Centurylink DSL licht rood: 6 manieren om te repareren

Centurylink DSL licht rood: 6 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

centurylink dsl licht rood

Als het gaat om internetverbindingen, CenturyLink is een van de beste keuzes, omdat ze bieden digitale en netwerkverbindingen. Echter, sommige mensen zijn niet in staat om het internet te gebruiken als gevolg van CenturyLink DSL Light rood. In het geval u niet weet wat dit rode licht staat voor, we zijn hier om de informatie te delen!

Het DSL lampje zal rood zijn wanneer de signalen niet worden gedetecteerd op het internet lampje. Dit zal leiden tot connectiviteitsproblemen en je zal niet in staat zijn om het internet te gebruiken omdat het apparaat geen verbinding kan maken met het CenturyLink netwerk. Dus, in dit artikel, delen we de probleemoplossende methoden die zullen helpen bij het oplossen van het probleem!

1) Modem

Allereerst stellen wij voor dat u de modem controleert, want als de componenten en hardware van de modem niet top-notch zijn of zijn doorgesmolten, zal de internetverbinding worden belemmerd. Dus, in dit geval, moet u de modem openen en kijken of er een aantal bedrading loskoppelingen. Zodra u zorg draagt voor de hardware en bedrading, zet u de modem aan en het zal verbinding maken met het internet zonder enigerood licht kwestie.

2) R estart

Voordat u de modem opent, raden wij u aan het internet opnieuw op te starten. Haal hiervoor het netsnoer uit de modem om de stroom uit te schakelen. Wacht nu ongeveer dertig seconden, stop het netsnoer er weer in en de modem zal met het groene lampje starten. Het probleem met het rode lampje is dus opgelost, en u kunt het internet gebruiken.

3) Reset

Oké, dus het opnieuw opstarten werkte niet, u kunt de DSL-modem resetten. Voor het resetten haalt u de modem uit het stopcontact en drukt u met de naalden op de reset-knop. Dit duurt ongeveer tien seconden en de netwerkinstellingen worden gewist. Met dit gezegd zijnde, zodra de modem is gereset, zal het lampje groen/geel worden en kunt u gebruik maken van het internet. U moet echter welpersonaliseer de netwerkinstellingen opnieuw.

4) Ethernet

Bij het gebruik van de CenturyLink-modem zijn de ethernetkabels van groot belang. Zorg er daarom voor dat de ethernetkabels goed zijn aangesloten op de poorten. Het is aan te raden om de ethernetkabel eruit te halen en na tien minuten er weer in te steken. Hierdoor zal het lampje hoogstwaarschijnlijk groen worden. Als dat niet het geval is, stellen wij voor dat u de ethernetkabel vervangt door de nieuweéén.

5) Inloggegevens

Als de methodes voor het oplossen van hardwareproblemen het probleem van het rode lampje op de DSL-modem niet oplossen, bestaat de kans dat de inloggegevens onjuist zijn. Als dit het geval is, moet u inloggen op de modem en de instellingen controleren. De inloggegevens moeten overeenkomen met die in de handleiding. Zodra u de inloggegevens optimaliseert, zal het probleem van het rode lampje worden opgelost.

6) Internet Down

Als niets voor u werkt, bestaat de kans dat het internet down is. Als het internet terug is van de ISP, zal het lampje namelijk rood oplichten. Wij raden u aan de internetprovider te bellen en zij zullen het nieuws kunnen bevestigen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.