5 manieren om DirecTV afstandsbediening rood licht te repareren

5 manieren om DirecTV afstandsbediening rood licht te repareren
Dennis Alvarez

DirecTV afstandsbediening rood licht

Voor wie zijn home entertainment serieus neemt, is er geen betere keuze dan een abonnement op DirecTV.

Om te beginnen worden ze door J.D Power als beste beoordeeld voor programmering, communicatie en promoties, en functies en functionaliteit.

Bovendien krijg je met hun pakketten een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt kanalen van topkwaliteit en veel ervan.

Bovendien heb je ook een heel handige functie waarmee je tot 200 uur tv kunt opnemen om later van te genieten.

In alle drukte en hectiek van het moderne leven zijn er niet veel mensen die elke week een tijdstip kunnen reserveren om naar hun favoriete programma's te kijken. Degenen onder u die in deze positie verkeren, waarderen deze functie ongetwijfeld.

Maar zoals bij elk high-tech entertainmentapparaat, is er altijd de mogelijkheid dat er af en toe iets misgaat.

U kunt dus merken dat u DirecTV hebt verbonden met uw cloud DVR, om uiteindelijk te worden gedwarsboomd door een rood lampje op uw afstandsbediening.

Nu weten we allemaal dat rode lichten over het algemeen geen goed nieuws zijn. In dit geval is het nieuws ook niet briljant. Gelukkig kan het in de meeste gevallen vanuit uw eigen huis worden opgelost.

In dit artikel gaan we uitleggen waarom dit rode lampje verschijnt en waarom het de werking van uw afstandsbediening tegenhoudt. Bovendien zullen we u ook leren hoe u het kunt verhelpen.

DirecTV afstandsbediening rood licht

Wat betekent het rode lampje op mijn DirecTV-afstandsbediening?

Rode lampjes op een elektronisch apparaat zijn zelden goed.

Het betekent niet dat uw toestel nooit meer zal werken of iets dergelijks.

Dit gezegd zijnde, zult u nu gemerkt hebben dat er iets heel alarmerends gebeurt met uw afstandsbediening - of moeten we zeggen, niet gebeurt.

Dit is omdat bijna elke keer als er een rood lampje op je afstandsbediening zit, stopt hij er helemaal mee. Wat je ook drukt, het heeft geen enkel effect.

Meestal wel, de enige reden dat u dit lampje ziet is omdat de afstandsbediening en de DVR op een of andere manier niet gekoppeld zijn.

Natuurlijk kunnen er een paar redenen zijn waarom dit is gebeurd. Dus, wat gaan we de lijst met mogelijkheden aflopen. We zullen beginnen met makkelijkere oplossingen en zo verder werken.

Met een beetje geluk werkt een van de eerste oplossingen voor u. Laten we zonder verder oponthoud bekijken hoe u het probleem voor eens en voor altijd kunt oplossen.

1. Controleer de batterijen

Naar alle waarschijnlijkheid hebt u al uw batterijen gecontroleerd Maar, voor het geval je dat nog niet wist, dachten we te beginnen met de makkelijkste uitleg.

Soms, zelfs als uw batterijen bijna leeg zijn, zal het apparaat waarop ze werken zich vaak een beetje vreemd gedragen. .

Vaker wel dan niet is het effect zodanig dat het apparaat waar ze in zitten slechts halve werken .

Dus, als er enige twijfel is, haal de oude batterijen eruit en zet er nieuwe in... .

Naar alle waarschijnlijkheid zal dit het probleem voor enkelen van jullie oplossen. Zo niet, dan gaan we naar de volgende oplossing.

2. Reset de ontvanger

Oke, dus als je dit leest, dan heeft het vervangen van de batterij tip niet gewerkt voor jou.

Het is nu tijd voor de meer technische oplossingen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niets van techniek te weten om dit zelf te doen.

In deze stap gaan we uitzoeken of er een probleem is met de ontvanger.

Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar alles wat we hier gaan doen is het ding resetten Als het werkt, geweldig. Zo niet, dan gaan we naar een andere oplossing.

 • Om de ontvanger te resetten dan hoef je alleen maar druk op de rode knop die aan de voorkant of aan de zijkant van de ontvanger. .
 • Zodra je dit gedaan hebt, het resetproces zelf duurt nog eens 10 minuten.

Met een beetje geluk moet deze reset alles voor u oplossen. Zo niet, dan is het tijd om naar de volgende sectie te gaan.

3. De afstandsbediening opnieuw synchroniseren

De kans is groot dat je je DirecTV al eens hebt gesynchroniseerd met je afstandsbediening, maar deze dingen kunnen na verloop van tijd ongedaan worden gemaakt .

Dus, zelfs als je het eerder hebt gedaan en je hebt keek je naar het gevreesde rode licht... is het tijd om opnieuw te synchroniseren Nogmaals, dit is geen moeilijk proces en duurt slechts een minuut.

 • Alles wat u hoeft te doen is Houd de knoppen "Enter" en "Mute" tegelijkertijd ingedrukt. op uw afstandsbediening.
 • Alsjeblieft blijven vasthouden ze neer totdat een RF/IR setup optie op het scherm verschijnt. .
 • Zodra u deze optie ziet moet je laat de knoppen los die je vasthoudt En dat is het. Er is niets meer aan!

De afstandsbediening zou dan weer moeten synchroniseren, en het rode lampje zou verdwenen moeten zijn. Zo niet, dan zijn er nog twee oplossingen die u kunt proberen voordat u contact moet opnemen met de professionals. Laten we doorgaan.

4. Programmeer de afstandsbediening

Er is één situatie waar we nog geen rekening mee hebben gehouden. Sommigen van jullie zullen alleen... de afstandsbediening van DirecTV gebruiken om de ontvanger te bedienen en niet de televisie zelf. .

Als dit uw situatie is, stellen wij voor dat u probeer de afstandsbediening opnieuw te programmeren .

Herprogrammering, hoewel het ingewikkeld klinkt, is vrij eenvoudig en zal waarschijnlijk het rode licht-probleem en enkele andere prestatieproblemen op te lossen .

 • Om te beginnen moet u het volgende doen druk op de knop "Menu". .
 • De volgende, ga naar "Instellingen" en dan "Help."
 • Hierna, kies "Instellingen". en ga naar de "Afstandsbediening" optie .
 • Zodra u dit tabblad heeft geopend, klikt u op de "Programma afstandsbediening" optie .

Vanaf hier kunt u blijven genieten van uw favoriete programma's.

5. Reset de afstandsbediening

Als geen van de bovenstaande tips en trucs voor u werkte, is er nog maar één optie over. U zult het volgende moeten doen reset de afstandsbediening .

Het proces zelf is niet moeilijker dan het synchroniseren van de afstandsbediening. U hoeft alleen deze stappen te volgen.

 • Eerst moet je Houd de knoppen "Select" en "Mute" tegelijkertijd ingedrukt. .
 • Dan is t Het lampje moet gaan knipperen. Dit betekent dat het klaar is om gereset te worden.
 • Volgende, je zal moet je op 1 drukken, dan 8 en dan 9. .
 • Nadat je dit gedaan hebt, tik op de "Select" knop op uw afstandsbediening .
 • Op dit moment, moet het lampje op de afstandsbediening vier keer knipperen .
 • Als dat zo is, betekent dit dat de afstandsbediening is gereset .

Vanaf dit punt zou het weer normaal moeten gaan werken.

Conclusie

Dit zijn alle tips en trucs die we konden vinden om het rode lampje op uw DirecTV afstandsbediening probleem op te lossen.

Dat betekent echter niet dat er niet meer tips en trucs zijn die we nog niet kennen!

Als je iets anders hebt geprobeerd en het werkte, horen we dat graag. Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.