Kodi kan geen verbinding maken met externe server: 5 oplossingen

Kodi kan geen verbinding maken met externe server: 5 oplossingen
Dennis Alvarez

kodi kan geen verbinding maken met externe server

Kodi, een open source en gratis Home Theatre software, is een van de beste opties voor streamers overal ter wereld. Behalve dat het gratis is, levert het platform bijna oneindig veel inhoud, waaronder films, shows, documentaires, podcasts, series, enz.

Doordat XBMC Foundation gefinancierd wordt, kunnen de Kodi-servers online blijven en al zijn inhoud stroomlijnen naar Smart en normale TV's met gadgets die dat type verbinding mogelijk maken.

Al met al is Kodi zeker een solide optie voor mensen die gratis goede inhoud zoeken op het internet. Mocht je dus gebruik maken van dit platform, wees dan dankbaar voor degenen achter de schermen die het financieren.

Zelfs met zijn gemakkelijke connectiviteit en beschikbaarheid, afgezien van de bijna oneindige inhoud, is de Kodi-software niet vrij van problemen. Zoals door sommige gebruikers is gemeld, is er een probleem dat ervoor zorgt dat de software vastloopt en gebruikers niet meer kunnen genieten van de inhoud die Kodi levert.

Volgens deze gebruikers veroorzaakt het probleem een foutmelding op het scherm: "unable to connect to remote server", terwijl het scherm zwart blijft en gebruikers geen toegang hebben tot hun inhoud.

Mocht u zich onder die gebruikers bevinden, volg ons dan terwijl we u door vijf eenvoudige oplossingen leiden die elke gebruiker kan proberen om van dit probleem af te komen en te genieten van de uitstekende inhoud die Kodi te bieden heeft.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is wat u kunt doen om te proberen zich te ontdoen van het probleem 'kan geen verbinding maken met externe server' op Kodi.

Probleemoplossing Kodi kan geen verbinding maken met externe server

  1. Controleer de schraper

Voor degenen die niet zo bekend zijn met het meer tech-savvy lingo, een scraper is een instrument dat contact opneemt met online informatie aanbieders om gegevens te verkrijgen die kunnen worden toegevoegd aan de bibliotheek van een platform.

In het geval van Kodi haalt de scraper informatie over de inhoud, zoals de beoordelingen van films van pagina's als IMDb.

Omdat het een essentieel onderdeel is voor de goede werking van het platform, omdat het de verbinding met de server beïnvloedt, moet het up and running zijn. Volgens de ontwikkelaars is de schrapers moeten worden bijgewerkt om goed te kunnen functioneren.

Gebruikers kunnen dus beter een oogje houden op nieuwere versies van de tool en de nodige updates uitvoeren wanneer die uitkomen.

Met updates kan het platform niet alleen zijn compatibiliteit verbeteren of nieuwe functies aan de software toevoegen, maar kunnen ontwikkelaars ook kleine problemen oplossen die bij de lancering van het platform niet konden worden voorzien.

Dus, vergeet niet om periodiek controleren op updates voor de scraper Om te controleren op updates, ga naar de instellingen en zoek de addon sectie, zoek en open het updates tabblad, waar het systeem zal controleren op nieuwe updates.

Mocht er een beschikbaar zijn, zorg er dan voor dat je die installeert, zodat je van het probleem 'geen verbinding met de externe server' af bent en kunt genieten van de uitstekende en bijna oneindige inhoud van Kodi.

  1. Controleer of de server werkt

Er is altijd een kans dat het probleem niet wordt veroorzaakt door iets aan de kant van de gebruikers. Hoeveel geld bedrijven ook investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het vinden van manieren om verbindingen sneller en stabieler te maken, ze zijn nooit vrij van problemen.

Zoals door sommige gebruikers is gemeld, kan het gebeuren dat de gebruikerskant naar behoren werkt, maar de server niet. Mocht dat gebeuren, dan kan de zal de verbinding niet goed tot stand komen en zo de foutmelding op het scherm veroorzaken.

Gelukkig hebben bedrijven tegenwoordig profielen op social media platforms, die gebruikt worden om informatie vrij te geven aan gebruikers. Dus, houd een oogje op berichten van Kodi zelf gebruikers informeren over serveruitval.

