Geen menuknop op Vizio-afstandsbediening: wat te doen?

Geen menuknop op Vizio-afstandsbediening: wat te doen?
Dennis Alvarez

Geen menuknop op Vizio-afstandsbediening

Zoals we allemaal weten, heeft elke fabrikant een andere manier om zijn afstandsbedieningen te maken. En daarom heeft elke fabrikant zijn eigen speciale kenmerken die andere niet hebben. Daarom lijkt het er niet op dat we ooit een afstandsbediening krijgen die automatisch door alle fabrikanten wordt overgenomen.

Er is gewoon te veel concurrentie en verandering om dat ooit te verwachten! In dat geval kan het echter moeilijk zijn om uit te zoeken wat uw afstandsbediening precies kan en wat niet.

Voor degenen onder u die Vizio smart TV's gebruiken en er net mee begonnen zijn, we zijn er vrij zeker van dat u precies weet waar we het over hebben. Ja, de TV en de afstandsbediening bevatten een heleboel functies, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een reeks apps te downloaden.

Het lijkt er echter op dat het toestel op het eerste gezicht een paar basisfuncties mist. De duidelijkste omissie is die van de "Menu"-knop. Wat is daarmee? Waar is het? Voor de antwoorden op deze en andere vragen ben je hier aan het juiste adres.

Geen menuknop op Vizio-afstandsbediening, waar is de menuknop?

Aangezien de Vizio-afstandsbediening niet bepaald een apparaat is dat high-tech functies mist, is het feit dat er geen "menu"-knop op zit voor velen onder u een verrassing. Maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om dit te omzeilen.

De gemakkelijkste manier om dit te omzeilen is er misschien een die de meesten van u niet graag als suggestie zullen horen... U kunt altijd de juiste volgorde van knoppen op uw TV indrukken om naar het menu te gaan.

U zult merken dat er vier knoppen zijn. De onderste twee van deze knoppen (de ingangs- en volumeknop) zijn degene die u nodig hebt.

Druk deze twee in en houd ze tegelijkertijd enkele seconden ingedrukt. . Dan zou er een balk op uw scherm moeten verschijnen met alle menu-opties Toegegeven, dit is geen ideale situatie, maar het werkt!

Maar, we zijn nog niet bij het beste stuk aangekomen! Terwijl u het menu omhoog hebt, drukt u op de invoerknop en het zal alle gegevens op uw apparaat volledig resetten.

Hoewel dit misschien niet zo geweldig klinkt, kun je nu je telefoon aan de TV koppelen en die als afstandsbediening gebruiken. Eerst moeten we je de app bezorgen om dat te vergemakkelijken.

De SmartCast-app gebruiken

Eerst moet je ga naar de app store op uw telefoon en download de SmartCast App Voor 99% van u die dit leest, zou dit voor u beschikbaar moeten zijn. Als dat niet zo is, hoeft u alleen maar een apk-bestand te downloaden.

Zodra u het hebt geïnstalleerd, zal de app zelf u door het hele instellingsproces leiden. Het heeft dus geen zin die instructies hier te herhalen. Als alles is ingesteld, volg gewoon het advies in de laatste sectie en koppel ze!

Toegegeven, het voelt behoorlijk vreemd om je tv via je mobiel te bedienen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, geven sommigen er uiteindelijk de voorkeur aan! Tenslotte zijn er nogal wat mensen die veel tijd doorbrengen op hun telefoon, dus we zijn meer dan vertrouwd met hoe ze werken.

Oké, nu dat allemaal geregeld is, heb je eindelijk weer het gebruik van een "menu" knop... Dit zou allemaal perfect moeten werken voor u. De enige keer dat u fouten zult merken is wanneer de app moet worden bijgewerkt.

Alternatieve oplossing: koop een nieuwe afstandsbediening

Als u niet zo gecharmeerd bent van onze vorige oplossing, is er nog een andere mogelijkheid. U kunt er altijd voor kiezen een andere afstandsbediening te kopen die het werk doet wat u wilt. .

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat de afstandsbediening niet door Vizio zelf wordt gemaakt, maar dat u een afstandsbediening moet kopen die naast de Vizio TV die u gebruikt kan functioneren.

Dus, voordat u een van deze universele afstandsbedieningen koopt, zorg er altijd voor dat het daadwerkelijk compatibel is voordat je koopt. .

Nogmaals, deze oplossing is niet ideaal, maar aan de positieve kant zijn deze afstandsbedieningen meestal ongelooflijk goedkoop en verkrijgbaar in veel verschillende winkels. Zo niet, dan zijn ze ook vrij gemakkelijk te vinden via de gebruikelijke online verkooppunten.

Het laatste woord

Dit zijn de enige twee oplossingen voor een probleem waarvan het ons eerlijk gezegd verbaast dat het bestaat.

Hopelijk kunnen we in de toekomst verwachten dat Vizio zelf een "menu"-knop zal toevoegen aan hun afstandsbedieningen om het probleem veel gemakkelijker op te lossen dan een van de bovenstaande opties. Tot dan lijkt deze keuze alles wat we hebben!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.