AT&T: WPS Licht Continu Rood (Hoe te repareren)

AT&T: WPS Licht Continu Rood (Hoe te repareren)
Dennis Alvarez

wps licht vast rood att

AT&T, het vroegere grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld, wordt tegenwoordig als grootste provider in de Verenigde Staten alleen geëvenaard door Verizon. Tot de producten en diensten waarvan het bedrijf trots is dat het tot de top behoort, behoren internetoplossingen voor thuis en voor bedrijven.

De Texaanse communicatiegigant levert sterke en betrouwbare internetverbindingen aan huizen en bedrijven in het hele land, namelijk via zijn Wi-Fi-router.

Hoewel het netwerkapparaat uiterst praktisch is, kunnen gebruikers zich als technologienewbies voelen wanneer de verschillende lampjes zich beginnen te misdragen.

Al deze lampjes op de Wi-Fi-router betekenen iets - ofwel een signaal dat alles naar behoren werkt, of zelfs dat sommige functies niet naar behoren functioneren.

In dit artikel bespreken we wat die lampjes voorstellen en hoe hun gedrag de kwaliteit van de internetverbinding in uw huis of bedrijf kan beïnvloeden.

Met AT&T internet routers, zijn er meestal vier lampjes die vier verschillende aspecten van uw internetverbinding aangeven Terwijl het eerste lampje aangeeft of de router goed stroom krijgt van de voeding, geeft het tweede lampje aan hoe de breedband zich op dit moment gedraagt.

De twee andere lichten tonen WPS betekent Wi-Fi Protected Setup en bestaat uit een beveiligingssysteem voor internetverbindingen thuis en in bedrijven.

Het is de WPS die nieuwe verbindingen vraagt om het netwerkwachtwoord in te voeren, wat werkt als een veiligheidsfunctie voor uw internetverbinding.

Met al deze lampjes kan het lastig worden om uit te zoeken wat er aan de hand is als je internetverbinding problemen vertoont. Het lijkt alsof je heel wat kennis van zaken nodig hebt om te begrijpen wat de lampjes op de router proberen te zeggen, maar dat is niet zo.

Deze gids voor probleemoplossing geeft een overzicht van alle mogelijke gedragingen van deze lampjes en wat ze betekenen, zodat u een beter idee krijgt van hoe uw verbinding werkt, of waarom ze niet werkt. Het begrijpen van het knipperen en de kleuren van deze lampjes is de sleutel tot het uitzoeken wat u moet doen als de internetverbinding defect raakt.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we beginnen met het verklaren van beide kleuren en het knipperen - of niet - van de lampjes op de AT&T internetrouter. Houd in gedachten dat deze gids voor probleemoplossing zich zal richten op het WPS-lampje, aangezien dat de oorzaak is van de meeste verbindingsproblemen.

Dit is dus wat u mag verwachten van het WPS-lampje op uw router:

  • Stabiel groen licht - Dit continue groene licht op de WPS-indicator geeft aan dat de Setup van de Wi-Fi Bescherming is voltooid , wat betekent dat uw veiligheidssysteem klaar is om uw netwerk te beschermen. Dit lampje blijft normaal gesproken ongeveer vijf minuten branden en gaat dan uit. Bij sommige modellen blijft het lampje echter branden totdat het veiligheidssysteem opnieuw moet worden ingesteld.
  • Knipperend groen licht - Wanneer de instelling van het beveiligingssysteem van het draadloze netwerk wordt uitgezonden, moet dit lampje groen knipperen. Zodra de Setup-uitzending is voltooid , stopt het lampje met knipperen en blijft het branden, gedurende vijf minuten, of tot een andere instelling nodig is.
  • Knipperend rood licht - Zoals gewoonlijk betekenen rode lampjes problemen, en met AT&T-routers is dat niet anders. Het rode lampje maakt de gebruikers erop attent dat er een probleem is in enig deel van het proces van het leveren van een stabiele internetverbinding. Als dit het geval is en het rode lampje blijft knipperen, betekent dit dat uw veiligheidssysteem identificeerde overlappende sessies Dit betekent dat er een poging is gedaan om de beveiliging van uw internetverbinding te doorbreken en dat het systeem eraan werkt om de inbraak te voorkomen. Let op de duur van dit knipperende rode lampje, dat niet langer dan een paar minuten mag zijn. Mocht het langer zijn, dan is het wellicht een goed idee om koppel de router los en leg de verbinding even stil omdat het alle veiligheidsprotocollen herstelt zodra het systeem opnieuw wordt opgestart.
  • Stabiel rood licht - Het continue rode lampje op de router betekent ook dat er iets mis is met het beveiligingssysteem van uw internetverbinding. In dit geval probeert het stabiele rode lampje te zeggen dat de WPS werd niet voltooid Mocht dit het geval zijn, zoek en klik dan op de WPS-knop van uw router om het beveiligingssysteem opnieuw in te stellen.
  • Geen lichten - Ten slotte is er ook de kans dat de beschermingsinstelling is in afwachting van authenticatie - Als dit het geval is, zult u merken dat de WPS-indicator geen enkel lampje weergeeft.

