6 manieren om 2.4GHz WiFi niet te repareren maar 5GHz WiFi werkt wel

6 manieren om 2.4GHz WiFi niet te repareren maar 5GHz WiFi werkt wel
Dennis Alvarez

2.4ghz werkt niet 5ghz werkt wel

Draadloze internetverbindingen hebben hun aandeel in de telecommunicatiemarkt veroverd, aangezien zij steeds meer worden gebruikt in zowel woningen als bedrijven.

Het praktische nut van een snelle en doeltreffende verbinding bracht het internetgebruik op een geheel nieuw niveau en de nieuw ontwikkelde technologieën verbeteren de prestaties en verlagen de kosten van de providers.

Tegenwoordig zijn de frequenties voor draadloze verbindingen de 2,4GHz, die het eerst door de meeste gebruikers werd gebruikt, en de 5GHz, die de kwaliteit van de verbinding heeft verbeterd en een veel hogere gegevensoverdrachtsnelheid heeft opgeleverd.

De meeste gebruikers kozen, toen hen werd gevraagd over te schakelen van de 2,4GHz- naar de 5GHz-technologie, zonder twee keer na te denken voor de snellere. Een snellere internetverbinding klinkt immers als de oplossing voor de problemen met meerdere verbindingen die gebruikers hadden met de tragere frequentie.

Wat zij over het hoofd zagen is dat elke frequentie voor- en nadelen heeft.

Is 2.4GHz beter voor mij of moet ik voor de 5GHz gaan?

Nu ISP's, of Internet Service Providers, steeds verder het land in reiken om nieuwe technologieën voor internetverbindingen te brengen, beschikken de meeste grotere stedelijke centra al over 5GHz Wi-Fi. Nu deze nieuwe en snellere internetverbinding beschikbaar komt, kiezen gebruikers er zonder nadenken voor om over te stappen van de 2,4GHz.

Waar ze geen rekening mee houden bij het kiezen van hun wi-fi snelheid is dat een draadloze verbinding niet noodzakelijkerwijs aan uw eisen voldoet, alleen omdat deze sneller is.

Omdat de 2,4 GHz-frequentie een lagere frequentie heeft, en dus gevoelig is voor gegevensoverdracht via zwaardere golven, is de 2,4 GHz-frequentie werkt beter Dat wil zeggen, hoe groter het kaliber van de golf, hoe verder hij kan reiken.

Als u zich op grotere afstand van de bron van het internetsignaal bevindt, wat waarschijnlijk een modem of een router zal zijn, zal de extra snelheid van 5GHz waarschijnlijk niets betekenen, omdat de kortere signaalgolven uw apparaat misschien niet zullen bereiken.

Aan de andere kant, als u geen afstandsprobleem hebt, zal de 5GHz wi-fi verbinding waarschijnlijk de beste prestaties leveren, aangezien de snelheid aanzienlijk zou moeten toenemen. Overweeg daarom deze factoren voordat u kiest voor het beste type verbinding voor uw apparaten.

Wat moet ik doen als mijn 2,4GHz niet werkt maar de 5GHz wel?

Aangezien veel huizen en bedrijven slechts één apparaat hebben dat het internetsignaal doorgeeft, d.w.z. een router of een modem, moet het signaal uiteindelijk aan een aantal andere apparaten tegelijk worden doorgegeven.

Vanwege de grotere stabiliteit van het signaal, aangezien de golven groter en zwaarder zijn, zou de 2,4GHz een interessantere ervaring moeten opleveren, aangezien een 5GHz het in dat geval misschien niet zo goed doet qua dekking en intensiteit van het signaal.

Natuurlijk zal de 2,4GHz waarschijnlijk lagere snelheden leveren, maar wat betekent snelheid als de stabiliteit in het gedrang komt?

5GHz draadloze verbindingen, aan de andere kant, kunnen leveren hogere snelheden en de prestaties van het netwerk te verhogen, terwijl het niet probeert een groter gebied of grotere afstanden te bestrijken.

Aangezien het signaal door kleinere en snellere golven wordt verzonden, kan de 5GHz-frequentie een grotere hoeveelheid "internetsap" aan een apparaat leveren dan de 2,4GHz.

Anderzijds zijn kleinere golven vatbaarder voor lijden onder onderbrekingen of worden gehinderd door obstakels die de stabiliteit van het internetsignaal kunnen beïnvloeden. Uiteindelijk moeten gebruikers zich, voordat ze voor de ene of de andere frequentie kiezen, afvragen welke vorm van internetgebruik beter bij hun eisen past.

Zoals het gaat, hebben veel gebruikers antwoorden gezocht op een probleem met betrekking tot het gebruik van beide draadloze verbindingsfrequenties. Volgens de berichten zijn gebruikers lijden met de prestaties van de 2.4GHz wi-fi terwijl de 5GHz precies het signaal levert dat ze moeten leveren.

Aangezien de meldingen steeds vaker voorkomen, hebben wij een lijst opgesteld van zes eenvoudige oplossingen Elke gebruiker kan het proberen. Volg ons terwijl we je door deze lijst met oplossingen leiden om je 2.4GHz draadloze verbinding weer naar behoren te laten werken.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is wat u moet doen als uw 5GHz werkt, maar de 2,4GHz niet.

  1. Zorg ervoor dat uw apparaat compatibel is met 2,4 GHz.

Hoewel het minder waarschijnlijk lijkt dat dit zal gebeuren, kunnen apparaten die compatibel zijn met 5GHz niet met de 2.4GHz frequentie.

