4 Пристапува да го запре известувањето за SMS кога поштенското сандаче е полно

4 Пристапува да го запре известувањето за SMS кога поштенското сандаче е полно
Dennis Alvarez

Известување за смс кога поштенското сандаче е полно

СМС е навистина пригодна форма на комуникација меѓу базата на корисници. Ова е затоа што на некој не му треба ни интернет конекција за да испрати порака. Сепак, системот за СМС често е ограничен од поштенското сандаче бидејќи СМС-то не пропаѓа кога поштенското сандаче е полно. Значи, ако не го добивате известувањето SMS кога поштенското сандаче е полно, има неколку решенија што можете да ги испробате!

Исто така види: Дали бавниот интернет може да предизвика низок FPS (одговорено)

Стоп за известување SMS кога поштенското сандаче е полно

1. Избришете работи

За почеток, треба да го исчистите поштенското сандаче за да се уверите дека има доволно простор за да се пропуштат SMS известувањата и пораките. Бришењето на пораките од поштенското сандаче зависи од тоа кој паметен телефон го користите и мрежната услуга што ја користите. Значи, само исчистете го поштенското сандаче.

Исто така види: Преглед на Starlink Mesh Router - дали е добар?

Во најголем дел, луѓето треба да притиснат 1 за бришење на говорната пошта од поштенското сандаче. Сепак, многу луѓе се пожалија дека притискањето на 1 не помага да се избрише говорната пошта. Ако сакате да ја избришете говорната пошта без да ја слушате пораката, можете да се обидете да притиснете 77. Од друга страна, кога пораките ќе завршат со репродукција, притискањето на 7 би помогнало.

2. Избришете ја апликацијата за пораки

Во случај да користите апликација за пораки од трета страна наместо стандардната апликација, тоа може да доведе до проблеми во говорната пошта, како и до известувањата поврзани со СМС. Имајќи го тоа кажано, има различни работидека може да се обидете за такви апликации за пораки, како што се;

  • Прво, треба да го избришете кешот за таа апликација. За оваа апликација, отворете ги поставките на вашиот паметен телефон, одете во делот за апликации и отворете ја апликацијата за пораки. Кога картичката за апликација за пораки е отворена, само исчистете ги податоците и кешот за да бидете сигурни дека перформансите се оптимизирани
  • Вториот чекор е да ја ажурирате апликацијата за пораки од трета страна што ја користите. За таа цел, отворете ја продавницата за апликации на паметниот телефон и отворете го менито за инсталирана апликација. Од оваа картичка, ќе можете да видите дали апликацијата за пораки има достапно ажурирање. Ако има достапно ажурирање, преземете го и потоа обидете се да го користите поштенското сандаче
  • Ако овие чекори не ви успеат, единствената опција е да ја избришете апликацијата за пораки од трета страна бидејќи може да се меша со системот. Значи, штом ќе ја избришете апликацијата од трета страна, само користете ја стандардната апликација и сигурни сме дека СМС ќе помине низ

3. Рестартирајте

Друго решение за вашиот проблем е рестартирање на паметниот телефон. Тоа е затоа што има моменти кога малите софтверски конфигурации ја нарушуваат функционалноста на поштенското сандаче. За да го рестартирате паметниот телефон, треба да го исклучите телефонот и да почекате две минути пред да го вклучите. Кога паметниот телефон е вклучен, можете повторно да се обидете да го користите поштенското сандаче.

4. Повикајте ја поддршката за корисници

Последната опција е да ја повикате поддршката за корисници на SIM-картичкаташто го користите. Ова е затоа што може нешто да не е во ред со услугата, а не со паметниот телефон. Покрај тоа, поддршката за корисници ќе го сподели со вас водичот за решавање проблеми за решавање на проблемите со СМС и поштенското сандаче.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.