Xfinity Mobile CDMA of GSM: welke?

Xfinity Mobile CDMA of GSM: welke?
Dennis Alvarez

xfinity mobile cdma of gsm

Xfinity mobile, de go-to telefonieoplossing voor mensen die geld willen besparen, levert een uitstekende kwaliteit en stabiliteit van het signaal op het hele Amerikaanse grondgebied.

Met onbeperkte 5G-plannen vanaf 30 dollar kunnen klanten de hele tijd online blijven en genieten van ultrahoge verbindingssnelheden. Xfinity biedt abonnees ook veel flexibiliteit en controle via hun app, die zowel voor Android als iOS beschikbaar is.

Xfinity mobiel plannen werk zowel op CDMA- als GSM-technologieën en nieuwe klanten, of de huidige klanten die hun abonnement willen opwaarderen, moeten kiezen voor een van de twee.

Dit kan moeilijker zijn dan het lijkt. De meeste mobiele carriers bieden tegenwoordig GSM-diensten aan voor de grote meerderheid van hun abonnees, maar dat gebeurt gewoonlijk zonder dat de klant daarvoor kiest. Overigens zijn de abonnees zich ook niet echt bewust van de verschillen tussen de twee technologieën.

Mocht u tot diegenen behoren die de verschillen tussen CDMA en GSM niet kennen, en daarom de technologie krijgen die uw provider u aanbiedt, wees dan geduldig.

We kwamen met een heleboel informatie die al uw twijfels zal wegnemen en de verschillen tussen de twee zal uitleggen. Maar laten we u eerst door de details lopen met betrekking tot Xfinity en hun mobiele diensten.

Waar komt Xfinity Mobile vandaan?

Xfinity Mobile, de dochteronderneming van Comcast Telecommunications, heeft geen torens of cellulaire netwerken op hun naam staan. Dat betekent niet dat ze geen uitstekende mobiele service mogen leveren.

Zie ook: Zal Verizon hun prijs verlagen als ik dreig te vertrekken?

Via een virtueel netwerk gebaseerd op mobiele hotspots en torens van Verizon levert Xfinity een uitstekende signaalsterkte. Hun hybride netwerk werkt samen met de beste mobiele hotspots , verspreid over het hele land, om abonnees opmerkelijke snelheden en een betrouwbaar mobiel signaal te bieden.

Ook het partnerschap van Xfinity met de torens van Verizon maakt hen een solide keuze voor hun geweldige dekkingsgebied, dat vrijwel elke hoek van Noord-Amerika bereikt.

Omdat zij van betaalbaarheid het woord van de dag hebben gemaakt, kunnen klanten genieten van een uitstekende kwaliteit van het mobiele signaal tegen vrij redelijke prijzen. Hun meest recente reclamecampagne nodigt abonnees van andere carriers uit om zich bij Xfinity aan te sluiten en enorme kortingen te krijgen.

Mocht u dus op zoek zijn naar een andere provider, dan kunt u zeker Xfinity mobile overwegen. Het maakt niet uit welk type mobiel u heeft, u kunt uw nummer overzetten naar Xfinity door simpelweg het toestel te ontgrendelen.

Xfinity biedt hun nieuwe en huidige klanten ook gloednieuwe mobiele telefoons uit het topgamma aan en sluit zich onderweg aan bij een van hun plannen.

Mocht u echter een mobiel van een andere provider hebben en naar Xfinity willen overstappen, dan is er enige informatie die u moet weten voordat u een beslissing neemt.

Als je een mobiel hebt met een van de plannen van Verizon, zou de overstap naar Xfinity snel en eenvoudig moeten zijn. Als je een mobiel hebt met een plan van T-Mobile of AT&T, is de overstap naar Xfinity misschien niet zo eenvoudig.

Aangezien Xfinity en Verizon op andere technologieën werken dan T-Mobile en AT&T, zou de overstap een wijziging van de toestelinstellingen kunnen vereisen.

Als u nog steeds de overstap overweegt, volg ons dan terwijl we u door de volgende punten leiden alle informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat de twee technologieën gemeen hebben en wat de verschillen tussen beide zijn.

Xfinity Mobile CDMA of GSM: welke?

Wat is CDMA technologie?

