Aircard vs Hotspot - Welke moet ik kiezen?

Aircard vs Hotspot - Welke moet ik kiezen?
Dennis Alvarez

Inhoudsopgave

Aircard vs Hotspot

Altijd verbonden zijn met het internet is essentieel geworden. Stel je voor dat je op reis bent en de weg kwijt bent, dan helpt het internet je de weg te vinden, terwijl je onderweg ook zakelijke e-mails kunt beantwoorden als je een actieve internetverbinding hebt.

Maar moet je een volledige bekabelde infrastructuur nemen om met het internet verbonden te zijn, wij denken dat die dagen al lang voorbij zijn.

Sterker nog, je luchthavenuitval is opgelopen tot vier uur, en als je geen internet bij je hebt, kun je je die ervaring nog voorstellen? Met een actieve internetverbinding kun je achterover leunen en het beroemde artikel lezen over hoe Trump de Verenigde Staten van Amerika aanpakt.

De batterij van de mobiele telefoon loopt leeg, en je pakt een andere redder, de machtige laptop!

Je sluit je laptop aan op het open netwerk, en de horror van 2Kbps begint, en je herinnert je de glorieuze dagen van de snelle glasvezelinternetverbinding thuis.

Met al deze noties is het beter om je eigen internet mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Dit is waar de Hotspot en Air Cards in het spel komen, aangezien zij de heetste trends op het blok zijn.

Met deze internettechnologieën kunnen gebruikers verbinding maken met het internet en online gaan, waar ze ook zijn en willen. Beide opties bieden een internetverbinding, maar er zijn enkele verschillen in bevestigd.

Aircard vs Hotspot:

In dit artikel hebben we het over alle mogelijke verschillen tussen Air Cards en hotspots. Kijk dus snel!

Luchtkaarten

Luchtkaarten zijn dus de draadloze adapters die de gebruikers verbinden met het internet door middel van de cellulaire gegevens. Deze apparaten worden aangesloten op de apparaten die een USB-poort hebben, zoals laptops en tablets.

De luchtkaarten hebben de neiging een snelle en betrouwbare internetverbinding te ontwikkelen, zonder afbreuk te doen aan de veiligheidsnormen.

Met de air card kunnen de gebruikers de internetsignalen gebruiken die via mobiele torens en hun datasignalen naar de apparaten worden gestuurd.

De luchtkaarten zijn ontworpen met een soortgelijke technologie die wordt toegepast in mobiele telefoons met online functies en mogelijkheden. Veel mensen hebben ze fancy smartphones genoemd.

De luchtkaarten worden gewoonlijk gebruikt door de aankoop van de data-plannen, en ze variëren van $ 20 tot $ 200 op een maandelijkse basis. De plannen kunnen worden gekozen op basis van het verbruik behoeften.

Als u bijvoorbeeld geen films en liedjes hoeft te downloaden en toegang wilt tot e-mailcontrole, zijn de kleinere abonnementen meer dan voldoende. Bent u daarentegen een Netflix-, YouTube- en torrentpersoon, dan hebt u grote abonnementen nodig.

Soorten luchtkaarten

Er zijn meerdere opties beschikbaar op de markt als het gaat om de luchtkaarten, maar het is even belangrijk te begrijpen dat aanbieders van cellulaire netwerkdiensten vaak zwelgen in de rebranding van hun modems en diensten.

Zo hebben Verizon en AT&T de modems van Sierra gebruikt, maar toch stonden zij bekend als de AT&T air card.

Maar als het aankomt op de draadloze luchtkaartmodems, zijn er drie hoofdtypen die worden gebruikt voor de internetfunctionaliteit en hoge prestaties op schaal. De typen worden hieronder uitgewerkt;

  • Express Card - Deze kaarten bieden een grotere bandbreedte
  • PC-kaart - Dit zijn de standaard en meest originele cellulaire modemkaarten die aan de computer zijn bevestigd.
  • USB Modem - Deze kaarten bieden cellulaire internetsignalen aan meerdere apparaten zolang ze een USB-poort hebben.

De nieuwste modellen luchtkaarten zijn ontworpen om 3G/4G LTE-internetsignalen aan te bieden. De 4G LTE-signalen zijn beschikbaar en worden geleverd in de grote steden.

De landelijke en verlaten gebieden krijgen daarentegen de 3G-snelheid, die nog altijd beter is dan de Edge die daar gewoonlijk beschikbaar is. De luchtkaarten zijn ontworpen om hogere gegevensbereiken te ondersteunen in vergelijking met een inbelverbinding.

De downloadsnelheid van air cards ligt rond de 3,1 Mbps, en bij het uploaden is de snelheid beperkt tot 1,8 Mbps.

Er wordt echter al geruime tijd gesproken over nieuwe luchtkaarten en volgens de inzichten zullen deze hoogstwaarschijnlijk beschikken over 5,76 Mbps upload- en 7,2 Mbps downloadsnelheid.

Veel mensen vinden het nog steeds laag, maar hé, beter dan het gebruik van de openbare netwerken, toch?

Hotspots

Dit zijn de kleine draadloze apparaten die zijn ontworpen om de Wi-Fi-signalen af te voeren, waardoor u verbinding krijgt met het internet op de apparaten die zijn ontworpen met Wi-Fi-compatibiliteit.

Er is geen raketwetenschap nodig om de apparaten met de draadloze verbinding te verbinden, want u hoeft alleen maar het wachtwoord in te stellen en de verbinding wordt automatisch tot stand gebracht.

Er zijn geen fysieke bevestigingen nodig, en de internetsignalen zullen niet alleen veilig maar ook snel zijn. De gebruikers moeten de gegevensplannen kopen, en één apparaat kan helpen om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten.

Dit betekent dat als u een goede ziel bent en mensen wilt helpen die worstelen met internet met schildpadsnelheid, u uw internet met hen kunt delen en hun held kunt worden.

Luchtkaarten worden echter vaak het slachtoffer van hoge netwerklatentie, zelfs met hoge internetsnelheden, en de laadtijd kan toenemen.

Meer nog, luchtkaarten zijn geen goede keuze voor gamers omdat netwerkspellen een hogere bandbreedte vereisen, die de daad alleen bij hotspots kan doen. De hotspots hebben de mogelijkheid om de kabel- en DSL-internetsnelheid te evenaren en te overtreffen.

In tegenstelling tot luchtkaarten is er geen belemmering in de connectiviteit als het gaat om het aantal apparaten, omdat er geen beperking is.

Met hotspot hoeft u alleen maar een data-abonnement te kopen en te genieten van de kneepjes van het internet, terwijl u anderen helpt met uw internetverbinding. Bovendien is de internetverbinding top, maar wat de snelheid betreft, die hangt af van het data-abonnement en de netwerkserviceprovider.

De kern van de zaak

Met deze twee opties zijn de internetproblemen verleden tijd, en kunt u genieten van de lange wachttijden in de lobby terwijl u uw favoriete documentaire op Netflix bekijkt.

Wat de juiste keuze betreft, heeft iedereen andere behoeften en een ander budget voor internetgebruik, en worden de opties dienovereenkomstig gekozen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.