Hebt u WiFi nodig voor Bluetooth-koptelefoons?

Hebt u WiFi nodig voor Bluetooth-koptelefoons?
Dennis Alvarez

heb je wifi nodig voor bluetooth hoofdtelefoons

Ze werden kleiner, draadloos, diepere bas, betere latentie en een heleboel andere functies die zich maar blijven opstapelen bij de modernste modellen hoofdtelefoons. Als u de huidige trend volgt, behoort u waarschijnlijk tot de 7 op de 10 mensen die mobiliteit verkiezen boven draden.

Dat betekent dat de hoofdtelefoon die u kiest waarschijnlijk lopen via een Bluetooth-verbinding Dat was ook een groot succes voor fabrikanten van hoofdtelefoons, omdat gebruikers niet langer te maken hadden met rafelende en buigende draden, defecte aansluitingen of beschadigde aansluitingen.

Daarnaast hebben de Bluetooth-technologieën ook geholpen bij de ontwikkeling van nieuwe functies, zoals spraakbesturing, bellen en zelfs berichten versturen via een hoofdtelefoon.

Maar met alle nieuwe technologieën die momenteel worden ontwikkeld, wisten sommige mensen niet zeker wat hun Bluetooth-hoofdtelefoon nodig had om optimaal te presteren. Dat leidde tot de vragen over de noodzaak van een draadloze netwerkverbinding om Bluetooth-hoofdtelefoons te gebruiken.

Mocht u zich diezelfde vraag ooit hebben gesteld, volg ons dan met alle relevante informatie die u nodig hebt.

Heb je WiFi nodig voor Bluetooth-koptelefoons

U hebt waarschijnlijk een paar of zelfs veel elektronische apparaten in huis. Telefoons, laptops, computers, tablets en zelfs huishoudelijke apparaten werken tegenwoordig met draadloze verbindingen, en er zijn veel apparaten die geen kabels meer nodig hebben om verbindingen te maken.

Als het gaat om geluidsapparatuur, kiezen de meesten voor een hoofdtelefoon in plaats van voor luidsprekers. Dit komt vooral door de mobiliteitshoofdtelefoons hebben en luidsprekers meestal niet.

Ook al zijn er tegenwoordig talloze opties voor draadloze luidsprekers, gebruikers melden voortdurend dat ze de beste audio-ervaring hebben met een hoofdtelefoon.

Een van de meest genoemde redenen is dat met een hoofdtelefoon het geluid rechtstreeks in je oren wordt gestuurd, in plaats van het omgevingsvullende aspect van luidsprekers.

In een notendop gaat het om het soort ervaring dat je wilt hebben, hoewel veel gebruikers niet zeker wisten of ze hun muziek en series liever delen of er alleen van genieten.

Welke keuze u ook maakt, als u kiest voor draadloze apparaten, werken de meeste apparaten op de markt op Bluetooth- of wi-fi-technologieën.

Voor audio hebben fabrikanten veel tijd en geld geïnvesteerd in vooruitgang op het gebied van Bluetooth, omdat dat de meest gekozen optie is gebleken door klanten.

Dit alles in overweging nemend, laten we ter zake komen en de vraag analyseren: Is een draadloze verbinding noodzakelijk om Bluetooth-hoofdtelefoons te gebruiken? Het antwoord is nee, dat doe je niet .

Dus, met dat in gedachten, laten we u door de informatie leiden die u nodig hebt om het beste apparaat te kiezen om van uw muziek- of videostreamingsessies te genieten.

Wat heeft een Bluetooth-verbinding te maken met een Wi-Fi-verbinding?

Om te beginnen zijn zowel Bluetooth- als wi-fi-verbindingen draadloze technologieën. Ook zijn beide tegenwoordig aanwezig in hoofdtelefoons, hoewel Bluetooth veel gebruikelijker is dan wi-fi.

Wat ze niet gemeen hebben is de technologie van gegevensoverdracht. Terwijl Bluetooth-technologie, de eigenlijke naam van de methode van gegevensoverdracht voor dat soort hoofdtelefoons golven zendt en ontvangt via radiosignalen, voeren wi-fi hoofdtelefoons de uitwisseling van gegevens uit via internetsignalen.

Dat is waarschijnlijk niet genoeg informatie om een beslissing te nemen over welke technologie u moet kiezen, dus laten we de bijzonderheden van elke technologie met u doornemen en u helpen de technologie te kiezen die beter aan uw eisen voldoet.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Wi-Fi-technologie?

Sinds de eerste introductie werd de technologie voor draadloze verbindingen als innovatief en futuristisch beschouwd. Het niet langer hoeven bevestigen van kabels of het omgaan met allerlei storingen, stof verzamelen, ruimtebeperkingen en verlengstukken was inderdaad een opmerkelijke vooruitgang.

Tegenwoordig kunnen zelfs huishoudelijke apparaten profiteren van wi-fi verbindingen voor betere controle of zelfs voor geautomatiseerde functies waardoor ze zich precies zo gedragen als de gebruikers willen.

Het is tegenwoordig heel goed mogelijk om uw airconditioner op een bepaald tijdstip te laten inschakelen en zelfs de temperatuur van uw koelkast kan op afstand worden geregeld.

Wat betreft koptelefoons, de gadget van keuze hierin, wi-fi technologieën maken verbindingen mogelijk met een verscheidenheid aan apparaten, waaronder mobiele telefoons, laptops, desktops, tablets, luidsprekers en vele andere elektronische apparaten.

