Wat is WiFi Direct en hoe schakel je WiFi Direct in op je iPad?

Wat is WiFi Direct en hoe schakel je WiFi Direct in op je iPad?
Dennis Alvarez

WiFi Direct iPad

Apple, met al zijn technologische ideeën, kon zich niet inhouden om de beste functies voor internetverbindingen aan te bieden. Daarom zijn iPads nu compatibel met Wi-Fi Direct.

Via de AirDrop-functie kunnen iPad-gebruikers genieten van deze verbeterde vorm van draadloos netwerken. Hoewel Android-gebruikers Wi-Fi Direct als een native functie op hun apparaten hebben, hebben Apple-apparaten de AirDrop-functie nodig om de verbinding tot stand te brengen.

De Wi-Fi Direct is een soort upgrade van de vroegere draadloze netwerkmodus. Onder de nieuwe functies, naast de verbeterde prestaties, vooral als het gaat om snelheid, het is de gedeelde verbindingsfunctie .

Anders dan zijn voorganger laat Wi-Fi Direct de twee zijden van de verbinding de functie van Access Point vervullen.

Dat wil zeggen, als een van de zijden van een verbinding een betere prestatie heeft, kan deze het toegangspunt voor de andere worden, waardoor ook de algemene snelheid van de verbinding zou moeten toenemen.

Als het gaat om Apple-apparaten, is het compatibiliteitsaspect, zoals bij alle soorten connectiviteitsapparatuur, voornamelijk beperkt tot de producten van de fabrikant.

Dat betekent dat gebruikers alleen Wi-Fi Direct-verbindingen tussen Apple-apparaten kunnen uitvoeren. Hoewel dat verschillende andere mogelijke apparaten uitsluit, zorgt Apple, door de functie exclusief tussen iOS-apparaten te houden, voor dezelfde hogere beveiligingsstandaard tijdens de hele verbinding.

Is er een beste app voor Wi-Fi Direct op Android- of Apple-toestellen?

Er zijn verschillende apps ontworpen om gebruikers te helpen met Wi-Fi Direct op hun Android- of iOS-apparaten. Eén zo'n app is SHAREiT en het is een van de enige betrouwbare apps... die compatibel is met beide operationele systemen.

SHAREiT werkt door het creëren van een peer-to-peer pad tussen de apparaten wanneer er geen desktop PC beschikbaar is. Zeker, meestal kan het betrekken van een PC de algemene snelheid en prestaties van de internetverbindingen verbeteren.

Dat is omdat normaal gesproken, PC's hebben betere netwerkkaarten en maken snellere en stabielere verbindingen mogelijk Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om een Ethernet-verbinding op een PC uit te voeren op een veel eenvoudigere manier dan met andere Android- of iOS-apparaten.

Gebruikers hebben ook vermeld dat ze stabiele en snelle Wi-Fi Direct-verbindingen kunnen uitvoeren tussen Android- en iOS-apparaten via Zapya, de belangrijkste concurrent van SHAREiT.

De Wi-Fi Direct-functie op iPads instellen

Nu u op de hoogte bent van de Wi-Fi Direct functies en hoezeer het de netwerkervaring kan verbeteren Laat ons u tonen hoe u dit op uw iPad kunt instellen. Volg gewoon de onderstaande stappen en krijg de functie op uw iOS-apparaat:

 • Ga eerst naar de algemene instellingen en ga naar het tabblad 'netwerk'.
 • Klik op "Algemeen" wanneer daarom wordt gevraagd om toegang te krijgen tot de belangrijkste netwerkfuncties van uw iPad
 • Ga dan naar de "Persoonlijke hotspot"-instellingen en zoek het "netwerkinstellingenmenu", dat ook "Persoonlijke hotspot-menu" kan heten, afhankelijk van de firmware-versie van uw iPad.
 • Daar vindt u de activeringsknop, die vanuit de fabrieksinstellingen uitgeschakeld moet zijn. Schakel hem in
 • Voer de toegangsgegevens voor het draadloze netwerk in om het Access Point op te zetten en deel ze vervolgens met het apparaat waarmee u de verbinding wilt uitvoeren. De verbinding moet worden uitgevoerd via de functie 'Wi-Fi Hotspot'.

Het is belangrijk om een sterk wachtwoord in te stellen, omdat dat de functie is die voorkomt dat andere apparaten verbinding maken met uw iPad en uw verbindingsfuncties gebruiken. Mocht u op enig moment merken dat uw wachtwoord niet betrouwbaar genoeg is, zorg er dan voor dat u het verandert via de netwerkinstellingen.

Houd er wel rekening mee dat door het veranderen van je wi-fi wachtwoord, alle verbonden apparaten automatisch worden losgekoppeld van je Access Point. Zorg er dus voor dat je de gegevens bij de hand hebt om je wat tijd te besparen bij de volgende verbindingspoging.

Hoe WiFi Direct in te schakelen op de iPad?

Kan een Wi-Fi Direct-verbinding tot stand worden gebracht tussen een tv en een iPhone of iPad met mobiele functies?

