Als je iemands WiFi gebruikt, kunnen ze dan je sms'jes zien?

Als je iemands WiFi gebruikt, kunnen ze dan je sms'jes zien?
Dennis Alvarez

Als je iemands wifi gebruikt, kunnen ze dan je teksten zien?

Nog niet zo lang geleden was een goede internetverbinding een pure luxe en niet vanzelfsprekend.

Je sloot je aan, wachtte tot je computer ophield met sissen en schreeuwen, en wachtte dan ongeveer tien jaar tot de pagina die je probeerde te openen geladen was. Erger nog, als iemand besloot te bellen terwijl dat allemaal gebeurde, was het gedaan met je verbinding! En het was nog duur ook!

Gelukkig hebben we sindsdien een lange weg afgelegd. Tegenwoordig is een solide internetverbinding in de meeste landen waar je komt vrijwel gegarandeerd.

Je kunt bijna in elk café terecht, het wachtwoord voor hun Wi-Fi intypen en dan aan het werk gaan of door de sociale media scrollen voor foto's van schattige honden. Maar omdat zovelen van ons onderweg gebruik maken van openbare wifi-bronnen, zijn er interessante vragen gerezen over hoe veilig dit alles eigenlijk is.

Zie ook: 6 manieren om Sharp Roku TV afstandsbediening niet werken repareren

Aangezien we waarschijnlijk ook bijna elke keer dat we online zijn enige vorm van persoonlijke informatie vrijgeven, kan het nuttig zijn om te weten hoe veilig de verbinding is die u gebruikt. Daarom hebben velen van u ons gevraagd wat soorten details waartoe de netwerkbeheerder toegang heeft over u en uw activiteiten op hun netwerk.

Natuurlijk zal niet iedereen de beste bedoelingen hebben, dus is het goed om te weten wat wat is - al is het maar voor uw gemoedsrust. Om u gerust te stellen, hebben we besloten alles wat u hierover moet weten op een rijtje te zetten. En hier is het!

Als je iemands Wi-Fi gebruikt, kunnen ze dan je sms'jes zien?

Het eerste wat u hierover moet weten is dat het inderdaad een reële mogelijkheid is dat konden ze toegang krijgen tot uw teksten Dat is echter niet zo waarschijnlijk, want er zijn nogal wat voorwaarden waaraan moet worden voldaan willen zij dat soort macht hebben.

Het goede nieuws is dat dit is niet echt beginnersmateriaal dat ze zouden moeten weten, en het zou ongelooflijk tijdrovend zijn om dat zelfs maar te doen.

In wezen is de moet de netwerkbeheerder zijn spullen bij elkaar hebben... dat ze zouden weten hoe verder te gaan dan end-to-end encryptie Tegenwoordig gebruikt elke berichtendienst die het waard is deze technologie.

En beter nog, dit werkt echt als een veiligheidsmaatregel. In feite zal zelfs uw internet service provider in staat zijn om toegang te krijgen tot die gesprekken die in versleutelde apps staan.

Een voorwaarde om op te letten

Zoals met alles wat met technologie te maken heeft, zijn er altijd uitzonderingen die aandacht behoeven. In dit geval is het ding waar we uw aandacht op moeten vestigen remote access software. Hiermee kan iemand anders op zijn eigen scherm precies zien wat u ziet.

Ze zijn dus heel nuttig voor diensten die op afstand technische problemen voor mensen diagnosticeren, maar ze kunnen ook gemakkelijk worden ingezet voor veel snode doeleinden.

Als u echt bezorgd bent over uw online privacy bij het gebruik van openbare netwerken, zouden wij daarom raad je zeker aan om zo'n app te verwijderen die de mogelijkheid heeft om je scherm te delen met een andere computer.

Hoe werkt End-to-End Encryptie?

Hoewel deze terminologie meer en meer ingang heeft gevonden omdat berichtendiensten deze gebruiken, is het niet echt algemeen bekend hoe het werkt. In principe betekent het alleen dat elke tekst die u via een end-to-end versleutelingsdienst op uw telefoon verstuurt, wordt versleuteld. (geklutst, bij gebrek aan een beter woord).

Het bericht wordt dan verzonden in de vorm van absolute onzin. Dan, wanneer het bericht wordt ontvangen door de aangewezen ontvanger, alleen dan zal het worden ontcijferd Het is dus eenvoudig en doeltreffend tegelijk en kan u echt geruststellen wat betreft uw privacy.

Zie ook: Centurylink oranje internetlampje: 4 manieren om te repareren

Als u toevallig een berichtendienst gebruikt die deze technologie gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat wat u verstuurt hoogstwaarschijnlijk niet wordt gezien door iemand voor wie het niet bedoeld is.

Nog beter nieuws, deze privacy zal ook zich uitstrekken tot zowel uw internetprovider als de persoon die optreedt als beheerder van het netwerk die je gebruikt. In feite hebben zelfs de app-ontwikkelaars geen toegang tot je berichten.

Hoe zit het met de risico's van scherm delen?

Echt, het enige waar je je zorgen over moet maken is het verzenden van zeer persoonlijke gegevens via een dienst die geen end-to-end encryptie gebruikt. Ofwel dat, of als je toevallig scherm delen hebt ingeschakeld op een van de verschillende apps die dat toestaan.

Aangezien de berichten die u verzendt hoogstwaarschijnlijk aan uw kant worden gecodeerd voordat ze worden verzonden, deze zijn veilig.

Aangezien het ongelooflijk onwaarschijnlijk is dat iemand toegang heeft tot deze gegevens die ze kan ontsleutelen, laat dit alleen de deur open voor de mogelijkheid dat iemand op afstand uw scherm bekijkt. U moet altijd Zorg ervoor dat deze functie niet is ingeschakeld. terwijl je een netwerk gebruikt dat je niet helemaal vertrouwt.

Die kant op, is er geen ruimte voor fouten en kun je je ontspannen. En dat is eigenlijk het enige waar je je zorgen over hoeft te maken. Als je die dingen geregeld hebt, komt het waarschijnlijk wel goed.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.