Xfinity Error: Unicast maintenance ranging gestart - geen antwoord ontvangen (3 manieren om dit op te lossen)

Xfinity Error: Unicast maintenance ranging gestart - geen antwoord ontvangen (3 manieren om dit op te lossen)
Dennis Alvarez

xfinity startte unicast onderhoud ranging geen antwoord ontvangen

Dat Xfinity een van de meest veilige netwerken in de VS heeft, staat buiten kijf. Hun latentie, snelheid, connectiviteit en uptime zijn in alle opzichten opmerkelijk. Geen enkel netwerk kan echter altijd perfect werken, omdat het afhankelijk is van veel mechanische en elektrische componenten die op de een of andere manier slecht kunnen gaan. Xfinity gebruikt een verscheidenheid aan kabels, zoals coax, ethernet en glasvezel voor huncommunicatieapparatuur.

Coaxiale kabel is waarschijnlijk de meest gebruikte kabel in de VS, omdat deze al lang bestaat en deel uitmaakt van onze huisinfrastructuur toen deze werd gebouwd. Er zijn betere opties, maar coaxiale kabel ingeschakeld met Xfinity-routers en -modems bieden u hetzelfde niveau van snelheid en connectiviteit om al uw thuisspullen zoals telefoon, tv's, Smart TV's en pc's van stroom te voorzien.

Foutmeldingen

Een van de beste dingen over Xfinity-routers en -modems is dat ze u de mogelijkheid bieden om een foutenlogboek te hebben dat efficiënt helpt bij de diagnose van elk probleem dat problemen met uw internetverbinding kan veroorzaken. Foutenlogboeken houden alle fouten en problemen op uw pc bij en u hebt er toegang toe door elk apparaat op uw modem of uw router aan te sluiten.

Als u een coaxkabel gebruikt, en u kunt geen verbinding maken met het internet, terwijl al het andere blijkbaar goed werkt, zou u zeker het foutenlogboek van uw router/modem willen controleren.

Unicast-onderhoudsbereik gestart - geen reactie ontvangen

Dit is een van de meest voorkomende fouten die u kunt ontvangen op een Xfinity-modem of -router via een coaxkabel. De frequentie kan variëren, want soms krijgt u deze fout af en toe en wordt alles vanzelf opgelost en gaat het werken alsof er niets is gebeurd. Op andere momenten kunt u deze fout vaak krijgen, zoals meerdere keren per dag, of een constante fout met helemaal geen internetverbinding.

Terwijl de eerste iets is waarmee je kunt leven en het later kunt laten repareren als je tijd hebt, kan de latere een ernstige overlast voor je veroorzaken en je wilt dit ASAP oplossen om weer met het internet verbonden te zijn. Om het probleem op te lossen, moet je een diagnose stellen van wat apparatuur, maar voordat dat gebeurt, moet je begrijpen wat deze fout kan veroorzaken.

Wat kan de oorzaak zijn van Xfinity Error: Started Unicast Maintenance Ranging - No Response Received

Een van de meest voorkomende redenen voor deze fout is dat als u een coaxiale kabel gebruikt voor uw internetontvangst en deze wat ruis krijgt. De ruis kan ervoor zorgen dat uw internetgegevens of informatie die over de kabel wordt overgedragen niet goed werkt en u kunt dit probleem met de connectiviteit onder ogen zien. Coaxiale kabel is goed beschermd door verschillende lagen tegen ruis, maar niets kan stoppenonvermijdelijk.

Problemen oplossen

Het oplossen van dergelijke problemen is niet veel moeite voor u als u het een en ander weet over draden en kabels. U kunt de volgende stappen nemen om optimale connectiviteit te garanderen.

1) Inspecteer de kabel

U moet ervoor zorgen dat uw coaxkabel op geen enkel punt beschadigd is of een scherpe bocht heeft. Dit kan een storing in de gegevensstroom veroorzaken en u kunt met dergelijke fouten te maken krijgen. Zorg er ook voor dat de bovenste rubberen coating van uw coaxkabel intact is en dat deze op geen enkel punt metaal raakt. Sommige andere coaxkabels in een bundel kunnen ook de oorzaak zijn van dit probleem en u moetcontroleer dat om er zeker van te zijn dat je de fout niet meer krijgt.

2) Inspecteer/vervang connectoren

Een defecte connector op elk punt kan ook leiden tot dergelijke fouten op uw modem / router. U moet ervoor zorgen dat er geen connector gaat slecht of werkt niet op elk punt om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke internetverbinding te krijgen. Als er een fysiek teken van schade op uw connector, moet u die connector te vervangen en het zou moeten werken.

3) Neem contact op met Xfinity

Als geen van de bovenstaande stappen voor probleemoplossing voor u werkt, moet u contact opnemen met Xfinity omdat zij uw modem/router mogelijk voor u moeten vervangen. Het ondersteuningsteam van Xfinity kan enige tijd nodig hebben om het probleem te achterhalen, maar zij zullen u een duurzame oplossing bieden.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.