CDMA staat voor Code-Division Multiple Access en is de technologie die Verizon gebruikt voor zijn mobiele diensten. Xfinity heeft ook voor dat soort technologie gekozen, ook al heeft het zijn bijzonderheden.

CDMA is een van de meest geavanceerde protocollen voor 2G- en 3G-banden Wat 4G betreft, lijkt de technologie niet de meest geschikte, aangezien er bij deze laatste technologie een aantal frequentiebanden betrokken zijn.

Hoewel de meeste communicatiefuncties op mobiele telefoons vragen om een verbinding van het type 3G, maakt de CDMA-reeks van protocollen ook de overdracht van gegevens via draadloze netwerken mogelijk.

Dat is mogelijk met CDMA-apparaten, omdat het een verscheidenheid aan signalen over één enkel transmissiekanaal laat lopen. Naast het optimaliseren van het gebruik van bandbreedte, is het ook mogelijk om verhoogt de overdrachtssnelheden , verbetert de connectiviteitsfuncties en levert een betere signaalsterkte.

CDMA is beslist een van de beste technologieën die de vervoerders hun abonnees tegenwoordig aanbieden.

Toen Xfinity voor het eerst zijn mobiele diensten ging aanbieden, moest het kiezen tussen CDMA- en GSM-technologieën. Dat werd een gemakkelijke keuze toen het met Verizon in zee ging en hun torens ging gebruiken.

Aangezien Verizon zijn mobiele diensten aanbiedt via CDMA-technologie, koos Xfinity voor dezelfde soort en voor een betere compatibiliteit tussen de mobiele telefoons van zijn abonnees en de torens van Verizon.

Het was alsof ze voor elkaar gemaakt waren. Als u echter een mobiel bezit die met GSM-technologie werkt, zijn er enkele details die u moet weten.

Wat is de GSM Technologie?

GSM staat voor Wereldwijd Systeem voor Mobiele Communicatie en is de technologie die de meeste carriers gebruiken om hun mobiele diensten te leveren. Met 2G of 3G draadloze communicatie werkt GSM als een charmeur en levert uitstekende snelheden en signaalkwaliteit.

De keerzijde is dat de GSM-technologie werkt door het digitaliseren, comprimeren en verzenden van gegevens via een stroom die slechts één stroom tegelijk kan overbrengen.

Dit kan rechtstreeks invloed op de gegevensoverdrachtsnelheid, waardoor de communicatiefuncties van een mobiele telefoon in kwaliteit achteruit kunnen gaan of zelfs het signaal niet op de beste sterkte kan worden ontvangen.

AT&T en T-Mobile kozen voor GSM voor hun mobiele diensten. Verizon en Xfinity niet. Dit betekent dat een overstap van een van de twee eerste naar Xfinity of Verizon een verandering van de technologie vereist.

Gelukkig kunnen de meeste CDMA-toestellen worden omgezet in GSM-toestellen en kan de unlockprocedure in vrijwel elke technische winkel worden uitgevoerd.

Helaas kunnen niet alle CDMA-toestellen worden omgezet in een GSM en, hoewel de lijst van toestellen die de verandering toestaan vrij lang is, is er altijd een kans dat jouw toestel er niet bij zit.

In dat geval moet u misschien een nieuw toestel kopen, dus zorg ervoor dat u het bij een Verizon- of Xfinity-winkel koopt om er zeker van te zijn dat het toestel hun GSM-technologie kan gebruiken.

Het laatste woord

Mocht je uiteindelijk kiezen voor de overstap van CDMA naar GSM als je je mobiele nummer naar Xfinity brengt, zorg er dan voor dat je neem contact op met een van hun vertegenwoordigers Op die manier kunt u alle twijfels wegnemen die u nog heeft over de verschillen tussen de technologieën.

Tot slot, mocht u nog andere informatie tegenkomen die relevant kan zijn voor gebruikers om de verschillen en overeenkomsten tussen CDMA en GSM te begrijpen, laat het ons dan weten.

Zie ook: AT&T Activation Fee Waived: Is het mogelijk?

Laat een bericht achter in de commentaarsectie en help je medelezers aan alle informatie die ze verdienen voordat ze hun keuze maken. Bovendien helpt elk stukje feedback om onze gemeenschap sterker te maken. Dus wees niet verlegen en vertel ons alles over de info die je hebt gevonden over CDMA- en GSM-technologieën.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.