4 Брзи поправки за мобилниот широкопојасен интернет на Netgear LB1120 е исклучен

4 Брзи поправки за мобилниот широкопојасен интернет на Netgear LB1120 е исклучен
Dennis Alvarez

Netgear lb1120 мобилниот широкопојасен интернет е исклучен

Netgear е познат по тоа што нуди безжични рутери и модеми за корисниците на интернет. Сепак, тие неодамна го лансираа LB1120, кој е LTE модем кој е директно поврзан со рутерот и обезбедува широкопојасна врска 3G или 4G LTE. Тој нуди брзина на преземање од над 150 Mbps, што е доволно за редовно прелистување и лизгање на социјалните мрежи. Ги користи тековните мобилни мрежи и има автоматско враќање на 3G мрежата за да нуди услуги за податочни широкопојасни. Меѓутоа, ако мобилната широкопојасна конекција е исклучена, ги споделуваме чекорите што треба да ги следите!

Поправање на Netgear LB1120 Mobile Broadband е исклучен:

  1. Рестартирајте

Прво, ако имате проблеми со исклучувањето на модемот Netgear, постојат шанси врската да има некои грешки. Поради оваа причина, препорачуваме да го рестартирате модемот неколку минути. Особено, треба да го исклучите модемот три минути за да бидете сигурни дека врската е правилно ресетирана. По овие минути, вклучете го модемот и повторно поврзете го уредот, и интернетот ќе работи подобро.

Исто така види: Кој е максималниот опсег на WiFi?
  1. SIM-картичка

Веќе споменавме дека можете да ја користите тековната 4G SIM-картичка за да воспоставите широкопојасна врска. Имајќи го предвид тоа, ако широкопојасната врска не работи, ви препорачуваме да ја извадите фиоката за SIM за да бидете сигурни дека SIMкартичката е правилно инсталирана. Особено, треба да се погрижите SIM картичката да е правилно вметната и да се вклопи во фиоката за SIM картичката. Откако фиоката и SIM-картичката се правилно инсталирани, можете да го рестартирате уредот за да ја подобрите врската.

Исто така види: T-Mobile цифри кои не примаат текстови: 6 начини да се поправат
  1. Променете ја локацијата

Ако интернет е исклучен и не добивате доволно сигнални ленти на горниот дел од екранот, има шанси интернетот да е бавен поради проблемот со локацијата. Особено, ако сте во задните простории или области каде што приемот на сигналот не е доволно добар, широкопојасната врска ќе има негативно влијание. Како што е кажано, ви препорачуваме да ја смените локацијата на вашиот модем за да бидете сигурни дека има доволна мрежна покриеност. Конкретно, треба да отидете во отворена област.

  1. APN Settings

Друго решение е да ги проверите и прилагодите APN поставките на модемот . За таа цел, треба да пристапите до веб-базираниот интерфејс на модемот со користење на 192.168.20.1, што е стандардна IP адреса. Можете да ја внесете оваа IP адреса во лентата за пребарување на интернет прелистувачот и таа ќе ја отвори страницата за најавување - можете да ги најавите ингеренциите за најавување.

Откако ќе пристапите до веб-базираниот интерфејс на модемот, мора да отворете ги поставките и одете на јазичето мрежа. Од јазичето мрежа, допрете ја опцијата APN и кликнете на копчето „додај“. Сега, изберете IPV4 во полето PDP и заминетеполето за име, корисничко име и лозинка се празни. Дополнително, во полето APN, напишете „connect“ и изберете ниту еден за PDP роаминг. Потоа, само зачувајте ја поставката и ќе добиете подобрена интернет конекција.

Во случај да сè уште имате некои проблеми, јавете се во тимот за поддршка на корисници на Netgear!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.