7 manieren om internet gaat uit elke avond op dezelfde tijd probleem op te lossen

7 manieren om internet gaat uit elke avond op dezelfde tijd probleem op te lossen
Dennis Alvarez

Internet gaat elke avond op dezelfde tijd uit

Stel je voor: als je na een lange werkdag thuiskomt om eindelijk te ontspannen en 's avonds lekker te surfen op het web, kom je erachter dat het internet niet werkt zoals het hoort. In het ergste geval kan het zelfs zover komen dat deze situatie zich elke avond op hetzelfde specifieke tijdstip voordoet. Zou je dat niet vervelend vinden?

Niemand wil zijn kostbare vrije tijd onderbroken zien door een bufferend pictogram. Stel dat u een film bekijkt of een spelletje speelt en midden in het spel begint het internet te vertragen. Waarom gebeurt dit steeds? Vaak, door een toename van het internetverkeer 's nachts wordt de internetverbinding verzwakt Uiteindelijk beïnvloedt dit de algemene kwaliteit van download- en streamingactiviteiten op het internet.

In het ergste geval kan deze situatie een dagelijkse routine worden waarin het internet elke avond op hetzelfde tijdstip volledig uitvalt. Er kunnen verschillende redenen voor dit probleem zijn en deze problemen kunnen op vele manieren worden opgelost. De volgende zijn enkele methoden voor probleemoplossing die gebruikers hielp hun internetverbinding nachtmerrie te overwinnen:

Bekijk onderstaande video: Samenvattende oplossingen voor "Internet werkt niet elke avond op dezelfde tijd" probleem

Internet gaat elke avond op dezelfde tijd uit

1. Internet Rush Hour als gemeenschappelijke boosdoener Internetspitsuur is een veel voorkomend probleem voor kabelgebruikers omdat zij hun bandbreedte delen met alle kabelgebruikers die op hetzelfde internetpakket zijn geabonneerd. Als gevolg van een toename van het internetverkeer op een bepaald tijdstip neemt de snelheid van de verbinding af voor iedereen die op dat specifieke tijdstip op dat internetnetwerk is aangesloten.

De concurrentie voor bandbreedte begint meestal 's nachts, omdat iedereen overdag van huis is om te werken en naar school te gaan. Met iedereen die 's nachts op hetzelfde tijdstip thuiskomt, is het geen wonder dat uw streamingdienst buffert.

Als uw buren zware internetgebruikers zijn, loopt u het risico dat uw signaal wegvalt. Dit kan ook gebeuren als u en uw buren dezelfde draadloze frequentie gebruiken. Probeer een andere frequentie of een ander kanaal te kiezen om signaalonderbreking te voorkomen.

Anders dan dat, kunt u kies voor uzelf een andere piektijd voor internetgebruik Dit kan helpen de concurrentie voor internetverbinding met de rest van uw buren te verminderen. Noteer op welk tijdstip 's nachts uw internetverbinding slecht is, vermijd dan de internetspits voor taken die een snellere internetsnelheid vereisen.

2. Afstand tot uw router

De afstand tussen uw computer en uw draadloze router kan uw internetverbinding beïnvloeden. Een grotere afstand tussen deze twee kan leiden tot een lagere snelheid.

Bijvoorbeeld, uw draadloze thuisrouter staat in de woonkamer op de eerste verdieping, en u bent op uw laptop aan het internetten vanuit uw slaapkamer op de tweede verdieping. Het internetsignaal kan verloren gaan door obstructie van muren, deuren en afstand. Koop een WiFi range extender of verplaats uw draadloze router naar een meer centrale locatie in uw huis kan dit probleem oplossen.

3. Router verplaatsen naar een andere locatie om draadloze interferentie te vermijden

Sommige huishoudelijke apparaten die u thuis bezit, zoals magnetrons en draadloze telefoons zenden onschadelijke elektromagnetische golven uit. Dit kan uw WiFi-signalen verstoren waardoor uw signaal volledig wegvalt.

Wat je kunt doen is verplaats uw router naar een geïsoleerde plek weg van "lawaaierige" elektromagnetische velden om uw signalen te verbeteren.

4. De WiFi-toegang op andere apparaten uitschakelen De meeste routers hebben een ingestelde limiet voor het aantal aansluitende apparaten. Dit wordt gedaan om een consistente internetverbinding te bieden. Downloaden en streamen verhogen de belasting van de router. Uw router kan uw toegang beperken als deze overbelast raakt.

Om een sterke internetverbinding te behouden, kan uw router een of meer van uw verbindingsapparaten laten vallen. Het is een goede gewoonte om de WiFi-toegang op inactieve apparaten uitschakelen om overbelasting van de router te voorkomen.

5. Probeer 5 GHz Wi-Fi

Een Dual-band router is een type router die 2 banden van het Wi-Fi-signaal met verschillende snelheden uitzendt: 2,4 GHz en 5 GHz. De 2,4 GHz band geeft snelheden tot 600 Mpbs, terwijl 5 GHz biedt snelheid tot 1300 Mpbs .

De meeste apparaten maken automatisch verbinding met de 2,4GHz-band voor basisinternettoegang. Als u de kwaliteit van internetactiviteiten zoals gamen en streamen wilt verbeteren, is het beter voor u om overschakelen naar de 5GHz band .

6. Uw internetplan wijzigen

Als geen van de bovenstaande methoden voor u werkte, dan is het tijd voor u om uw internetplan te heroverwegen. Uw huidige internetplan kan een mogelijke reden zijn voor uw nachtelijke internetongeluk omdat het geen snelheid biedt die aan uw behoeften voldoet.

Tijdens uren met veel gebruik kan uw lokale internetprovider (ISP) uw internetsnelheid aanpassen om andere gebruikers tegemoet te komen en de belasting van het internetverkeer te verminderen. U kunt een internetsnelheidstest doen om te controleren of uw internetsnelheid compatibel is met uw internetbehoeften.

Het is raadzaam voor u om upgrade naar een premium plan als u onbeperkte internettoegang wilt. Het kan echter duur zijn. Enkele andere opties zijn overstappen naar een andere ISP of uw type internetverbinding wijzigen zoals een DSL- of glasvezelinternetverbinding.

7. Enkele andere manieren om het wegvallen van de verbinding te verhelpen

  • Vervang of ruil naar een beter merk router
  • Ga naar de website van de fabrikant om te controleren of er updates zijn voor de drivers van uw netwerkadapter en de firmware van uw router.
  • Probeer uw router, computer, of elk apparaat dat u gebruikt om te surfen op het internet opnieuw op te starten of aan te zetten.
  • Beveilig de kabelverbinding voor zowel de router als de computer.
  • Als u een openbaar WiFi-netwerk gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u verbinding maakt met het juiste netwerk en het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Als u niet online kunt gaan, kunt u proberen verbinding te maken met andere WiFi-hotspots.

Laatste gedachten

Dit probleem komt vaak voor en kan op de een of andere manier worden opgelost. Hopelijk hebben deze oplossingen u geholpen om uw internetverbindingsproblemen die zich elke avond op hetzelfde tijdstip voordoen, op te lossen. Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder als u een betere fix-truc heeft. Delen is geven!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.