4 manieren om het zwarte scherm van Apple TV Airplay op te lossen

4 manieren om het zwarte scherm van Apple TV Airplay op te lossen
Dennis Alvarez

apple tv airplay zwart scherm

Apple is een van de grootste smartphonefabrikanten Ze staan bekend om het ontwerpen van enkele van de best presterende smartphones ter wereld. Ze zijn snel, slim, intuïtief en bieden een hoge mate van stabiliteit.

Het is geen wonder dat ze zo universeel populair zijn. Apple heeft zijn eigen besturingssoftware genaamd Apple iOS wat een van de meest stabiele besturingsplatforms is die je op een handheld kunt krijgen.

Naast het maken van geweldige telefoons, zijn ze natuurlijk ook bekend om hun iPad merk van tablet-apparaten die in een reeks van modellen in verschillende maten komen en een groot aantal consumenten aanspreken op dezelfde manier als hun telefoons dat doen. Omdat ze ook gebruik maken van Apple iOS, profiteren ze ook van grote stabiliteit en veiligheid.

De laatste jaren is Apple nog verder gegaan en heeft het zich op de markt voor apparaten met een groter scherm begeven en biedt nu enkele van de beste tv-ervaringen die voor geld te koop zijn. Hun TV's profiteren van uitstekende connectiviteit en zijn tot de nok toe gevuld... met alle functies waarvan je zou willen genieten en zoals met al hun toestellen zal hun iOS het beste bieden in termen van snelheid, bruikbaarheid en stabiliteit.

Het komt ook met de Airplay optie wat betekent dat je rechtstreeks van je iPhone- of iPad-scherm naar je Apple TV-scherm kunt streamen. Helaas gaat dit soms mis, en gebruikers zijn gefrustreerd geraakt omdat ze te maken kregen met een zwart scherm in plaats van met het geselecteerde materiaal.

Er is niets erger dan alle beste technologie tot je beschikking hebben, maar niet het resultaat kunnen krijgen dat je wilt. Het is teleurstellend en kan je kijkplezier echt beïnvloeden als je niet kunt kijken wat je wilt, wanneer je wilt en op de manier die je wilt.

In dit artikel verkennen we enkele veel voorkomende problemen die dit kunnen veroorzaken en geven we u enkele eenvoudige herstelopties die uw probleem hopelijk zullen verhelpen. Geen paniek. -ze zijn allemaal eenvoudig en kunnen door iedereen worden uitgevoerd, zelfs als je niet over veel technische kennis beschikt.

Apple TV Airplay toont zwart scherm

1) Controleer uw netwerkverbindingen

Zoals al deze eenvoudige oplossingen is het alleen eenvoudig en duidelijk als u het weet. Als uw apparaten op twee verschillende netwerken zitten; bijvoorbeeld als uw telefoon op mobiele data werkt en uw tv is verbonden met uw thuis-Wi-Fi, kunnen ze niet met elkaar praten. Het is heel goed mogelijk dat dit uw probleem is als u problemen heeft om uw apparaten met elkaar te laten praten.

Je hebt dus twee opties. De eenvoudigste is om controleer of de mobiele gegevens niet zijn ingeschakeld op uw telefoon of iPad en verbindt ze beide met de Wi-Fi verbinding die u thuis gebruikt. Het andere alternatief is om zet uw persoonlijke hotspot aan op je telefoon en koppel je Apple TV aan je telefoon.

Zodra dit is gebeurd, kunt u start je Airplay app opnieuw en dit zou uw probleem moeten oplossen en uw streaming moeten laten beginnen. Zo niet, lees dan verder.

2) Probeer uw Apple TV opnieuw op te starten

Hoewel de iOS-software een van de meest stabiele is die je kunt gebruiken, zullen er altijd momenten zijn waarop het niet zo soepel werkt als je zou willen. Dit kan gewoon een kleine bug of hik zijn. Uw toestel opnieuw opstarten kan fungeren als een basis reset-optie en zal vaak deze kleine bugs uit uw systeem verwijderen.

Begin met alle kabels van je Apple TV los te koppelen, zodat hij helemaal losgekoppeld is van de stroombron, laat het een paar minuten zo zitten. Maak dan een snelle kop koffie of een snack terwijl u wacht, als voorbereiding op het genieten van uw gestreamde inhoud.

Als je alles weer aansluit moet je zorg ervoor dat alle kabels goed vastzitten. voor het geval er een losse verbinding was die de goede werking van uw systeem verhinderde. Hopelijk hebben we nu uw probleem opgelost, maar zo niet, lees dan verder voor verdere suggesties.

3) Start uw mobiele apparaat opnieuw op

Een andere mogelijkheid is dat er een klein probleem is met de Mac, iPhone of iPad die u gebruikt. Dus, om het zekere voor het onzekere te nemen zullen we dit apparaat opnieuw te starten - op ongeveer dezelfde manier als we deden met de eigenlijke Apple TV.

Net als voorheen moet u het apparaat volledig uitschakelen en met rust laten. Weersta de drang om het meteen weer aan te zetten en doe in plaats daarvan het volgende zet het een paar minuten neer.

Zodra je hem weer aanzet, Controleer of het nog steeds op het juiste netwerk zit. (zoals bij stap één hierboven, het moet op hetzelfde netwerk zitten als je TV) en start dan je Airplay applicatie opnieuw op en hopelijk werkt het deze keer zoals het hoort.

4) De firmware bijwerken

Van tijd tot tijd worden er door Apple firmware-updates aangeboden. Deze bevatten vaak belangrijke beveiligingsupdates en bug-patches voor veelvoorkomende fouten die aan het licht zijn gekomen.

Daarom is het echt belangrijk om zorg ervoor dat op al uw Apple apparaten de meest recente versie van de iOS-software staat. U kunt in uw instellingen controleren op eventuele updates en de update handmatig starten. Zodra u iOS hebt bijgewerkt, probeert u de Airplay-toepassing op te starten en kijkt u of dat uw probleem heeft opgelost.

Het laatste woord

Helaas, als geen van deze opties voor u heeft gewerkt, zijn er geen eenvoudige opties meer die u kunt proberen. Uw laatste redmiddel is om contact opnemen met het ondersteuningsteam. Als u met iemand spreekt, laat hem dan weten welke opties u al heeft geprobeerd.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.