Het gekozen nummer is geen werkend nummer - wat betekent dat?

Het gekozen nummer is geen werkend nummer - wat betekent dat?
Dennis Alvarez

Het gekozen nummer is geen werkend nummer.

In de loop van een gemiddelde dag bellen we letterlijk miljoenen keren om allerlei redenen. Ondanks de komst van sms en apps als WhatsApp, zijn er nog steeds een heleboel onder ons die de voorkeur geven aan de eenvoud van een telefoontje om onze beoogde boodschap over te brengen. In sommige opzichten kan elkaar bellen een beetje ouderwets lijken, maar we kunnen ons niet voorstellen dat het ooit volledig zal uitsterven.

Een neveneffect van pogingen om elkaar te bellen is dat we af en toe een aantal vooraf opgenomen berichten horen. Een van de meest voorkomende is "Het nummer dat u draaide is geen werkend nummer".

Maar soms krijgen we dit opgenomen bericht als we een nummer proberen te bellen waarvan we weten dat het in gebruik is. Dus als we weten dat het echt is en we het onlangs gebeld hebben, waarom krijgen we dan dit bericht? Eerlijk gezegd kunnen deze dingen gebeuren en het is meer dan een beetje verwarrend als het gebeurt.

Precies om die reden hebben we besloten deze kleine gids samen te stellen om de dingen voor u uit te leggen. Dus, als dit de situatie is waarin u zich bevindt, bent u hier aan het juiste adres voor antwoorden!

Waarom krijg ik het bericht "Het gekozen nummer is geen werkend nummer"?

Eenvoudig gezegd is het bericht "Het nummer dat u hebt gekozen is geen werkend nummer". ontworpen om u te vertellen dat het nummer dat u hebt gekozen niet in gebruik is door een persoon. Het is in feite een ongebruikt en vrij nummer, dus kan er niet mee verbonden worden.

Omdat er mogelijk miljarden nummers in gebruik zijn, is het altijd verbazingwekkend als we er een kunnen bellen die niet in gebruik is. Maar wat als we dat nummer in onze telefoon hadden opgeslagen? Nou, in dit geval is het meest waarschijnlijke scenario dat de persoon die dat nummer voorheen gebruikte, daarmee is gestopt.

Als dit het geval is, zullen ze wel enige moeite hebben moeten doen om het nummer op te heffen, zodat het beschikbaar komt voor iemand anders. Laten we dus aannemen dat dit in de meeste gevallen niet zal zijn gebeurd.

Er moet iets anders aan de hand zijn. Hieronder volgt een lijst met alle andere situaties die we konden bedenken om de situatie waarin u zich bevindt te verklaren.

Een verkeerd netnummer

Elk nummer heeft een prefix dat staat voor een gebieds- of landcode, of beide. Als u een vaste lijn gebruikt, kan er zelfs een stadscode zijn die u moet onthouden.

Natuurlijk, als de persoon die u belt in hetzelfde gebied woont als u, hoeft u zich waarschijnlijk niet druk te maken over een netnummer, dus dit zal het probleem dat u heeft met de verbinding niet verklaren. Daarbuiten is het altijd de moeite waard om zorg ervoor dat je het juiste netnummer hebt voor de persoon die je probeert te bellen.

Gelukkig kunnen dit soort dingen tegenwoordig worden geverifieerd met een snelle Google, zodat u deze suggestie binnen een paar seconden kunt bevestigen of uitsluiten. Als een onjuist netnummer niet de schuldige was, is het tijd voor de volgende stap.

Zorg ervoor dat er geen typfout in het nummer staat.

Nogmaals, dit klinkt misschien een beetje te gemakkelijk voor u om het gemist te hebben, maar is er altijd de kans dat je je vinger vergist hebt toen je het nummer intikte. Terwijl ik dit typ, gebeurt er af en toe een tikfout. Hoe vaak je je apparaten ook gebruikt, het is een natuurlijk neveneffect.

Er kan ergens in het nummer een cijfer ontbreken, of een 2 in plaats van een 5. Als dit het geval is, belt u uiteindelijk per ongeluk de verkeerde persoon, of in uw geval, helemaal niemand. Controleer dus even snel en zorg ervoor dat u zeker weet dat u het juiste nummer hebt voordat u naar de volgende suggestie gaat.

U heeft misschien een nummer gekozen dat niet meer in gebruik is.

Op dit moment is de lijst van mogelijkheden achter de opgenomen berichten "Het nummer dat u hebt gekozen is geen werkend nummer" behoorlijk ingekort. Echt, als het u al eerder gelukt is dit nummer te bellen en u absoluut zeker weet dat u het juiste nummer hebt, blijft er nog maar één mogelijkheid over.

Helaas, op dit punt moet u er misschien rekening mee houden dat de gebruiker van dat nummer het nummer heeft opgeheven en het helemaal niet meer gebruikt. Dit gebeurt zelden omdat het soms nogal wat moeite kost om een nummer op te heffen, vooral in korte tijd.

Als het toch gebeurt, is het enige wat je kunt doen rondbellen en aan wederzijdse contacten vragen wat er is gebeurd. Als het een bedrijf is dat je hebt geprobeerd te verbinden, zijn deze klanten eerder geneigd om te stoppen en van nummer te veranderen.

Nogmaals, de snelste manier om weer contact op te nemen is om heb een snelle Google Vaak zullen ze een wijziging van het nummer op een gemakkelijk te vinden plaats op de website hebben geplaatst. Niet doen zou immers een slechte zaak zijn.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.