4 manieren om Spectrum Ethernet op te lossen dat niet werkt

4 manieren om Spectrum Ethernet op te lossen dat niet werkt
Dennis Alvarez

spectrum ethernet werkt niet

Internetverbindingen zijn een absolute noodzaak geworden voor iedereen die er is omdat ze verbonden moeten blijven. Dit is de belangrijkste reden dat iedereen ofwel dataverbindingen of Wi-Fi-verbindingen thuis en op het werk heeft. In sommige gevallen gebruiken mensen het kabelinternet. Meestal wordt het ethernet gebruikt omdat het de internetverbinding optimaliseert. Dus, als het Spectrum ethernet niet werkt, wehebben de probleemoplossingsmethoden voor u uiteengezet!

Problemen oplossen Spectrum Ethernet werkt niet:

1. Ethernet inschakelen

Allereerst moet u ervoor zorgen dat ethernet is ingeschakeld, zodat ethernet goed functioneert. U kunt de ethernetverbinding controleren via het tabblad netwerk- en internetinstellingen van het apparaat. Bovendien moet u het juiste netwerk vinden (zorg ervoor dat het een lokale verbinding is). Als er daarentegen een bericht "niet verbonden" staat onder de naam van de verbinding, moet u deze inschakelen.door rechts te klikken. Dit proces duurt enkele seconden om de werkbaarheid van de verbinding te optimaliseren.

2. Verschillende havens

Als het ethernetprobleem ook na een paar minuten wachten niet is opgelost door te klikken op enable, moet u de kabel in een andere poort steken. Er zijn meerdere poorten in de router, dus u kunt verschillende poorten proberen om de ethernetverbinding te controleren. Als het ethernet werkte door in andere poorten te steken, moet u de router vervangen omdat er een hardwareprobleem is.

Aan de andere kant, als de vervanging van de router het ethernetprobleem niet oplost, moet u misschien de ethernetkabels verwisselen. U kunt zelf op zoek gaan naar schade of de technicus om hulp vragen. In beide gevallen moet u de kabels vervangen.

3. Hardware en OS problemen

Als u hebt geprobeerd router en kabels te veranderen en de instelling in te schakelen, maar het ethernetprobleem nog steeds niet is opgelost, bestaat de kans dat er hardwareproblemen zijn. Voor de hardwareproblemen kunt u de schijf uitvoeren en opstarten. Aan de andere kant, als ethernet prima werkt voor Linux, moet u misschien de Windows controleren. In het geval van Windows moet u de ethernetdrivers opnieuw installeren door het volgende te volgenonderstaande stappen;

  • Open apparaatbeheer vanuit het startmenu
  • Ga naar de netwerkadapter sectie
  • Scroll naar de ethernet adapter en klik er met de rechtermuisknop op om de de-installatie opties te kiezen
  • Klik op de knop OK
  • Start nu de computer opnieuw op, en het ethernet-stuurprogramma wordt automatisch opnieuw geïnstalleerd.

4. Herstart de modem

Voor mensen die de ethernetverbinding niet kunnen gebruiken, is de kans groter dat de software van de modem de prestaties beïnvloedt. Met dit gezegd zijnde, moet u de modem opnieuw opstarten en ervoor zorgen dat hij een goede verbinding heeft geoptimaliseerd.

Probleem met de internetprovider

Voor mensen die het ethernet zelfs na de tips voor probleemoplossing niet kunnen gebruiken, is het raadzaam de internetprovider, oftewel Spectrum, te bellen. Zij zullen u informeren over de mogelijke uitval of storing. In dezelfde geest zullen zij u kunnen helpen met richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw ethernet weer werkt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.