23 најчести кодови за грешка на Verizon (значење и потенцијални решенија)

23 најчести кодови за грешка на Verizon (значење и потенцијални решенија)
Dennis Alvarez

шифри за грешка на Verizon

Verizon е широко користен давател на услуги за мобилна мрежа. Verizon дизајнираше широк опсег на мрежни услуги, како што се безжичен интернет, ТВ планови, интернет планови и телефонски услуги. Сепак, корисниците добиваа некои кодови за грешки додека ги користеа услугите на Verizon. Со оваа статија, ги споделуваме вообичаените грешки, нивното значење и што може да се направи за да се поправат грешките!

Кодови за грешки на Verizon

1. Код за грешка 0000:

Ова е првиот код за грешка со Verizon и едноставно значи успех. Особено, тоа значи дека трансакцијата е успешно завршена. Сепак, не бара никакво решение или метод за решавање проблеми.

2. Код за грешка 0101:

Овој код за грешка значи дека извештајот за проблеми веќе постои. Тоа едноставно значи дека проблемот постои на колото на линијата додека се користат мрежните услуги на Verizon. Што се однесува до решението, нема бидејќи не мора да барате извештај за проблеми.

3. Код за грешка 0103:

Кодот за грешка значи дека недостасува задолжителниот атрибут. Тоа значи дека бараниот атрибут недостасува од множеството или ознаката нема вредност. Во случај да ги користите групите, ќе ја пријави грешката на ниво на група. Обично се појавува кога се користат условните полиња. Како што е кажано, за да се поправи овој код за грешка, треба да се рестартирауред.

4. Код за грешка 0104:

Кодот за грешка значи неважечка вредност на атрибутот што значи дека има дефект во уредувањето. Ќе ги наведе DD ознаките само на ниво на група (не на поединци). Тоа се случува со грешки во форматирањето. Овој код за грешка може да се поправи со проверка на сервисните линии и нивно поправање.

5. Код за грешка 0201:

Кодот за грешка 0201 значи дека „нема таков пример на објект“, што значи дека билетот не е достапен. Оваа грешка ќе се појави кога корисниците ја користат функцијата за изменување, барање статус или затворање трансакции. За да го поправите овој код за грешка, треба да контактирате со поддршката за корисници на Verizon.

Исто така види: Xfinity X1 Box Трепка сина светлина: 3 начини да се поправи

6. Код за грешка 0301:

Кодот за грешка сигнализира „во моментот не може да се одбие или потврди“. За илустрација, тоа значи дека тикетот е во клириншка состојба и корисниците не можат да направат никакви промени. Грешката обично се појавува кога на билетот работи претставникот за поддршка на корисници на Verizon. Овој код за грешка ќе исчезне автоматски кога ќе се ослободи билетот.

7. Код за грешка 0302:

Исто така види: Проверете го статусот на радио Bluetooth не е поправен (8 поправки)

Кодот за грешка 0302 значи опција „не може да се затвори“ и значи дека билетот не може да го затворат корисниците. Исто така, ќе доведе до проблеми при затворањето на нерешените задачи. Што се однесува до решението, корисниците треба да се поврзат со корисничка поддршка.

8. Код за грешка 0303:

Тоа значи „проблеми при пријавување на промената/одбиена“. Што се однесува до значењето, тоаедноставно значи дека билетот е во исчистена состојба и не е потребна промена. Изгледа прилично слично на кодот за грешка 0301.

9. Код за грешка 0304:

Овој код за грешка значи дека состојбата на линијата не работи и трансакцијата е одбиена. Се појавува како работна состојба на линијата со пораката. Што се однесува до поправката, има проблем со конфигурацијата и може да се поправи со разговор со техничка поддршка.

10. Код за грешка 0305:

Кодот за грешка значи дека статусот на линијата или/и колото е во тек, а трансакцијата е одбиена. Со оваа шифра за грешка, корисниците нема да можат да создадат билет за администрирање проблеми. Општо земено, тоа се случува кога има проблеми со наплатата.

11. Код за грешка 1001:

Кодот за грешка значи дека обработката е неуспешна и нема вредност. Најчесто се случува со истекот на системот. За да го решите овој проблем, само треба повторно да ја испратите трансакцијата и грешката ќе исчезне.

12. Код за грешка 1002:

Кодот за грешка го претставува резервното известување. Тоа едноставно значи дека безбедносната грешка е наведена од компјутерскиот систем. Покрај тоа, тоа исто така значи дека колото не е откриено. Тоа се случува кога личната карта не е достапна во записите. Може да се поправи со повикување на поддршката за корисници и барајќи од нив да ги ажурираат записите.

13. Код за грешка 1003:

Кодот за грешказначи „ограничување на ресурсите“ и има тенденција да се појави кога истекува функционалноста на системот. Грешката е лесно да се поправи бидејќи само треба повторно да ги поднесете трансакциите.

14. Код за грешка 1004:

Овој код за грешка значи неуспех на пристапот, како и одбиен пристап. Тоа исто така значи дека безбедносната грешка е идентификувана од системот. Тоа обично се случува со компаниите, а евиденцијата на компанијата треба да се ажурира со Verizon.

15. Код за грешка 1005:

Кодот значи неуспех на рутирање со кој корисниците нема да можат да ги насочат барањата до центарот за тестирање. За да ја поправите грешката, треба да ја решите услугата линија.

16. Код за грешка 1006:

Кодот за грешка 1006 е неважечки атрибут за барање за враќање на услугата. Тоа значеше дека барањето е одбиено, а внатрешното коло има PBX. Ви предлагаме повторно да ги испратите барањата за враќање на услугата.

17. Код за грешка 1007:

Кодот за грешка значи дека има неуспех на барањето за обврска. Грешката обично значи дека барањето е одбиено (измени обврзувањето).

18. Код за грешка 1008:

Ова е неважечки атрибут за барање за тест за DSL. Тоа едноставно значи дека барањето за тест за DSL не беше дозволено. Најдобро е повторно да го испратите барањето за тест за DSL за да го поправите овој код за грешка.

19. Код за грешка 1017:

Шифрата значи дека доставената трансакција не може да се дозволи ипроцеси. Ако се појави оваа шифра за грешка, треба да го контактирате давателот на интернет услуги.

20. Код за грешка 2001:

Кодот за грешка значи дека функционирањето на системот за тестирање истекува. Ќе се појави како „delphi time out“ на екранот. Корисниците ќе мора да контактираат со поддршката за корисници на Verizon.

21. Код за грешка 2004:

Кодот за грешка значи дека корисниците не можат да го испратат барањето до NSDB, а центарот е неважечки. Ќе се појави. Ако ја имате оваа шифра за грешка, треба да се поврзете со помошната маса на RETAS.

22. Код за грешка 2007:

Овој код за грешка значи дека прекинувачот истекол. Сепак, ова не е сериозен проблем и може да се реши со повторно испраќање на системскиот прекинувач.

23. Код за грешка 2008:

Кодот за грешка едноставно значи дека прекинувачот нема коло. Може да се појави како нецелосен инвентар на кола. Може да се поправи со следење за повторно користење на прекинувачот.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.