenplannen op een zeer aantrekkelijke manier kan prijzen. Met deze voordelen en concurrerende prijzen is het niet moeilijk te zien dat waarom veel consumenten ervoor kiezen over te stappen naar een provider die een van deze MVNO's gebruikt.

Aangezien dit een relatief nieuw concept is, raken sommige consumenten in de war over de beperkingen van een dergelijke dienst en begrijpen ze niet volledig hoe ze werken. Sommige gebruikers denken dat deze MVNO's compatibel zijn met elkaar, maar zo eenvoudig is het niet. In dit artikel zullen we proberen enkele van de veel voorkomende misvattingen te ontkrachten en wat meer informatie geven om u te helpen dit alles te begrijpen.een beetje beter.

Is TracFone Compatibel met Straight Talk?

Dus, binnen de MVNO dienstverleners, TracFone en Straight Talk zijn twee van de grootste bedrijven. Aangezien TracFone het moederbedrijf van Straight Talk is, verwachten veel gebruikers dat de twee uitwisselbaar zijn, maar dat is niet het geval. Het is hetzelfde als bij alle andere ongerelateerde netwerken - je hebt een simkaart voor je telefoon, die gekoppeld is aan je netwerkprovider.

Bij een MVNO-gebaseerde provider kunt u kiezen met welk netwerk u verbinding maakt voor uw gebruik. Zij hebben namelijk het voordeel dat zij gebruik kunnen maken van talrijke netwerken, maar uw provider blijft dezelfde De enige manier om beide providers te kunnen gebruiken zou zijn om 2 SIM-kaarten hebben Maar aangezien beide aanbieders in wezen dezelfde service en dekking bieden, is dat niet nodig.

1. TracFone is een moedermaatschappij voor Straight Talk:

Vroeger was TracFone dus een moederbedrijf voor Straight Talk, beide eigendom van América Móvil . Zeer onlangs zijn beide bedrijven echter opgekocht door Verizon. Aangezien Verizon zijn eigen netwerk heeft, met een uitgebreide dekking, is de kans groot dat er te zijner tijd enkele wijzigingen worden aangebracht in de diensten die beide bedrijven aanbieden.

2. Geen Carrier Plannen voor Straight Talk van TracFone:

Een punt van verschil tussen de twee bedrijven is dat TracFone zijn eigen merksmartphones produceert en verkoopt. Als u een van deze toestellen hebt, is er geen probleem om TracFone als uw serviceprovider te hebben.

Als u echter Straight Talk wilt gebruiken, moet u er zeker van zijn dat uw mobiele apparaat is ontgrendeld voor gebruik op elk netwerk anders kan het zijn dat uw SIM-kaart niet compatibel is en uw telefoon niet werkt.

3. Beiden zijn slechts dienstverleners:

Het feit dat zij niet in handen zijn van een specifiek netwerk en gebruik maken van andere netwerken geeft klanten meer flexibiliteit en vrijheid en een betere dienstverlening in het algemeen, omdat zij waarschijnlijk niet zoveel problemen ondervinden met netwerkuitval.

Echter, zoals eerder vermeld, nu dat Verizon heeft beide bedrijven overgenomen, dit kan veranderen. Het is momenteel onduidelijk of Verizon deze aankoop heeft gedaan om in te breken in deze lucratieve markt of om hun concurrentie uit te schakelen.

4. BYOP-diensten (Bring Your Own Phone):

Momenteel, zowel TracFone als Straight Talk bieden een BYOP OF KYOP dienst aan. Deze staan voor Bring Your Own Phone of Keep Your Own Phone. Hierdoor kunnen gebruikers hun bestaande toestellen overzetten en gebruik maken van de diensten van TracFone of Straight Talk, zolang hun toestel compatibel en ontgrendeld is.

Wij hopen dat dit u heeft geholpen om iets meer te begrijpen van de diensten die door beide bedrijven worden aangeboden. In wezen is er weinig verschil tussen beide. Het is puur aan u en welke het meest geschikte pakket biedt om aan uw behoeften te voldoen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.