Hoe ontkoppel je een Bluetooth-luidspreker zonder telefoon: 3 stappen

Hoe ontkoppel je een Bluetooth-luidspreker zonder telefoon: 3 stappen
Dennis Alvarez

hoe bluetooth speaker te ontkoppelen zonder telefoon

Het is niet echt nieuw meer dat je Bluetooth kunt gebruiken om van wat muziek te genieten. Maar nog niet zo lang geleden was het alleen een middel om je hoofdtelefoon aan je toestel te koppelen.

Sindsdien is de manier waarop we beleven naar een heel nieuw niveau getild, vooral nadat Bluetooth-luidsprekers voor iedereen toegankelijk werden. Toen ze eenmaal gemeengoed werden, veranderde deze connectiviteitstechnologie solosessies met een koptelefoon in het delen van je favoriete muziek met vrienden en familie.

Met eenvoudige stappen om aan te sluiten - of te koppelen Dankzij Bluetooth-luidsprekers, mobiele telefoons, tablets, notebooks, computers en zelfs andere apparaten, kunnen we altijd en overal over muziek beschikken. Maar wat gebeurt er als je je apparaat wilt ontkoppelen, maar de Bluetooth-luidspreker laat dat niet toe?

In dit artikel lopen we met u door manieren om de ontkoppeling, of unpairing, van Bluetooth-luidsprekers uit te voeren in drie procedures waarvoor u niet eens uw mobiel, tablet, laptop of pc nodig hebt.

Wat zijn Bluetooth luidsprekers?

Toen het voor het eerst verscheen, verraste het Bluetooth sharing systeem de hele technische gemeenschap. Het maakte het verzenden en ontvangen van bestanden mogelijk zonder gebruik te maken van enige vorm van kabels.

Uit het niets werden je bestanden naar de telefoon van je collega gestuurd, of dat liedje waar je vroeger zo van genoot met je vriend kon in een paar seconden gedeeld worden. En het beste van alles, er waren geen internetgegevens nodig om het te doen!

Tegenwoordig zijn Bluetooth-luidsprekers compatibel met vrijwel elk ander apparaat met dezelfde connectiviteitsfunctie, waaronder smartphones, tablets en laptops.

Hoewel praktisch en kostenloos, heeft Bluetooth-technologie ook nadelen. Het signaal is misschien niet zo sterk en stabiel als een internetnetwerkverbinding. Dat, en andere apps in je telefoon, tablet of laptop kunnen de Bluetooth-verbinding verstoren.

In elk geval wordt de uitwisseling van gegevens gestopt en moet deze opnieuw worden opgestart. Het niet hebben van een betrouwbare verbinding lijkt het enige echte nadeel van het gebruik van Bluetooth om bestanden te delen.

Maar als het je doel is om gewoon naar muziek te luisteren op je Bluetooth speaker, alleen of met je geliefden, wordt de ervaring met de dag beter. Met nieuwe en stabielere verbindingen zorgen Bluetooth speakers voor de dagelijkse dosis muziek op vele nieuwe plaatsen.

Hoe de Bluetooth-luidspreker te ontkoppelen zonder telefoon

Met nieuwe waterdichte behuizingen gaan Bluetooth-luidsprekers met u mee het water in. Hoewel uw mobiel, tablet of laptop misschien niet veilig is voor water, houdt u ze gewoon binnen bereik en geniet u van de muziek terwijl u een duik neemt.

Maar wat gebeurt er als je koppel uw apparaat los van de Bluetooth-luidspreker Of zelfs, een vriend is aangekomen met het nieuwe album van je favoriete groep, of die zoete afspeellijst die je laatst in de club hebt beluisterd?

Geen zorgen, u hoeft niet uit het zwembad te komen om uw apparaat te pakken, noch uw Bluetooth-luidspreker zo ver van het apparaat te werpen dat de verbinding verloren gaat. U kunt het via de luidspreker zelf doen, en gemakkelijk!

Ja, er is een manier om uw Bluetooth-luidspreker ontkoppelen zonder uw telefoon aan te raken. Wacht, er zijn er eigenlijk drie! Bekijk ze dus terwijl we je uitleggen hoe je het apparaat kunt ontkoppelen, met alleen de luidspreker!

