3 manieren om traag internet op Google WiFi te repareren

3 manieren om traag internet op Google WiFi te repareren
Dennis Alvarez

traag internet google wifi

Een van de bekendste bedrijven ter wereld, Google, heeft zijn home mesh systeem gelanceerd, dat belooft u de controle over al uw huisfuncties naar de palm van uw hand te brengen.

Stel je voor dat je Smart TV, koelkast, verlichting, geluidsinstallatie, airconditioner en zoveel andere apparaten en toestellen op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten. Stel je voor dat je ze allemaal kunt bedienen via een computer of zelfs een mobiele telefoon!

Dat is wat een mesh-systeem is, en het wordt steeds populairder nu giganten zoals Google hun toestellen lanceren met meer betaalbare prijzen.

Het klinkt toch wel erg praktisch om zoveel apparaten te laten bedienen door een mobiele telefoon in plaats van hordes afstandsbedieningen op te bergen, te onthouden dat je altijd reservebatterijen moet hebben, enz.

Niet alleen dat, maar kunt u uw airconditioning automatisch starten enkele ogenblikken voordat u thuiskomt. en vermijd die eerste hitte, of begin je avondeten voor te koken terwijl je naar huis pendelt.

De mogelijkheden nemen elke dag toe naarmate nieuwe apparaten en toestellen met nieuwe technologieën, zoals een koelkast die bijhoudt wat erin zit.

Het coolste hieraan (geen woordspeling bedoeld) is dat het niet alleen uw wekelijkse boodschappenlijstje maakt, maar ook je eraan herinneren wanneer iets opraakt.

Zoals gebruikelijk bij deze systemen, zijn deze netten zou nog beter moeten werken wanneer de apparaten en toestellen in het netwerk van dezelfde fabrikant zijn. In het geval van de Google Wi-Fi mesh systeem is het niet anders.

Al deze praktische zaken kunnen heel nuttig zijn omdat ze u een aantal huishoudelijke taken uit handen nemen, maar wat zou er gebeuren als uw internetverbinding niet stabiel of sterk genoeg is?

Dat is wat veel gebruikers van Google Wi-Fi hebben gemeld op online forums en Q&A gemeenschappen. Velen hebben problemen ondervonden met de bediening van hun verschillende apparaten en toestellen wanneer hun netwerkverbindingen kelderden.

Het is een gegeven dat een Wi-Fi "master" systeem vereist een sterke en betrouwbare verbinding om alle apparaten en toestellen tegelijk te beheren.

Als uw Google Wi-Fi niet de juiste hoeveelheid gegevens krijgt om zijn werk te doen, is de kans groot dat u bij thuiskomst nog wat klusjes moet doen.

Omdat deze klachten vrij algemeen zijn geworden, bedachten wij drie eenvoudige oplossingen voor het probleem dat de internetverbinding vertraagt op Google Wi-Fi. Dus, zonder verdere ophef, hier is wat u moet doen als u hetzelfde probleem ervaart.

Traag internet op Google WiFi probleem

1. Werkt de Wi-Fi?

Eerst dit. De primaire behoefte van een mesh systeem is data en uw Google Wi-Fi krijgt dat via de internetverbinding van uw huis. Hoewel mesh-systemen technologisch vrij geavanceerd zijn, kunnen ze nog steeds geen eigen internetverbindingen leveren.

Dat betekent dat de apparaat vereist dat uw draadloze thuisnetwerk probleemloos werkt. Zorg ervoor dat je Wi-Fi goed werkt en Google Wi-Fi zorgt voor de rest.

De eenvoudigste manier om bevestig of uw internetverbinding een snelheidstest uitvoert om te zien of Google Wi-Fi goed werkt.

Er zijn verschillende websites die deze dienst tegenwoordig gratis aanbieden... evenals een aantal apps die je kunt downloaden in je mobiel - ook gratis. Dus, ga je gang en voer een test uit om te zien of uw internetverbinding zo sterk en stabiel is als hij zou moeten zijn.

Bedenk dat de De test moet worden uitgevoerd met het Google Wi-Fi-apparaat in de buurt van de router. omdat de afstand de transmissie van datapakketten kan verstoren.

