Heeft wind invloed op WiFi? (Beantwoord)

Heeft wind invloed op WiFi? (Beantwoord)
Dennis Alvarez

Heeft wind invloed op WiFi

Het valt niet te ontkennen dat het internet tegenwoordig een sleutelrol speelt in bijna ieders leven. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot de minuut dat je je ogen sluit om te slapen, is het er, actief in de palm van je handen of klaar voor je commando.

Bedrijven zouden voorgoed zijn gesloten als het internet niet voor een prestatie- en productiviteitsimpuls had gezorgd.

De meeste mensen hebben niet alleen voortdurend internetverbindingen nodig, maar ook een snel en stabiel netwerk om hun taken uit te voeren of om na een dag hard werken gewoon lekker te kunnen gamen.

Tegen de tijd dat draadloze netwerken voor het eerst in huizen verschenen, waren bedrijven al booming onder hun hogere snelheden en gemakkelijkere connectiviteitsfuncties. Vanaf het moment dat mensen geen kabels meer nodig hadden om apparaten met het internet te verbinden, werd het online leven iets anders.

Naast het praktische karakter van de connectiviteitsfuncties maakten draadloze netwerken multi-connecties mogelijk, waardoor een aantal apparaten met hetzelfde netwerk kon worden verbonden.

Dat was absoluut een game-changer, en een die de belofte van een paar klikken om het hele huis of gebouw met het internet te verbinden tot leven bracht.

Vanaf dat moment is de wereld met de dag één groot netwerk van verbonden mensen geworden. Zeker, er zijn mensen die dit soort leven niet steunen, maar zelfs deze mensen kunnen nauwelijks een hele dag zonder internet.

Toch is zelfs het technologisch meest geavanceerde draadloze netwerk gevoelig voor problemen die het gevolg kunnen zijn van natuurverschijnselen. Een van de meest voorkomende zijn de berichten over snelheidsvermindering na harde regenval of sterke wind.

Zeker, een grote weersverandering kan de kwaliteit van de signaalverspreiding beïnvloeden, maar er is geen bewijs dat winden de draadloze signalen onomkeerbaar kunnen beïnvloeden.

Mocht u tot degenen behoren die zich afvroegen of de wind uw Wi-Fi-signaal zou kunnen beïnvloeden, volg ons dan terwijl wij u door de meningen van ingenieurs, installateurs en fabrikanten leiden.

Bovendien brachten we u wat extra informatie over de mogelijke effecten van natuurverschijnselen op draadloze signaaltransmissies. Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken wat de experts antwoordden op de volgende vraag: Kan de wind mijn Wi-Fi signaal beïnvloeden?

Heeft wind invloed op WiFi?

Wat zeggen de ingenieurs?

Ze zeggen dat er in geen geval Tenzij de router aan de buitenkant van het huis is geïnstalleerd, kan de wind geen relevante invloed hebben op de transmissie van de Wi-Fi-signalen.

Volgens hen, vanwege het feit dat Wi-Fi-signalen bestaan uit radiogolven is er geen fysieke manier waarop de wind hun transmissie of ontvangst kan beïnvloeden.

Echter, als het gaat om indirecte effecten, kan de wind zeker de transmissie van Wi-Fi signalen beïnvloeden. Het eerste voorbeeld is als de router is geïnstalleerd buiten en een harde wind kan ervoor zorgen dat het valt en schade oploopt of zelfs afbreekt.

Dit kan zelfs gebeuren als de router in een kamer van het huis is geïnstalleerd, mocht de windstroom sterk genoeg zijn om het apparaat van de tafel omver te werpen. Het tweede voorbeeld betreft de mogelijkheid dat er door sterke wind obstakels ontstaan tussen de router en het aangesloten apparaat.

Dat wil zeggen dat de meeste mensen ramen sluiten wanneer de wind sterk genoeg is en dat gesloten raam kan een obstakel vormen voor de transmissie van de Wi-Fi-signaal van de router naar het apparaat.

Zoals u kunt zien, is volgens de ingenieurs de wind kon nooit direct invloed hebben Wat meestal gebeurt is dat gebruikers niet denken aan de obstakels tussen de router en hun apparaten en uiteindelijk de wind de schuld geven van de slechte signaalontvangst.

Wat zeggen de installateurs?

In overeenstemming met de ingenieurs, althans voor het grootste deel van wat is gezegd, verklaren de installateurs ook dat er geen mogelijkheid in het fysieke domein, voor de wind om de Wi-Fi signaaloverdracht direct te beïnvloeden.

Volgens de installateurs zou de wind indirect de signaaloverdracht kunnen beïnvloeden in het geval dat een sterke windvlaag de antenne verplaatst en ervoor zorgt dat deze direct contact verliezen met de satelliet.

Anderzijds verklaarden zij ook dat een goed geïnstalleerd antennesysteem met de juiste frequentie-instellingen nooit door de wind kan worden beïnvloed en dat het gebouw een internetverbinding van topkwaliteit zal ontvangen.

Daarom hoeven gebruikers alleen maar de telling van de fabrikant voor windstoten te controleren voordat ze hun antennesysteem installeren. Volgens de meeste fabrikanten is de normale kracht die een antennesysteem kan weerstaan ongeveer 110mph wind .

