Asus RT-AX86U AX5700 vs Asus RT-AX88U AX6000 - Wat is het verschil?

Asus RT-AX86U AX5700 vs Asus RT-AX88U AX6000 - Wat is het verschil?
Dennis Alvarez

asus rt-ax86u ax5700 vs asus rt-ax88u ax6000

Een router is een van de belangrijkste toevoegingen aan elk netwerk, en daarom is het selecteren van de juiste router van cruciaal belang. Hoewel er honderden routers op de markt zijn, is Asus een van de beste keuzes. Dat gezegd hebbende, richten we ons op Asus RT-AX86U AX5700 vs. Asus RT-AX88U AX6000 om u te helpen de beste router voor uw internetverbinding te kiezen. Dus, bent u klaar om te kijken naar deverschillen tussen de twee?

Asus RT-AX86U AX5700 vs Asus RT-AX88U AX6000

Asus RT-AX88U AX6000

Als u op zoek bent naar een router die een betrouwbare en snelle Wi-Fi-verbinding met top-notch draadloos netwerk dekking belooft, deze router van Asus is een geschikte keuze. De router is ontworpen met een dual-poort en multi-gig ondersteuning die een snellere internetverbinding biedt door ondersteuning van high-speed internet pakketten. Er zijn Dual-WAN en link aggregaties om de internetverbinding te versterken en belovenbetere connectiviteit met een groter aantal apparaten.

Het beste aan deze router is dat hij wordt geleverd met een verscheidenheid aan netwerkinstellingen en -functies, zoals AiMesh 2.0, waarmee de internetverbinding gemakkelijk kan worden beheerd. Bovendien kunnen gebruikers met deze AiMesh 2.0 het gastnetwerk instellen als je niet wilt dat iedereen te lang toegang heeft tot je internetverbinding. De router wordt geleverd met een high-end webinterface, waardoor heteenvoudig in te stellen en de functies van internetverbindingen te beheren.

Het wordt geleverd met een mobiele app, die een andere geschikte manier is voor mensen om de internetverbinding te beheren, en je hoeft niet in te loggen. Wat we leuk vinden aan deze router is dat het is ontworpen met geavanceerde NAS-prestaties, waardoor het geschikt is voor het hosten van draagbare schijven. Wat de esthetiek betreft, heeft het een gedurfd ontwerp dat goed samengaat met de technische apparatuur. Niet te vergeten, het komt metkoelingsfuncties, zodat de router in ieder geval niet oververhit raakt.

Wat de nadelen betreft, moet u zich bewust zijn van deze om ervoor te zorgen dat u weet waar u aan begint. Ten eerste heeft het slechts een lage multi-gig graad van 2.5Gbps die niet voldoende is voor grote huizen. In feite heeft de router een enorme omvang, en het zou zich zeker meer poorten kunnen veroorloven. Ten tweede kan deze router niet aan de muur worden bevestigd omdat het ontwerp van de antenne vrij onpraktisch is, enhet hele ontwerp is lomp. En last but not least, het is een beetje duur!

Asus RT-AX86U AX5700

Asus is een van de beste merken voor iedereen die op zoek is naar een router, en ze hebben zichzelf echt overtroffen met deze router. Variërend van betrouwbare functionaliteit tot snellere prestaties en een uitstekend draadloos bereik, er is alles perfect in deze router, en we zullen ze zeker in detail bespreken. De router is geïntegreerd met een verscheidenheid aan netwerkfuncties, zoals AiMesh 2.0. DezeAiMesh 2.0 functie is ontworpen om het netwerk setup proces te stroomlijnen.

De router stelt de gebruikers in staat om de gastnetwerkfunctie in te stellen, wat hem geschikt maakt voor het instellen van de gastnetwerkprofielen, met name wanneer u niet wilt dat iemand te lang met uw thuisnetwerk verbonden is. Het beste aan deze router is de robuuste webgebaseerde gebruikersinterface die helpt bij het instellen van de router, terwijl een smartphone-app ook een veelbelovende keuze is voor het instellen van de router.als voor het beheer van andere functies van de internetverbinding.

Als u het opslagapparaat met uw internetverbinding gebruikt, maakt de NAS-prestatiefunctie van deze router het een optimale ervaring. In vergelijking met de andere bovengenoemde Asus-router is het een vrij betaalbare keuze. Aan de andere kant kan het niet aan de muur worden bevestigd, dus u hebt een speciale plank nodig om het te installeren. Ook is er geen 160MHz-kanaalondersteuning of multi-gig-poorten, dieheeft de neiging de internetverbinding voor sommige mensen te vertragen, vooral als zij de router in een groot huis gebruiken.

Voor degenen die het niet weten, dit was de eerste Wi-Fi 6 router ontworpen door Asus, die ook wordt geleverd met MU-MIMO en OFDMA functies. Op de top van alles, het zit verticaal en verbruikt niet veel ruimte. Ook zijn er warmte management functies, dus je hoeft geen zorgen te maken over een oververhitte router veroorzaakt traag internet.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.