Wat is WiFi verzenden en ontvangen? (Uitleg)

Wat is WiFi verzenden en ontvangen? (Uitleg)
Dennis Alvarez

wifi verzenden en ontvangen

Wi-Fi is het beste netwerkmedium als u een kleiner netwerk wilt creëren en al uw apparaten via het internet in uw huis of kantoor met elkaar wilt verbinden zonder dat u te maken krijgt met de rommel van draden en andere dergelijke problemen.

Met Wi-Fi kunt u alle apparaten die Wi-Fi ondersteunen met de router laten verbinden en dat geeft u toegang tot het internet als uw router is aangesloten op een internetverbinding. Maar omdat er meerdere apparaten op de router zijn aangesloten en er ook bepaalde netwerkterminologieën bij betrokken zijn, kan het zijn dat u wat problemen ondervindt bij het begrijpen ervan. Een paar dingen die u nodig hebt omweten over Wi-Fi zenden en ontvangen zijn:

Taakbeheer

Als u het taakbeheer van uw Windows opent, kunt u onder het tabblad Wi-Fi twee belangrijke factoren zien: de statusindicator die aangeeft hoe uw Wi-Fi presteert, welke snelheid en signaalsterkte u krijgt en nog veel meer.

Het toont u ook het IP-adres voor u, het verbindingstype en enkele andere kritieke gegevens die er zijn voor uw router en de pc die u gebruikt om verbinding te maken via het netwerk. Verzenden en ontvangen spreken voor zich, maar er zijn nog een paar dingen die u moet weten:

WiFi verzenden en ontvangen

Stuur

Send is in feite de uploadsnelheid die je krijgt op het netwerk. Het is de bandbreedte en de gegevens die vanaf je pc via de router en het internet worden verzonden. Send is rechtstreeks gekoppeld aan de uplinks op de router en hoe meer uplinks je op je router hebt, hoe meer bandbreedte je krijgt op de Send-functie.

Het zal u ook een duidelijk idee geven over de uploadsnelheid die u krijgt via de verbinding en u kunt de nodige maatregelen nemen om die te verbeteren.

Als de Send hoger is dan u zou verwachten, betekent dat bovendien dat er misschien ongewoon verkeer op uw netwerk is en dat er gegevens vanaf uw PC worden verzonden die u moet aanpakken. Als u geen grote bestanden uploadt en uw Send hoger wordt, moet u de internetverbinding verbreken en uw PC laten scannen op dergelijke gegevensdiefstallen en virussen.

Ontvang

Ontvangen is de hoeveelheid gegevens of de bandbreedte die uw computer ontvangt van de internetverbinding of uw router via de Wi-Fi. U kunt het dus gebruiken om de snelheid te controleren die uw pc krijgt via de Wi-Fi en hoeveel bandbreedte u verbruikt in bepaalde perioden.

Niet alleen dat, maar op de nieuwste Windows krijg je ook grafieken en diagrammen te zien met meerdere functies zoals het aanpassen van de periode waarvoor je de statistieken wilt zien en meer. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je kunt controleren op alle gegevens die je gebruikt, en het ontvangen en pauzeren van dergelijke toepassingen die mogelijk uw bandbreedte of de snelheid op uw pc verbruiken.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.