Zij voegden ook toe dat, hoewel de wind zelf misschien niet veel schade toebrengt aan antennesystemen of de distributie van Wi-Fi-signalen, de aanwezigheid van regen of sneeuw zou de transmissie enigszins kunnen beïnvloeden.

Dat komt omdat deze natuurlijke elementen ervoor kunnen zorgen dat de ontvanger het signaal in het gebouw niet goed doorgeeft.

Ook, vooral voor degenen die wonen in gebieden met zware sneeuwstormen, de noodzaak om te controleren op de accumulatie van sneeuw op het antennesysteem is verplicht, omdat dit ook kan verhinderen dat het signaal de ontvanger goed bereikt. Wat de regen betreft, hangt het af van de grootte van de regendruppels.

Grotere druppels vallen met hogere snelheid uit de lucht en veroorzaken dus een korter padverlies op het Wi-Fi-signaal, terwijl kleinere druppels door hun lagere valsnelheid langere storingen kunnen veroorzaken.

Als uw antennesysteem goed geïnstalleerd en stevig geplaatst is, is de mate van invloed op de Wi-Fi-signaaloverdracht uiteindelijk minder dan minimaal.

Anderzijds, indien gebruikers die in zeer koude gebieden wonen onvoldoende aandacht besteden aan het vrijmaken van het signaalpad na sneeuwstormen, kan de kans op een onderbreking of afwijking van het signaal hoger zijn .

Wat zeggen de deskundigen van Apple?

Nogmaals, de kans dat de wind de Wi-Fi-signaaloverdracht direct kan beïnvloeden is vrijwel nihil. Volgens de deskundigen van de elektronicafabrikanten kan harde wind, vooral in combinatie met zware regen- of sneeuwbuien, storingen veroorzaken in de kabellijnen of zelfs stroomuitval.

In de eerste situatie kan het gebeuren dat het signaal er langer dan normaal over doet om zijn bestemming te bereiken. In de tweede situatie zou het gebrek aan stroom door harde wind de router of modem waarschijnlijk belemmeren om te werken en zou er bijgevolg sprake zijn van geen verdeling van het signaal in het gebouw.

Dus, nogmaals, wind heeft geen directe invloed op de transmissie van Wi-Fi-signalen.

Bovendien hielden de deskundigen van Apple rekening met de situatie waarin mensen bij winderig weer hun favoriete series gaan bekijken, wat een verhoog in het internetverbruik en bijgevolg in de transmissiesnelheid.

De regen, aan de andere kant...

Hoewel iedereen die we het vroegen verklaarde dat wind nooit rechtstreeks van invloed kan zijn op de transmissie van Wi-Fi-signalen, heeft niemand de mogelijkheid ontkend dat de regen kon.

Volgens sommigen van hen, vanwege het feit dat regendruppels ervoor kunnen zorgen dat het Wi-Fi-signaal zijn pad verliezen Hoe lager de frequentie, hoe groter de kans op een onderbreking. Aan de andere kant, als u uw Wi-Fi systeem binnenshuis laat installeren, kan dat soort onderbreking nooit gebeuren.

Aangezien de druppels de neiging hebben de radiofrequentie van de Wi-Fi-signaaloverdracht te absorberen, kan dat ook een blokkade vormen en verhinderen dat het signaal de ontvanger bereikt. Bovendien zeggen deskundigen dat de 2,4 Ghz-internetfrequenties meer vatbaar om dit soort onderbrekingen te ondergaan.

Wat kan de transmissie van het Wi-Fi-signaal nog meer beïnvloeden?

Zoals veel van de door ons benaderde deskundigen hebben verklaard, is wat in de grote meerderheid van de gevallen de kwaliteit van de distributie van het Wi-Fi-signaal beïnvloedt afstand De meeste gebruikers realiseren zich niet dat hun routers of modems niet in elke kamer van het huis dezelfde signaalkwaliteit leveren.

Dit heeft tot gevolg dat zij, wanneer zij een daling van de internetsnelheid ervaren, geneigd zijn natuurlijke tegenslagen de schuld te geven in plaats van gewoon dichter bij het apparaat te gaan staan.

Wat de meeste mensen ook niet begrijpen is dat wind de werking van routers niet beïnvloedt - zelfs niet zoveel als hoge temperaturen dat kunnen. Volgens de meeste fabrikanten kunnen modems en routers onder prestatiedalingen lijden bij temperaturen hoger dan 90 graden Fahrenheit.

En dat heeft niets te maken met het feit dat de warmte de overdracht van het signaal verhindert, maar gewoon omdat het apparaat daardoor oververhit kan raken en sommige functies niet goed werken.

Daarom moeten gebruikers zich meer zorgen maken over de hoeveelheid lucht die circulerend in de buurt van de modem of router in plaats van de bijna onmogelijke effecten van natuurverschijnselen bij het wegvallen van Wi-Fi-signalen.

Tot slot, mocht u andere factoren kennen die de transmissie van Wi-Fi-signalen kunnen beïnvloeden, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte en help uw medelezers het beste uit hun modems en routers te halen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.