Als u hen niet volgt op sociale media en geen zin hebt om dat te doen, kunt u altijd contact opnemen met hun klantenservice en vragen naar de status van de server. Niet alleen zullen hun professionals u alles laten weten, maar ze kunnen ook alles aan uw kant controleren en kijken of er problemen zijn die moeten worden gerepareerd.

Mocht er een probleem zijn met de server, dan kunnen de gebruikers helaas niets anders doen dan wachten tot het bedrijf het oplost.

  1. Verander de schraper

Omdat het een essentieel onderdeel is, moet de scraper niet alleen werken, maar ook goed ingesteld zijn. Aangezien het bijna onmogelijk is voor Kodi om te draaien zonder de scraperbestanden, is dit een onderdeel van het platform dat je goed in de gaten moet houden.

In het geval dat de verbinding met de externe server een of ander probleem ondervindt, is er een goede kans dat de standaard schraper zal niet zo goed werken Gelukkig kunnen gebruikers met Kodi-systemen overschakelen op een universele schraper en geen last hebben van het probleem met de verbinding met de externe server.

Dus, ga naar de instellingen en zoek de scraper sectie, dan zoek het schraaptype en zet het op "universeel". Zodra dat is gebeurd, is er een goede kans dat het probleem geen invloed heeft op uw streaming en dat u gewoon van de inhoud kunt genieten.

  1. Zorg ervoor dat de bibliotheek schoon blijft.

De bibliotheek van Kodi is een opslagplaats waar veel informatie wordt bewaard. Van recensies tot inhoud, de bibliotheek bevat een voetafdruk van uw gebruik van het platform. Helaas is er niet genoeg ruimte in de bibliotheek om het gebruik lang vol te houden zonder dat er onderhoud nodig is.

Hoewel het opruimen van de bibliotheek een te eenvoudige procedure lijkt om iets te repareren, is gemeld dat het helpt om van het probleem 'geen verbinding met externe server' af te komen.

Dus, vergeet niet om maak het goed schoon. van tijd tot tijd en laat Kodi draaien met ruimte. Om de bibliotheek op te schonen, moet je naar de algemene instellingen gaan en dan naar de media-instellingen. Van daaruit open je de bibliotheek en bereik je de optie mediabronnen.

Zodra u daar bent, klikt u op de bewerk bronoptie en selecteer OK om bij de knop Inhoud instellen te komen. Zet deze op 'geen' en laat het systeem zelf de nodige schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Zodra de bibliotheek is opgeschoond, zou het probleem moeten verdwijnen en kunt u genieten van alle mogelijkheden van Kodi.

  1. Problemen met uw internetverbinding

Als online platform heeft Kodi een stabiele internetverbinding nodig. Hoewel het qua snelheid niet te veel vraagt, speelt stabiliteit hier een sleutelrol.

Daarom moet u ervoor zorgen dat uw kant van de deal werkt, want uw internetverbinding blijft werken tijdens de hele streamingsessie. Als uw internetverbinding uitvalt, is de kans groot dat de foutmelding verschijnt en de software stopt met streamen.

Mocht u problemen ondervinden met uw internetverbinding, zorg er dan voor dat u de modem of router opnieuw opstart, want dat is een van de meest effectieve procedures voor probleemoplossing. Vergeet de resetknop die uw toestel waarschijnlijk aan de achterkant heeft.

Pak in plaats daarvan de netsnoer en haal het uit de router of modem Geef het een minuut of twee voordat u het weer aansluit en geef het de tijd om zich te ontdoen van onnodige tijdelijke bestanden, eventuele kleine configuratieproblemen op te lossen en het werk vanaf een nieuw beginpunt te hervatten.

Als dat niet werkt, kunt u denken aan contact op te nemen met uw ISP, of Internet Service Provider, om een upgrade van uw pakket te krijgen.

Mocht u nog andere eenvoudige oplossingen vinden voor dit probleem, laat het ons dan weten in de commentaarsectie, want dat kan onze lezers helpen om van dit probleem af te komen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.