4 manieren om Linksys Smart Wi-Fi-app die niet werkt te repareren

4 manieren om Linksys Smart Wi-Fi-app die niet werkt te repareren
Dennis Alvarez

linksys smart wifi app werkt niet

Linksys ontwerpt netwerkapparatuur die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke interfaces. Naast de uitstekende kwaliteit genieten hun routers, modems of andere netwerkcomponenten ook van een uitstekende compatibiliteit.

Daarnaast heeft Linksys een app ontworpen voor hun Smart Wi-Fi apparaten, waarmee gebruikers meer controle hebben over dataverbruik, facturering en betalingen, ouderlijk toezicht en vele andere relevante functies.

De app is gericht op een geheel nieuw niveau van draadloze netwerkcontrole, aangezien de functies niet langer alleen in een programma in uw computer zitten. Vanaf de lancering van de Smart Wi-Fi app, kunnen Linksys gebruikers alle controle- en prestatieverbeteringstools in de palm van hun handen hebben.

Dat bracht het draadloze netwerkspel naar een andere standaard.

Toch hebben gebruikers van de app voortdurend geklaagd dat er problemen zijn waardoor de app niet werkt of crasht tijdens het gebruik. Omdat deze gebruikers moeilijkheden ondervinden bij het vinden van efficiënte oplossingen voor de problemen die de app overkomen, hebben we een reeks informatie over deze problemen opgesteld.

Met deze info hopen we wat licht op het probleem te schijnen en je een beter begrip te geven van de redenen waarom ze gebeuren en je ook laten zien hoe gemakkelijk ze kunnen worden opgelost. Dus, zonder verder oponthoud, hier is alles wat je moet weten met betrekking tot de Smart Wi-Fi-app problemen.

Wat voor problemen hebben Linksys Routers normaal gesproken?

Als fabrikant van netwerkapparatuur bundelt Linksys de expertise van zijn ontwerpers en de uitstekende kwaliteit van zijn componenten om de meest gebruiksvriendelijke apparaten op de markt te creëren. Deze apparaten kunnen ook de oorzaak zijn van de problemen die de Smart Wi-Fi app ondervindt.

Laten we daarom eens dieper ingaan op de meest voorkomende problemen die Linksys-routers kunnen ondervinden, zodat we de problemen met de app beter kunnen begrijpen en leren hoe we ze moeten aanpakken.

  • Intermitterende of wegvallende connectiviteit : Volgens vertegenwoordigers van Linksys is dit het meest voorkomende probleem met hun routers. Het probleem zorgt ervoor dat de verbinding uitvalt of ernstig aan stabiliteit inboet.

Enkele van de belangrijkste redenen voor dit probleem zijn de maximale grootte van de transmissie-eenheid, frequentie-interferentie van andere draadloze apparaten, lage signaalkwaliteit die door de router wordt ontvangen, en verouderde firmware. De voorgestelde oplossingen betreffen het bijwerken van de softwareversie .

  • Traag downloaden en uploaden : Dit probleem beïnvloedt de downstream en upstream functies van de router en zorgt ervoor dat de overdrachtssnelheid sterk daalt. Meestal is het probleem gerelateerd aan de IPv6 functie die standaard is ingesteld door het systeem . De meest praktische oplossing is om de verbindingsinstellingen van de computer te bereiken en schakel het IPv6-vakje op het tabblad netwerken uit. Wat betreft de daling van de uploadsnelheid, vereist de oplossing het tweaken van de QoS, of kwaliteit van de dienst, instellingen. Er zijn allerlei trucs met betrekking tot deze oplossing, dus kies de video tutorials op het internet en volg de stappen.
  • Kan geen toegang krijgen tot de instellingen van de router : Dit probleem beïnvloedt de toegang tot de web-based versie van de setup van de router en het voorkomt dat gebruikers de configuratie van het apparaat kunnen bereiken. Normaal gesproken gebeurt dat wanneer er een wijziging is in een van de verbindingsaspecten, zoals IP- of MAC-adressen, of netwerkwachtwoorden .

Controle van de parameters zou het probleem moeten oplossen en toegang verlenen tot de instellingspagina van de webgebaseerde router.

Dit zijn de meest voorkomende problemen die Linksys-gebruikers ervaren met hun routers. Er is echter nog een andere die deze dagen redelijk aanwezig is. Volgens gebruikers beïnvloedt het probleem de werking van de Smart Wi-Fi app op mobiele telefoons, tablets en zelfs laptops of computers.

Als u hetzelfde probleem hebt, bekijk dan de informatie die we u vandaag hebben gegeven. Dit zou u moeten helpen het probleem te begrijpen en te leren hoe u het voor eens en altijd kunt aanpakken.

De Linksys Smart Wi-Fi-app werkt niet.

