Wat is tsclient op mijn netwerk?

Wat is tsclient op mijn netwerk?
Dennis Alvarez

wat is tsclient op mijn netwerk

Er worden verschillende terminologieën gebruikt voor netwerken en je bent je misschien niet van al deze termen bewust. Daarom kan je schrikken als je ze op je netwerk ziet en weet je misschien niet wat ze betekenen. Toch moet je ze goed leren kennen, en een paar dingen die je moet weten als je Tsclient op je netwerk ziet zijn:

Wat is tsclient op mijn netwerk?

Allereerst moet je weten wat tsclient is. Wanneer je een desktop of windows terminal services verbindt met een andere machine, wordt je lokale machine gezien als de "tsclient" op het netwerk. Hiermee kun je ook een lokale printer of een ander apparaat op het netwerk aankoppelen.

Als je de tsclient op je netwerk ziet, en je je zorgen maakt over wat het zou kunnen zijn, moet je ervoor zorgen dat je eerst de remote access functies controleert. Op deze manier kun je een beter idee krijgen of je een andere machine hebt aangesloten, of toegang hebt verleend aan andere apparaten die op je netwerk zijn aangesloten.

Is het veilig?

Eigenlijk hangt het van de voorwaarde af of u opzettelijk een ander apparaat met de computer hebt verbonden. Als u een andere computer of machine met de uwe hebt verbonden, en u weet waarvoor het was. Dat betekent, als u opzettelijk Remote Access of terminal services hebt toegestaan via uw Windows aan een andere computer, dan is het veilig voor u om aan te nemen dat er niets schadelijks is vooruw netwerk of computerbeveiliging met de tsclient op uw netwerk en u kunt gerust zijn.

Maar als u er niet zeker van bent, of u hebt geen enkel ander apparaat op afstand met uw machine verbonden of toegestaan, dan kan het een teken zijn van een inbraak in uw netwerk die u moet verhelpen. Daarom moet u ervoor zorgen dat u het op de juiste manier uitschakelt.

Hoe uitschakelen?

Het uitschakelen van toegang op afstand is vrij eenvoudig en u hoeft er niet veel stress over te hebben. Het is vrij eenvoudig en u hoeft er alleen voor te zorgen dat u de toegang op afstand op uw apparaat uitschakelt, zodat er geen onbevoegd apparaat op uw netwerk wordt aangesloten, en dat het niet opnieuw verbinding kan maken op uw netwerk.

Allereerst moet u de RDP-server openen en vervolgens naar "Remote Desktop Session Host Configuration" gaan. Hier krijgt u toegang tot Eigenschappen en daar kunt u op het tabblad Client klikken. U kunt het daar uitschakelen en dat is precies wat u nodig hebt. Dit zal alle toegang op afstand voor uw PC blokkeren. U moet het dus handmatig inschakelen, zoals ditals u de toegang op afstand weer bewust gaat inschakelen. Toch bent u veilig voor allerlei ongeoorloofde toegang op uw PC of het netwerk.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.