Hoe gebruik je Roku Adblock (uitgelegd)?

Hoe gebruik je Roku Adblock (uitgelegd)?
Dennis Alvarez

Inhoudsopgave

roku adblock

Roku is een Amerikaans bedrijf met een uitgebreide lijn van digitale mediaspelers. Of het nu de Roku game remote of smart TV is, Roku heeft alles om aan de behoeften van de digitale consument te voldoen. Echter, sommige worstelen met nooit eindigende advertenties. Deze advertenties kunnen behoorlijk frustrerend zijn terwijl je naar het favoriete seizoen kijkt. Nou, dat is de reden dat we dit artikel hebben ontworpen. Met dit artikel,leer je over verschillende Roku Adblock opties. Dus, laten we ons ontdoen van die vervelende advertenties!

Roku Adblock

Controleer de instellingen

Volgens Roku verzamelen ze vaak gegevens uit de zoekgeschiedenis van de gebruikers die is ingesteld via de inhoudsvoorkeuren en instellingen. Met dit gezegd zijnde, is het vrij duidelijk dat u de advertenties kunt blokkeren via de instellingen door de onderstaande stappen te volgen;

 • Open eerst de instelling vanuit het beginscherm
 • Scroll naar beneden naar Privacy
 • Druk op de knop Adverteren
 • Ga door de Limit Ad Tracking en vink het vakje aan
 • Het apparaat opnieuw opstarten

Met deze instellingen kunt u echter generieke advertenties ontvangen. Dat komt omdat deze instellingen de advertenties blokkeren op basis van bufferlezen.

Blokkeer de domeinen

Als u de advertenties op het beginscherm ontvangt, kunt u het probleem oplossen door de domeinen te blokkeren. Hiervoor kunt u de onderstaande stappen volgen;

 • Open allereerst de router-R6 pagina en ga naar het geavanceerde tabblad
 • Druk op veiligheid
 • Ga naar Sites blokkeren, en u zult een groot aantal opties tegenkomen
 • Kies de optie, "blokkeer sites met "voeg trefwoord of domeinnaam in".
 • Controleer de enterprise advertising & analytics oplossing

Dit zal helpen de toevoeging te blokkeren, maar zorg ervoor dat je het Roku-toestel opnieuw opstart.

DNS-cache

Als de advertenties nog steeds op het beginscherm verschijnen na het blokkeren van de domeinen en het wijzigen van de instellingen, is er kans op DNS-cache. De DNS-cache kan worden verwijderd via het opslagtabblad van de instellingen.

Apps voor het blokkeren van advertenties

Als u voor eens en voor altijd van de advertenties af wilt, raden wij u aan de ad-blocking apps van derden te gebruiken. Een van de meest verbazingwekkende ad-blocking apps is Adblock Plus, dat in het apparaat kan worden geïnstalleerd, en de advertenties worden automatisch verwijderd. Ten tweede is er de BLockAda App, die gratis te gebruiken is. Bovendien werkt de ad-blocker effectief voor zowel webbrowsers als de apps.

Beeldscherminstellingen

Als u worstelt met de pop-upadvertenties op het scherm tijdens het tv-kijken, kunt u de volgende stappen volgen om van het probleem af te komen;

 • Open de instellingen en tik op privacy
 • Ga naar de Smart TV ervaring
 • Haal het vinkje weg bij "informatie van de TV-ingangen gebruiken".

Bovendien kunt u meerdere URL's blokkeren om van vervelende advertenties af te komen, zoals amoeba.web, assets.sr, prod.mobile en cloud services.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.