1. Herstart de router

Aangezien het probleem dat ervoor zorgt dat de app niet kan draaien of niet goed kan functioneren rechtstreeks verband houdt met de internetverbinding, is dat waar u uw eerste inspanningen op moet richten. De gemakkelijkste en meest praktische manier om dit probleem aan te pakken is door de router uit te schakelen .

Power cycling betekent het apparaat even op adem laten komen als het een paar minuten is uitgeschakeld. Sommige deskundigen noemen dit proces een reboot aangezien de procedures die het apparaat uitvoert, veel lijken op die van het herstarten.

De procedure controleert niet alleen het hele systeem op kleine compatibiliteits- of configuratiefouten, maar wist ook alle tijdelijke bestanden die het apparaat niet langer nodig heeft. Deze tijdelijke bestanden zijn nuttig wanneer het apparaat verbindingen tot stand brengt met servers, webpagina's of zelfs andere apparaten.

Het probleem is dat er geen functie is die deze bestanden automatisch verwijdert, wat betekent dat u de opdracht zelf moet geven. Sommige gebruikers richten zich alleen op dit tweede deel en vergeten de router wat ademruimte te geven.

Wat meestal gebeurt, is dat het simpelweg wissen van de cache, de opslageenheid waar deze tijdelijke bestanden worden opgeslagen, meestal geen oplossing biedt voor andere mogelijke problemen. Daarom, schakel uw router uit en laat het zijn werking hervatten vanaf een nieuw en foutloos beginpunt .

2. Zorg ervoor dat de Firmware is bijgewerkt

Fabrikanten kunnen bij de lancering van hun nieuwe toestellen niet echt zeggen welke problemen ze onderweg kunnen ondervinden. Wat ze wel kunnen, en in feite ook doen, is fixes uitbrengen voor deze fouten zodra ze worden gemeld.

Deze oplossingen komen normaal gesproken in de vorm van updates en zij zijn voornamelijk gericht op kleine problemen in verband met compatibiliteit, configuratie of zelfs de aanpassing aan nieuwe technologieën.

De firmware van uw router up-to-date houden is de meest veilige manier om ervoor te zorgen dat de router optimaal functioneert. Controleer dus af en toe of er nieuwere versies van de routersoftware beschikbaar zijn. Let echter wel op de bronnen waar u de updatebestanden vandaan haalt.

Afgezien van de officiële webpagina van de fabrikant is er geen garantie dat de bestanden niet corrupt zijn of gevuld met malware. Zorg er daarom voor dat om de bijgewerkte bestanden van officiële bronnen te downloaden wanneer u uw router moet bijwerken.

Tot slot, elke keer dat u de firmware van de router bijwerkt, moet u het apparaat opnieuw opstarten om ervoor te zorgen dat de wijzigingen effectief worden doorgevoerd.

3. Controleer of de toegangscodes correct zijn.

Ook al klinkt deze oplossing te simpel om echt te gebeuren, toch gebeurt het. En vaker dan gebruikers willen toegeven. Blijkt, wachtwoorden veranderen is een gemakkelijke taak en veel gebruikers kiezen ervoor dit vaak te doen om de hoge veiligheidsnormen van hun draadloze netwerken te handhaven.

Zij onthouden echter niet altijd om de nieuwe inloggegevens op te schrijven, zodat zij bij een inlogpoging soms de oude gebruikersnaam of het oude wachtwoord invoeren, om voor de hand liggende veiligheidsredenen, waardoor de app niet meer kan functioneren .

Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, kunt u altijd de setup van de router bereiken en ofwel controleer de nieuwste set inloggegevens Typ het IP-adres van de router in de adresbalk van uw browser en voer de inloggegevens in, die 'admin' moeten zijn voor zowel gebruikersnaam als wachtwoord.

Ga dan naar het tabblad beveiliging en zoek de info die u zoekt of de optie wachtwoord wijzigen .

4. Bel de Linksys klantenondersteuning.

In het geval dat u alle oplossingen in de lijst probeert en het probleem met de Linksys Smart Wi-Fi app blijft, is uw laatste redmiddel om wat professionele hulp te zoeken. Bel de Linksys klantenservice en leg het probleem uit .

Hun technici houden zich dagelijks bezig met verschillende problemen, wat betekent dat zij waarschijnlijk nog meer ideeën zullen hebben. En als hun ideeën niet zo gemakkelijk uit te voeren zijn, kunt u hen altijd uitnodigen en professionals het probleem namens u laten afhandelen.

Tot slot, in het geval dat u andere eenvoudige manieren tegenkomt om het probleem aan te pakken dat de Linksys Smart Wi-Fi app niet werkt, neem dan de tijd om ons er alles over te vertellen. Leg gewoon uit wat u hebt gedaan in het commentaarvak en help onze lezers het probleem het hoofd te bieden, mocht het hen overkomen.

En elk stukje feedback helpt ons een sterkere gemeenschap op te bouwen. Dus wees niet verlegen en deel die extra kennis met ons allemaal!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.