Zoals het gaat, kiezen modernere apparaten meestal voor de snellere snelheid frequentie meestal vanwege het feit dat grotere stedelijke gebieden vol staan met zendapparatuur, zodat het afstandsprobleem net zo goed kan worden overwonnen.

Aangezien fabrikanten voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun toestellen goedkoper te maken, zowel voor de productie als voor de eindgebruikers, zou het beperken van een frequentie kunnen helpen. Aangezien gebruikers tegenwoordig meer dan één zendtoestel in huis hebben, zijn verbindingsproblemen met 5GHz bovendien gemakkelijk opgelost.

Ten tweede kan het probleem ook worden veroorzaakt door het feit dat sommige apparaten, zoals laptops en mobiele telefoons, een vooraf ingestelde beperking Om dezelfde reden die in de vorige paragraaf is genoemd, worden modernere mobiele telefoons en laptops af fabriek geleverd met een 5GHz-verbindingsbeperking.

Het idee is om de gebruiker een zo snel mogelijke internetverbinding te bieden, aangezien een eerste contact met draadloze netwerken een bepalende factor naar het oordeel van de gebruiker over de kwaliteit van het apparaat.

Stel je voor dat je een nieuwe mobiele telefoon of laptop koopt en de eerste poging om verbinding te maken met het internet levert een trage gegevensoverdracht op? Je zou zelfs kunnen denken dat er in de fabriek iets mis is.

Zorg er dus voor dat uw apparaat niet opgezet met de frequentiebeperking, want dat zal waarschijnlijk voorkomen dat het verbinding maakt met het draadloze 2,4GHz-netwerk.

  1. Geef uw Router A Reset

Aangezien de transmissie van het internetsignaal een verantwoordelijkheid van uw router is, kan het goed zijn dat u ervoor zorgt dat deze optimaal functioneert. Bovendien kan de opnieuw opstarten procedure is een zeer effectieve methode om problemen op te lossen, ook al denken veel deskundigen daar anders over.

Zoals bewezen is, beoordeelt de herstartprocedure en repareert kleine configuratie- en compatibiliteitsproblemen. Dat alleen zou uw 2.4Ghz draadloze verbinding al goed moeten laten werken.

Bovendien verwijdert het proces de cache van onnodige tijdelijke bestanden die het geheugen overvol maken, waardoor de prestaties van het apparaat afnemen. Uiteindelijk zul je een apparaat hebben dat draait vanaf een nieuw beginpunt .

Aangezien de meeste modems en routers, zodra ze zijn teruggezet naar de standaardinstellingen, hun activiteit hervatten onder de 2,4GHz, vanwege de hogere compatibiliteitssnelheid, zou u hiermee uw apparaten moeten kunnen verbinden.

Dus, controleer uw Gebruikershandleiding van de router om uit te vinden hoe je de juiste resetprocedure uitvoert en voor eens en altijd van dit probleem afkomt.

  1. Zorg ervoor dat uw De firmware van de router is bijgewerkt

Fabrikanten zijn zelden in staat om alle mogelijke problemen die hun apparaten in de toekomst kunnen ondervinden, te voorzien. Bovendien worden er met de dag nieuwe technologieën ontwikkeld, compatibiliteit is een belangrijk aspect van apparaatverbindingen geworden.

Gelukkig hebben fabrikanten de mogelijkheid om updates vrijgeven voor hun toestellen, met fixes voor opkomende problemen of voor compatibiliteitsproblemen.

Wees er echter van bewust dat concurrenten het niet altijd eerlijk spelen. Zoals gemeld worden gebruikers soms misleid om downloaden en installeren updates die niet door de fabrikant zijn ontwikkeld, wat tot een reeks problemen kan leiden.

Zorg er daarom voor dat u de updatepakketten downloadt en installeert van de officiële webpagina's van de fabrikant Bovendien, aangezien fabrikanten behoorlijk aanwezig zijn op sociale media platforms, houd hun communicatie in de gaten, aangezien zij gebruikers een veilige en snelle manier moeten bieden om updates te krijgen.

  1. Herhaal de verbindingen

Naar verluidt hebben gebruikers problemen ondervonden met hun draadloze 2,4GHz-netwerken als gevolg van een slecht gevestigd verbindingen.

Bovendien, omdat ze proberen modernere apparaten op hun wi-fi netwerken aan te sluiten, zijn de meeste van hen vooraf ingesteld om verbinding te maken met de snellere frequentie. Zorg er dus voor om de verbinding opnieuw maken en als je toch bezig bent, kies dan voor het 2.4GHz netwerk.

  1. Controleer de kabels en aansluitingen

Aangezien routers en modems niet alleen op "internetsap" werken, kabels uiteindelijk van groot belang voor de werking van deze apparaten.

Het blijkt dat beschadigde kabels de prestaties van routers en modems kunnen hinderen, dus controleer de toestand ervan en laat ze vervangen als u schade opmerkt.

  1. Contact opnemen met de klantenservice

Als u alle oplossingen in deze lijst hebt geprobeerd en nog steeds een verbindingsprobleem hebt met het draadloze 2,4GHz-netwerk, neem dan contact op met uw ISP klantenservice .

Hun hoog opgeleide professionals zijn gewend om omgang met allerlei problemen, dus ze zullen zeker een paar extra trucs in hun mouw hebben die je van dit probleem af moeten helpen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.