Het uitvoeren van de snelheidstest met een bekabelde verbinding kan ook een nauwkeuriger cijfer geven over de download- en uploadsnelheid van uw internetverbinding, dus dat moet u zeker ook proberen.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de internetverbinding voldoende gegevenspakketten te verzenden om de apparaten en toestellen te laten werken, is deze rechtstreeks op de router aan te sluiten. Door de tussenpersoon te elimineren, voorkomt u mogelijke onderbrekingen die het apparaat van het netwerksysteem zou kunnen veroorzaken.

2. Geef uw Google Wi-Fi een reset

Als u de tests met en zonder de kabels uitvoerde en ontdekte dat de apparaten beter werken op bekabelde verbindingen, is er een kans dat uw Google Wi-Fi niet werkt zoals het hoort.

Zoals met veel elektronische apparaten tegenwoordig, deze heeft ook een cache Dit is een opslagruimte voor tijdelijke bestanden waarmee het apparaat sneller verbinding kan maken met andere apparaten of toestellen.

Het probleem is dat deze caches zijn zelden groot genoeg om op te slaan zoveel tijdelijke bestanden zonder dat het apparaat aan prestaties inboet.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor het te volle cache-probleem, en het enige wat het houdt in dat het apparaat opnieuw wordt opgestart. Hoewel sommige gebruikers zeggen dat de beste manier om de herstart uit te voeren is om de stekker uit het stopcontact te halen, heeft het Google Wi-Fi-apparaat een reset-knop aan de onderkant waarmee het ook kan worden uitgeschakeld.

Druk op de aan/uit-knop en houd deze enkele seconden ingedrukt. totdat de lichten uitgaan. Wacht een minuut en dan druk nogmaals op de knop om hem weer aan te zetten.

De herstart moet de cache opschonen en het apparaat sneller laten werken, wat betekent dat de de hoeveelheid gegevens die naar de router naar Google Wi-Fi wordt gestuurd, wordt volledig verzonden aan de aangesloten apparaten.

Het is vermeldenswaard dat bekabelde verbindingen normaal gesproken de stabielere optie zijn. Dat betekent dat het aansluiten van uw Google Wi-Fi via een kabel levert waarschijnlijk een meer betrouwbare gegevensstroom naar de toestellen. Dit dient te gebeuren wanneer gebruikers enige vorm van instabiliteit in het internetsignaal opmerken bij gebruik van de draadloze verbinding.

Ten slotte is de kwaliteit van uw apparatuur ook van groot belang voor een sterke en stabiele internetverbinding, dus zorg ervoor dat de kabels en routers die u in huis heeft van goede kwaliteit zijn. Routers en kabels van hogere kwaliteit leveren betere internetsignalen.

3. Is uw internetplan goed genoeg?

Internet providers tegenwoordig kunnen verbindingen met fenomenale snelheden aanbieden, die waarschijnlijk klanten zal aantrekken die een intens niveau van dataverkeer in hun huizen nodig hebben.

Het probleem is dat in zoveel gevallen en door zoveel verschillende factoren de de beloofde gigantische snelheid wordt nooit werkelijkheid en de gebruikers moeten het doen met wat daadwerkelijk bij hun huisaansluitingen aankomt.

Een praktische manier om te controleren of uw internetsnelheid dezelfde is als die waarvoor u betaalt, of daar in ieder geval dichtbij ligt, is om voer een snelheidstest uit Kies gewoon een van de vele websites die deze dienst gratis aanbieden en voer de test uit om de verwachtingen met de werkelijkheid te vergelijken.

Moet je ontdekken dat uw internetsnelheid niet zo dicht bij de beloofde snelheid ligt als u dacht is het waarschijnlijk tijd om contact op te nemen met uw internetprovider.

Aan de andere kant, mocht de geleverde snelheid overeenkomen met wat uw internetpakket belooft en toch werkt uw Google Wi-Fi niet goed, moet je ook de provider bellen.

In beide gevallen zou een eenvoudige upgrade van uw internetpakket het probleem moeten verhelpen, hetzij door het leveren van een hogere internetsnelheid dat zal worden bevestigd door snelheidstests of gewoon een hogere topsnelheid die uiteindelijk de werkelijke snelheid zal verhogen van uw dataverkeer.

Bedenk dat niet alle internetproviders hebben pakketten met hogere snelheden en dat, afhankelijk van waar u woont, de levering van hogesnelheidsinternet soms niet kan plaatsvinden wegens gebrek aan apparatuur.

Om al die redenen is het belangrijk om de beschikbaarheid en de prestaties te controleren. voordat u een internetprovider kiest.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.