Het antwoord is Ja, dat kan. Om een goede verbinding tussen de apparaten tot stand te brengen, moeten echter enkele aspecten in acht worden genomen. Zo moet de firmwareversie van de TV worden bijgewerkt tot de nieuwste versie, omdat enkele functies niet werken met oudere versies.

Ook is het van het grootste belang dat de internetverbinding die u tussen de tv en het iOS-apparaat tot stand wilt brengen, een snelle en stabiele verbinding is.

TV programma's vereisen veel dataverkeer als het gaat om internetverbindingen, dus een langzame of onstabiele verbinding kan ervoor zorgen dat de functies niet goed werken.

Als u ervoor kiest de verbinding tot stand te brengen nadat u hebt gecontroleerd of aan alle vereisten is voldaan, volgt u gewoon de onderstaande stappen:

 • Activeer eerst de Wi-Fi Direct functie op de TV
 • Kies de juiste invoer; dit zou het scherm moeten zijn waarin het systeem u vraagt de toegangsgegevens voor het draadloze netwerk in te voeren.
 • Pak nu je iOS apparaat en zet de wi-fi functie aan
 • Zodra dat is gebeurd, moet het TV-systeem het iOS-apparaat dat u probeert te verbinden met de TV herkennen.
 • Voer de TV-referenties in op het wi-fi netwerk dat u op uw toestel vindt en laat het de verbinding correct uitvoeren.

De apparaten moeten zelf de verbinding tot stand brengen en zodra u het vinkje ziet, kunt u er zeker van zijn dat de verbinding goed tot stand is gekomen.

Mocht dit echter niet gebeuren, zorg er dan voor dat u het juiste WPA invoert.

Meestal is dat de belangrijkste oorzaak dat de verbinding wordt verbroken nog voordat deze tot stand is gekomen. Ook zal het wachtwoord werken voor de volgende pogingen die u doet, dus zorg ervoor dat u het correct invoert.

Zodra de verbinding correct tot stand is gebracht, kunt u bestanden, gegevens en alle andere soorten bestanden delen waarmee uw TV compatibel is.

De uitwisseling van bestanden moet gebeuren via de iMediaShare platform , die de compatibiliteit tussen de apparaten verbetert en het makkelijker maakt voor apparaten om bestanden of gegevens te delen.

Als de verbinding echter slecht tot stand komt of helemaal niet kan worden uitgevoerd, moet u de officiële webpagina van Apple raadplegen voor meer informatie.

Het kan zijn dat de firmware van uw tv of iOS-apparaat niet goed is bijgewerkt of dat de app die u probeert te gebruiken om bestanden of gegevens te delen niet compatibel is. Daar vindt u niet alleen een lijst met compatibele apps, maar ook de links om ze veilig te downloaden.

Waarom zou ik Wi-Fi Direct gebruiken?

Afgezien van de gerenommeerde verhoogde snelheid en verbeterde stabiliteit van de Wi-Fi Direct , in vergelijking met zijn voorganger, is er een reeks andere functies die werden herbouwd om betere aspecten voor de internetverbinding te leveren.

Kijk in de onderstaande lijst voor de verbeterde functies van Wi-Fi Direct om de functies te vinden die het beste bij je passen.

 1. Sneller bestanden delen

Als u bestanden wilt delen, is Wi-Fi Direct veel sneller dan de oudere versie. En trouwens ook sneller dan de meeste Bluetooth-verbindingen. Dus als dat uw bedoeling is, kunt u via Wi-Fi Direct hogere overdrachtssnelheden krijgen.

 1. Compatibiliteit draadloze printers

Omdat het een verbeterd type draadloze verbinding is, is de hoeveelheid gegevens die tegelijkertijd kan worden overgedragen met Wi-Fi Direct-verbindingen groter, waardoor afdruktaken sneller en effectiever kunnen worden uitgevoerd.

 1. Gieten en Delen van schermen

Schermen delen en casten op TV's is nog nooit zo efficiënt geweest. Hoe sneller de verbinding, hoe sneller en effectiever de functie moet werken.

 1. Apparaten sneller synchroniseren

Of het nu gaat om het delen van bestanden, schermen, apps of andere soorten gegevens, Wi-Fi Direct heeft betere prestaties dan de oudere versie Door de grotere stabiliteit kunnen ook grotere bestanden zonder problemen worden gedeeld.

Op het einde

Zeker, iPads leveren niet de beste Wi-Fi Direct-optie van nature, vooral in vergelijking met Android-toestellen. Maar als u een goed platform vindt om dit snellere en stabielere draadloze netwerk in te schakelen, kunnen de resultaten merkbaar beter zijn.

Mocht je op zoek zijn naar apps waarmee de Wi-Fi Direct-verbinding op iPads tot stand kan worden gebracht, geef dan Multipeer connectiviteitskader Volgens deskundigen is dit een van de meest compatibele apps voor zowel Wi-Fi Direct als BLE.

Gebruikers verwachten momenteel dat Apple een native functie voor Wi-Fi Direct ontwerpt, omdat dit de nieuwste en meest verbeterde manier is om draadloze netwerkverbindingen tot stand te brengen.

Er is echter nog geen geplande datum waarop dat zal gebeuren. Houd ondertussen hun releases in de gaten, want een bedrijf als Apple mag niet achterlopen op de nieuwe technologieën.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.