De Bluetooth-luidspreker loskoppelen zonder een telefoon te gebruiken

Door eenvoudigweg de Bluetooth-luidspreker te resetten, zal elke eerder gemaakte verbinding volledig verdwijnen. Als systeem dat een constante signaaluitwisseling nodig heeft om te werken, zal een Bluetooth-verbinding worden verbroken als deze te lang wordt onderbroken.

Dat is de reden waarom je niet echt een mobiel, tablet of laptop nodig hebt om ze te ontkoppelen van een Bluetooth-luidspreker. Net voer een fabrieksreset uit en voel je vrij om de luidspreker opnieuw aan te sluiten naar een ander apparaat.

Het goede van een fabrieksreset is dat de lijst van gekoppelde apparaten wordt opgeschoond, wat betekent dat het niet zal proberen om automatisch opnieuw verbinding te maken met het laatst gekoppelde apparaat. Het zal zijn alsof u het apparaat net hebt gekocht en voor het eerst gebruikt.

Maar, hoe voer je de fabrieksreset uit? Ik zie geen knoppen die zoiets zeggen?

Voor de meeste apparaten is het een kwestie van de aan/uit-knop tien tot vijftien seconden ingedrukt houden Bij sommige andere modellen is er een Bluetooth-knop die u ingedrukt moet houden.

En er zijn er zelfs die vereisen dat beide knoppen tegelijk worden ingedrukt en vastgehouden. Hoe dan ook, er zijn geen moeilijke of technische procedures voor nodig.

Hoe een Bluetooth speaker te resetten:

Zoals hierboven vermeld, zijn er drie vrij eenvoudige manieren om een fabrieksreset uit te voeren op een Bluetooth-luidspreker. Maar voor sommige apparaten is de procedure een beetje moeilijker. Mocht u een van deze luidsprekers hebben die niet zo gemakkelijk te resetten is, volg dan de volgende drie stappen en laat hem werken alsof hij voor het eerst is ingeschakeld.

  1. Je Bluetooth speaker moet ingeschakeld zijn:

Zoek eerst uw Bluetooth-luidspreker en zorg ervoor dat hij aanstaat, anders werkt het ontkoppelen niet. De luidspreker voert een reinigingsprocedure uit, dus hij heeft stroom nodig.

  1. Ontkoppel zelf alle eerder aangesloten apparaten:

Ten tweede zullen alle apparaten die eerder aan de Bluetooth-luidspreker waren gekoppeld moeten worden losgekoppeld Daar is gelukkig niet veel voor nodig.

Als je een Android besturingssysteem op je mobiel hebt, ga je gewoon naar de Bluetooth-opties (een veeg naar beneden over het scherm en een 'druk en houd vast' op de Bluetooth-knop zou het moeten doen) om een lijst van verbonden apparaten te vinden.

Klik op de naam van de Bluetooth-luidspreker die u wilt ontkoppelen en selecteer de optie om te ontkoppelen iOS-gebruikers moeten naar de Bluetooth-instellingen gaan, het apparaat in de lijst zoeken en erop klikken. Selecteer vervolgens de optie die zegt "vergeet het apparaat om de ontkoppelingsprocedure correct uit te voeren.

  1. Houd nu de aan/uit en de Bluetooth knop ingedrukt:

Zodra u de eerste twee stappen met succes hebt uitgevoerd, pakt u uw Bluetooth-luidspreker en zoekt u naar de macht en de Bluetooth-verbinding Houd beide knoppen ongeveer tien tot vijftien seconden ingedrukt. Dat zou voldoende moeten zijn om uw Bluetooth-luidspreker te resetten.

Het laatste woord

Na het uitvoeren van de hele procedure zou uw Bluetooth-luidspreker klaar moeten zijn om opnieuw gekoppeld te worden. U kunt merken dat de de verbinding kan bij de eerste poging wat meer tijd kosten maar het is gewoon de speaker en het apparaat die informatie verzamelen voor een snellere verbinding de volgende keer.

De stappen die we je vandaag hebben gebracht zijn getest en werken 100% van de keren. We hopen dat dit artikel nuttig was en dat je erin geslaagd bent om de fabriek uw Bluetooth-luidspreker resetten zonder veel moeite.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.