Heeft een PS4 ingebouwde WiFi? (Uitgelegd)

Heeft een PS4 ingebouwde WiFi? (Uitgelegd)
Dennis Alvarez

PS4 ingebouwd in WiFi

Wat is een PS4?

Met de vooruitgang in de technologie is de wereld van gaming geëvolueerd tot het punt van verbazing en ongelooflijk. Je hebt nu spelcomputers waar je nooit aan gedacht had. Onder de laatste generatie spelcomputers komt de ultieme PlayStation 4 aka de PS4.

De PS4-console is ontwikkeld door Sony Interactive Entertainment en stelt gebruikers in staat een aantal spellen te spelen zonder betrokken te zijn bij de complexiteit die PC-gaming met zich meebrengt. Met de nieuwste consoles kunnen spelers de consoles gebruiken in plaats van een muis en toetsenbord om de spellen te spelen. Ook omdat de PS4 wordt geleverd met een ingebouwde internetverbinding, kunt u de software bijwerken, spellen installeren en ookkijk naar je favoriete TV shows, films, neem contact op met je vrienden, vorm communities en luister ook naar je favoriete muziek terwijl je spelletjes speelt.

Heeft een PS4 ingebouwde WiFi?

Ja, alle PlayStation 4-systemen worden geleverd met een geïntegreerde WiFi-antenne. Dankzij de internetconnectiviteit kunnen gebruikers vervolgens online games spelen, HD-content bekijken via streaming met diensten als Netflix en muziek luisteren via Spotify.

Hoewel de console een ingebouwde WiFi heeft, wordt aanbevolen om je PS4 met het internet te verbinden via een ethernet- of een bekabelde LAN-verbinding waarmee je bandbreedte boven de 2MB uitkomt, zodat je een betere snelheid krijgt voor de echte game-ervaring.

Hoewel WiFi een gemak is, overwint het geen obstakels en wordt de snelheid sterk verstoord door afstand en objecten zoals muren en andere barrières rond het huis. Zelfs als je je PS4-console direct naast je Wi-Fi-router hebt staan, kan niets garanderen of je de volledige verbindingssnelheid krijgt die je ISP adverteert.

PS4 ingebouwde WiFi is een gemak, maar niettemin veel instabieler dan een bekabelde verbinding. Als je alleen een lichte internetverbinding nodig hebt, kies dan voor de PS4 ingebouwde WiFi. Als je echter van plan bent online games te spelen of content wilt streamen, is een Ethernet-poort of een bekabelde internetverbinding aan te bevelen.

Voordelen van het gebruik van de ingebouwde WiFi van de PS4

Zie ook: Hoe Ultra Mobile Port Out werkt (uitgelegd)

De PS4 ingebouwde WiFi is zeer eenvoudig in te stellen. U kunt veel gedoe vermijden en tijd besparen. Door de ingebouwde WiFi in de PS4 kunt u de Ethernet-kabels vermijden en kunt u uw spelcomputer plaatsen op een plaats waar u zich prettig voelt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de lange kabels.

Meestal is de internetverbinding van het PS4-systeem ingeschakeld. Als u het systeem van het internet wilt loskoppelen, kunt u de onderstaande instructies volgen;

 1. Instellingen kiezen
 2. Selecteer netwerk
 3. Schakel het selectievakje voor Verbinding maken met internet uit

Wanneer u uw internetverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld op uw PS4-apparaat, zal het systeem automatisch verbinding maken met het internet wanneer het wordt ingeschakeld. Ook wanneer het systeem is ingeschakeld of in de ruststand staat, zal de verbinding constant in stand worden gehouden.

Als u afgesloten wilt blijven van het internet terwijl het systeem in ruststand staat,

 1. Selecteer instellingen
 2. Selecteer energiebesparende instellingen
 3. Beschikbare functies in ruststand
 4. Wis het vakje dat zegt Blijf verbonden met het internet

Hoe sluit je de PS4 aan op het internet?

Zie ook: Comcast Green Box in de tuin: zorgen?

U kunt uw PS4 via LAN (ethernet) kabel of WiFi met het internet verbinden. Het enige wat u hoeft te doen is

 1. Ga naar instellingen
 2. Selecteer netwerk
 3. Selecteer Internetverbinding instellen
 4. Volg de instructies op het scherm
 5. Instellingen configureren

PS4 verbinden met internet via LAN

 1. Selecteer Gebruik een LAN-kabel
 2. Selecteer Gemakkelijk
 3. Volg de instructies

Wanneer u de optie Eenvoudig selecteert, gebeurt de instelling automatisch.

Verbinding maken met WiFi (draadloze verbinding)

 1. Selecteer Gebruik Wi-Fi
 2. Selecteer Gemakkelijk
 3. Selecteer uw Wi-Fi-netwerk uit de lijst met beschikbare netwerken
 4. Configureer de instellingen door een wachtwoord toe te voegen en selecteer Klaar
 5. Als u het Wi-Fi-netwerk waarmee u automatisch verbinding wilt maken niet kunt vinden, selecteer dan de optie Handmatig instellen en configureer vervolgens

Zodra de instellingen van uw internetverbinding zijn bijgewerkt, kunt u de verbinding testen om er zeker van te zijn dat de snelheid aanvaardbaar is en uw gaming-, browse- en/of streamingsessie ononderbroken verloopt. Verlaat het scherm en uw instelling is nu voltooid.

Punten om te onthouden

Uw verbindingsinstellingen zijn meestal afhankelijk van hoe uw netwerk is ingesteld en het type apparaat dat u gebruikt. Het kan ook zijn dat u extra informatie moet invoeren, zoals de proxyserver of het IP-adres. U kunt deze instellingen configureren door de optie Aangepast te selecteren.

Als u toegangspunten gebruikt die AOSS, WPS of Rakuraku WLAN Start ondersteunen, kunt u de instellingen eenvoudig opslaan. AOSS en Rakuraku WLAN Star zijn slechts in enkele geselecteerde regio's en landen beschikbaar.

Ook als je een PS4-systeem hebt dat het 5GHz-bereik ondersteunt, moet je de WiFi-frequentieband kiezen die je wilt gebruiken. Hiervoor kun je de knop Opties selecteren in het WiFi-netwerkselectiescherm.

Wat is de volgende stap?

Zodra je PS4 is verbonden met het internet heb je een hele reeks opties om te verkennen.

1. Gemeenschappen

Je kunt met verschillende spelers in contact komen via de Community-functie. Je kunt spelletjes spelen, feesten en ook praten over je interesses onder je community-leden.

Je kunt ook zelf een community aanmaken of moderator worden namens een andere eigenaar.

2. Muziek

U kunt ook naar muziek luisteren via uw PS4-systeem. Spotify is ingebouwd in het PS4-systeem en u kunt dat selecteren in het inhoudsgedeelte, uw Spotify-accountgegevens invoeren en u kunt aan de slag.

U kunt ook op de achtergrond naar muziek blijven luisteren terwijl u spelletjes speelt of verschillende toepassingen gebruikt, zoals een internetbrowser.

3. Bericht uw vrienden

Stuur of ontvang tekstberichten naar je vrienden en medespelers via het PS4-systeem zodra je internetverbinding is ingesteld.

Conclusie

De PS4 ingebouwde WiFi is een zeker gemak waardoor je een betere kans hebt op internetverbinding op je gemak en met een goede snelheid. Als je echter echt intens en hardcore wilt gamen, is een ethernetverbinding aan te raden.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.