Hoe repareren WPS licht vast rood AT &T router

Zoals hierboven vermeld, kan het rode lampje een poging zijn van uw router om u te laten zien dat er een probleem is in een van de stappen die hij moet nemen om een goede en stabiele internetverbinding te leveren aan uw huis of bedrijf.

Aangezien de WPS de afgezant is van het beveiligingssysteem van uw internetverbinding, brandt er een rood lampje op het display. betekent dat uw verbinding niet veilig is voor mogelijke invasies.

Een van de redenen waarom de WPS-indicator een rood lampje laat zien, kan het uitschakelen van het beveiligingssysteem zijn, wat kan worden veroorzaakt door een onvoltooide installatieproces. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de beveiliging in te schakelen en het WPS-lampje weer groen te laten branden.

Om dat te doen, toegang tot uw browser en typ in //192.168.1.254/mdc. Druk dan op enter om de eigenschappen van de router en van de internetverbinding te zien. Aan de linkerkant van het scherm vindt u enkele opties en één ervan zal zeggen "Wijzig uw draadloze beveiliging of instellingen".

Zoek en klik op die optie om naar het WPS-configuratiescherm te gaan. Er zal een optie zijn om de Wireless Protection Setup of WPS inschakelen Selecteer dat om het systeem de veiligheidsprotocollen opnieuw te laten instellen.

Verlaat de eigenschappen van de router en Start uw router opnieuw op door hem een minuut of twee los te koppelen. Zodra u hem weer aan de gang hebt, zal hij automatisch de instelling van het beveiligingssysteem uitvoeren en zou het rode lampje van de WPS-indicator op de router moeten verdwijnen.

Als u deze oplossing toch uitvoert en het rode lampje op de WPS-indicator van de router blijft branden, bestaat de kans dat de beveiligingsinstelling is ingeschakeld maar er niet in slaagt een partner te vinden.

In dat geval zal de opstelling niet naar behoren zijn vastgesteld en jouw verbinding zal het risico lopen van invasies. Geen nood, want we hebben ook een walkthrough over hoe u het probleem met deze stap in de instelling van het beveiligingsproces kunt verifiëren en oplossen:

  • De eenvoudigste manier om een apparaat verbinding te laten maken met een router die door een WPS beveiligd is, is om klik tegelijkertijd op de overeenkomstige knoppen op beide apparaten. Het zal ook werken als de knoppen enkele seconden na elkaar worden ingedrukt, en het nieuwe apparaat moet ook door de WPS van de router worden beveiligd.
  • De meest gebruikelijke manier is dat uw router nieuwe apparaten vraagt om een wachtwoord in te voeren bij hun eerste verbinding. Dat is de reden waarom moeten we een niet zo eenvoudig en duidelijk wachtwoord hebben of iedereen kon toegang krijgen tot onze thuisnetwerken en onze Wi-Fi verbindingen gebruiken.
  • U kunt ook een verbinding maken tussen de router en een tweede apparaat via een USB-stick. Deze apparaten doorlopen ook de WPS-verificatie wanneer ze op de USB-poort worden aangesloten. sluit een USB-stick aan op uw router en daarna naar het tweede apparaat dat u wilt aansluiten naar uw draadloze netwerk en laat het systeem de rest doen.Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.