Kan ik Eero gebruiken zonder modem (uitgelegd)?

Kan ik Eero gebruiken zonder modem (uitgelegd)?
Dennis Alvarez

Kan ik eero gebruiken zonder modem?

Het installeren van verschillende routers in uw netwerk kan ervoor zorgen dat u signalen krijgt in elk hoekje en gaatje van uw huis. Een groot probleem hiermee is dat wanneer u probeert van kamer te veranderen, de verbinding wordt onderbroken terwijl de Wi-Fi van uw voorkeur verandert. Dit in overweging nemend, zijn bedrijven zoals Eero gekomen met mesh systemen die helpen bij het creëren van een enkel netwerk. In plaats van dat uw apparaat deverbinding voor u, de routers doen het zelf. Dit kan veel sneller waardoor mensen geen onderbrekingen krijgen.

Kan ik Eero zonder modem gebruiken?

Mensen die het Eero home Wi-Fi systeem gebruiken stellen vaak vragen over het apparaat. "Kan ik Eero gebruiken zonder modem?" wordt vaak gevraagd terwijl gebruikers proberen het systeem te configureren. Het korte antwoord hierop is "nee", maar daar is een reden voor. De Eero apparaten zijn gemaakt om de routers in uw huis te vervangen en niet de modem zelf.

Dit komt omdat deze alleen signalen kunnen uitzenden die afkomstig zijn van uw bestaande netwerk. Als u het Eero Wi-Fi systeem in uw huis wilt gebruiken, dan zult u eerst een ISP moeten krijgen die u voorziet van een stabiele verbinding. Als dat gebeurd is, kunt u vervolgens de signalen voor uw bestaande internetdienst controleren en nagaan of er extra routers nodig zijn. Als dat zo is, dan kunt u uw oudere routers vervangen door deEero Wi-Fi systeem.

Routers vervangen door Eero Wi-Fi-systeem

Er is geen manier om de Eero apparaten te gebruiken zonder een modem, dit is waarom u uw bestaande routers moet vervangen door nieuwe. Als het gaat om dit, zijn er enkele extra dingen die u in gedachten moet houden. Sommige ISP bieden hun gebruikers een modem dat ook fungeert als een router.

Als je er een hebt, kan het instellen van het Eero-netwerk een beetje technisch zijn. Het eerste wat je moet doen is de routering op je modem uitschakelen. De Eero-apparaten werken namelijk alleen als er geen andere routers in je netwerk zijn.

Alle andere apparaten die signalen uitzenden, kunnen de bandbreedtefrequentie voor Eero onderbreken en daarom moet u deze uitschakelen. Met dit in gedachten kunt u uw modem op bridge-modus zetten door naar de instellingen ervan te gaan. Hierdoor wordt de routeringsfunctie uitgeschakeld, zodat u kunt beginnen met het creëren van het Eero Wi-Fi-netwerk.

Kun je Eero instellen zonder modem?

Een andere vraag die misschien bij je opkomt is of je het Eero netwerk kunt opzetten zonder modem. Dit is technisch mogelijk, maar internet is nog steeds vereist op je mobiele telefoon. Zolang je internet actief hebt op je telefoon, kun je de applicatie voor Eero downloaden en beginnen met het aansluiten van je routers overal in huis.

Een van de beste dingen aan deze apparaten is dat ze geen draden nodig hebben, behalve de stroomkabel. Zodra u alle Eero-apparaten op hun plaats hebt gezet, kunt u ze gaan configureren met behulp van uw mobiele telefoon. De routers zullen elkaar herkennen en een netwerk creëren dat u kunt instellen. Geef de apparaten een naam volgens de namen van de kamers waarin ze zijn geïnstalleerd.

Dit helpt bij het identificeren van de routers later. Tenslotte moet u bij de laatste stap een netwerknaam kiezen waar een modem nodig is. Gezien dit, kunt u de Eero-apparaten in uw huis instellen, maar deze zullen niet functioneren zolang u geen werkende modem heeft.

Het vooraf instellen van de router kan helpen om tijd te besparen, maar er is geen echt voordeel aan verbonden omdat u geen gebruik kunt maken van het internet. Daarnaast is er nog iets dat u in gedachten moet houden: Eero heeft een klantenservice waarmee u contact kunt opnemen. Als u problemen hebt met het instellen van het apparaat of vragen wilt stellen, kunt u contact met hen opnemen. Hun team zal zijn best doen om te komen metoplossingen die kunnen worden gebruikt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.