Het beste kenmerk van wi-fi verbindingen is de grotere actieradius De internetsignalen zijn immers stabieler en bereiken grotere afstanden, vooral wanneer een router het apparaat helpt om gegevens door de omgeving te sturen.

Aan de andere kant heeft diezelfde opmerkelijke eigenschap een prijs, want de internetverbinding moet optimaal werken om de topprestaties van uw wi-fi hoofdtelefoon te krijgen.

Ook al bieden carriers enorme datavergunningen of oneindige wi-fi drempels, er bestaat altijd de kans dat ofwel uw apparatuur ofwel uw carriers een of andere storing krijgen en u hoog en droog achterlaten.

Zie ook: Netgear: 20/40 Mhz coëxistentie inschakelen

Wat zijn de voor- en nadelen van de Bluetooth-technologie?

Zoals gezegd zendt en ontvangt de Bluetooth-technologie signalen via radiogolven, anders dan wi-fi-apparaten, die gegevens via een internetsignaal verzenden. Maar dat is niet het enige verschil tussen de twee technologieën.

Een van de beste eigenschappen van de Bluetooth-technologie is dat deze n geen actieve internetverbinding nodig hebben om gegevens over te dragen Dat betekent dat u naar uw muziek kunt luisteren, zelfs als uw maandelijkse datategoed op is en u zich niet in wi-fi zones bevindt.

Ook komt een Bluetooth-verbinding meestal sneller tot stand dan een wi-fi verbinding, omdat de reeks protocollen en toestemmingen die draadloze apparaten vereisen niet in het spel zijn.

Het nadeel van de Bluetooth-technologie is dat, aangezien zij gegevens via radiogolven verstuurt, de straal van activiteit is aanzienlijk korter dan het bereik van het internetsignaal van een wi-fi apparaat. Ook zijn er geen apparaten die een uitbreiding van de straal uitvoeren, zoals een router kan doen met het wi-fi signaal.

Dat betekent dat u het uitvoerapparaat en de luidspreker/koptelefoon dicht bij elkaar moet houden, wat meestal geen probleem is.

Meestal luisteren mensen naar muziek of streamen ze video's vanaf hun mobiel of computer en kijken ze ernaar of hebben ze die in hun zak. Het afstandsaspect is voor de meeste toepassingen dus geen probleem.

Ten tweede staan veel apparaten toe dat meerdere apparaten verbinding maken via wi-fi, maar dat is vrij zeldzaam bij Bluetooth. De meeste apparaten staan slechts één verbinding tegelijk toe voor dit soort technologie, wat een gedoe kan zijn wanneer je een muziek- of video-ervaring met iemand wilt delen.

Wat moet ik weten? Moet ik kiezen voor een Bluetooth-koptelefoon?

Het eerste wat je moet erkennen is dat Bluetooth-hoofdtelefoons vereisen geen actieve internetverbinding om een uitstekende audio-ervaring te leveren, wat een heel andere deal betekent als het gaat om mobiliteit.

Omdat Bluetooth-signalen via elektromagnetische radiogolven worden verzonden, hoeft u alleen maar het uitvoerapparaat in de buurt te hebben. Dit betekent dat u rommelige draden en defecte stekkerverbindingen kunt vergeten.

Bovendien hebben de meeste audiospelers een ingebouwd Bluetooth-systeem, zodat u zich zelden hoeft af te vragen of uw apparaat die functie heeft.

Dus, als u kiest voor een apparaat met Bluetooth-technologie om te genieten van uw muziek of video streaming, of zelfs om audio- of videogesprekken te voeren met uw familie, vrienden of collega's, hoeft u alleen maar te doen:

Zie ook: 6 manieren om T-Mobile Wi-Fi Bellen niet werken repareren
  • Veeg omlaag op het tabblad Meldingen en bedieningscentrum. Android-mobielen vegen omlaag en iOS-mobielen vegen omhoog.
  • Zoek de Bluetooth-functie en klik erop om deze in te schakelen.
  • Er verschijnt een scherm met een lijst van apparaten in de buurt met Bluetooth-technologie. Zoek het apparaat waarmee u verbinding wilt maken en klik erop om de koppeling aan te vragen.
  • Sommige apparaten vereisen een eenmalige koppelingsopdracht, dus houd dat in de gaten.
  • Als het apparaat autorisatie vereist, laat u gewoon de koppeling uitvoeren en wacht u even tot de verbinding tot stand is gebracht.

En dat is alles.

Het laatste woord

Uiteindelijk komt het erop aan welke technologie het beste bij u past. Wi-fi levert stabielere verbindingen en een groter bereik, maar vereist een actieve internetverbinding. Bluetooth-hoofdtelefoons vereisen geen actieve internetverbinding, maar hebben een kleinere actieradius.

Beide apparaten leveren waarschijnlijk dezelfde geluidskwaliteit, althans die van hetzelfde niveau. Wi-fi hoofdtelefoons doen er langer over om verbinding te maken met uitvoerapparaten, maar alleen de eerste keer, terwijl Bluetooth-hoofdtelefoons sneller verbinding maken, maar meestal wel om een koppeling vragen.

Kijk welke technologie beter bij u past en ga winkelen voor uw nieuwe hoofdtelefoon.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.