3 manieren om Samsung TV 5 keer rood te laten knipperen

3 manieren om Samsung TV 5 keer rood te laten knipperen
Dennis Alvarez

samsung tv knippert rood licht 5 keer

Mensen kijken meestal televisie als ze zich vervelen en niet weten wat ze moeten doen. Of als er een programma speelt waar ze graag naar kijken. Wat het geval ook mag zijn, vrij komen van een lange dag werken en merken dat je televisie niet werkt kan heel vervelend zijn om mee om te gaan. Hoewel, dit is precies waarom je moet weten hoe je problemen met je apparaat kunt oplossen.

Dit zal u helpen bij zowel het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen als het voorkomen van deze ooit gebeuren. Gelukkig, Samsung TV's hebben een LED-lampje op hen die soms knippert om de gebruiker te informeren over eventuele problemen op zichzelf.

U kunt tellen hoe vaak het licht knippert om het exacte probleem op te lossen. Als uw Samsung TV knippert rood licht 5 keer dan zijn hier enkele stappen die u kunt proberen om zich te ontdoen van dit probleem.

Hoe Samsung TV knipperend rood licht 5 keer repareren?

  1. Herstart het apparaat

Terwijl het rode lampje dat 5 tot 6 keer knippert allebei betekenen dat uw televisie wat problemen heeft met de stroomvoorziening. Er is nog veel dat u moet controleren. Proberen de stopcontacten in uw huis te testen kan behoorlijk gevaarlijk zijn om te doen. Als u helemaal niet weet hoe deze aansluitingen werken, moet u contact opnemen met een specialist.

Daarom kunt u, voordat u naar andere oplossingen grijpt, eerst een eenvoudige oplossing proberen. In sommige gevallen kan het apparaat gewoon fouten geven door een fout in de configuratie. U kunt beginnen door de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt te houden en dan de kabel eruit te halen. Wacht 20 tot 30 minuten en houd dan de aan/uit-knop van uw televisie weer ingedrukt.

U kunt het apparaat nu aansluiten zonder de aan/uit-knop los te laten. Dit zou het apparaat volledig moeten resetten, zodat u het kunt gaan gebruiken. Als deze methode echter niet werkt, kunt u nog een andere reset proberen. Het is minder waarschijnlijk dat dit werkt, maar u kunt het toch proberen.

U moet de menuknop en de volumeknop op uw televisie ingedrukt houden voordat u op de aan/uit-knop drukt. Zorg ervoor dat u deze op de televisie ingedrukt houdt en niet op de afstandsbediening. Als u dat gedaan hebt, moet er blauw licht verschijnen in plaats van rood en kunt u uw televisie weer gebruiken.

  1. Controleer de stroomkabel

Als de eenvoudige reboot en reset voor u niet werken, dan kan het probleem liggen bij de stroomkabel of de stopcontacten in uw huis. Zoals hierboven vermeld, als u aarzelt om deze zelf te controleren, neem dan contact op met een elektricien. U kunt ook proberen uw televisie aan te sluiten op een ander stopcontact waarvan u weet dat het perfect werkt.

Het enige nadeel hiervan is dat mensen die hun televisies op muurbeugels hebben geïnstalleerd dit niet kunnen proberen. Daarom is het beter dat u het stopcontact dat u voorheen gebruikte controleert. Zorg ervoor dat de stroom die er vandaan komt stabiel is.

Bovendien, als de veren in uw stopcontact niet zijn losgekomen. Dit kan ervoor zorgen dat de draad moeilijk toegang heeft tot de stroom van uw stopcontact. U kunt zelfs een voltmeter gebruiken om de stroom te meten, dit zal u nauwkeurige metingen geven waardoor uw werk nog gemakkelijker wordt.

  1. Defecte voeding

Tot slot, als geen van de bovenstaande stappen werkt, dan is er een kans dat de voeding van uw Samsung TV defect is geraakt. U kunt proberen het netsnoer van uw voeding te vervangen om te zien of dat het probleem verhelpt. Zo niet, dan zult u een nieuwe voeding moeten kopen. U kunt zelfs proberen er een van een andere televisie in uw huis te gebruiken.

Maar houd in gedachten dat de stroomvereisten voor de voeding hetzelfde moeten zijn. Zo niet dan kan uw toestel beschadigd raken. U moet weten dat het een goede zaak is dat alleen uw voeding is beschadigd. Dit is omdat als het moederbord was gebroken dan zou uw televisie volledig onbruikbaar zijn geworden. Terwijl de voeding gemakkelijk kan worden vervangen door een nieuwe en is ook gemakkelijktoegankelijk.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.