Wat is Sprint Spot en hoe werkt het?

Wat is Sprint Spot en hoe werkt het?
Dennis Alvarez

Inhoudsopgave

wat-is-sprint-spot

Sprint Spot is een applicatie ontworpen door Sprint in samenwerking met MobiTV. Beide namen zijn waarschijnlijk bekend voor u. MobiTV is een bedrijf dat gebruikers voorziet van on-demand TV-diensten. Ze werden opgericht in 1999 en hebben een aantal vrij indrukwekkende aanbiedingen die gebruikers kunnen gebruiken om hun favoriete video-gebaseerde entertainment te bekijken.

MobiTV heeft zijn deel van de roem gehad sinds zijn oprichting, maar wat hen beroemder maakte dan de meeste van hun andere projecten was hun revolutionaire idee om on-demand en momenteel uitgezonden tv-diensten naar gebruikers te brengen via hun smartphones.

Dit werd bereikt dankzij meerdere sponsorschappen met verschillende omroepen en hun samenwerking met Sprint. Ze werken al langer samen met Sprint dan je je kunt herinneren. Sprint's eigen streamingdienst, Sprint TV, waarmee gebruikers live video's met audio kunnen bekijken, werd in 2003 gelanceerd. Het was destijds een indrukwekkende prestatie en werd bereikt met de hulp van MobiTV.

Beide bedrijven ontvingen prijzen voor de streamingdienst, waarvan een van de meest opvallende de Engineering Emmy Award was die beide bedrijven in 2005 ontvingen. MobiTV bracht ook het zeer populaire ''MOBITV CONNECT''-platform uit, iets waarmee aanbieders van kabeltelevisiediensten inhoud konden leveren aan

Sindsdien hebben Sprint en MobiTV af en toe samengewerkt voor verschillende projecten. Over Sprint gesproken, zij hebben ook een geschiedenis op zich. Sprint was een Amerikaans telecommunicatiebedrijf dat zijn klanten voorzag van verschillende diensten zoals telefoons, internet, de bovengenoemde streamingdiensten, en nog een paar dingen meer.

Ze waren een van de grootste telecommunicatiebedrijven in Amerika, zijnde derde als het ging om het aantal abonnees dat ze hadden.

Ze bieden een aantal geweldige internetpakketten en verschillende dingen ook, een van de meest opvallende is er op de weg diensten die gebruikers in staat stellen om te kiezen uit een verscheidenheid van verschillende programma's te kijken. Sprint was een eigen bedrijf voor vrij lange tijd, werd opgericht weg terug in 1899.

Zij functioneerden sindsdien, zij het onder verschillende namen, en zijn nu pas overgenomen door T-Mobile, een overname die slechts enkele weken geleden plaatsvond, op 1 april 2020.

Hun overname betekent echter niet dat een van hun diensten wordt gesloten, want T-Mobile houdt hun projecten nog steeds in werking en een groot deel van de oude werknemers hebben hun baan ook behouden. Een van de Sprint-projecten die nog steeds ondersteuning zullen krijgen is Sprint Spot.

Wat is Sprint Spot?

Sprint Spot is de mobiele streamingdienst gemaakt door MobiTV en Sprint. Sprint Spot was een van de eerste applicaties van het soort waarmee je de meeste belangrijke vormen van entertainment kon ontdekken en benaderen vanuit één app. Games, Films, Muziekvideo's, Sprint Spot is in staat om jou en andere gebruikers te voorzien van bijna alles wat je nodig zou hebben om hun entertainment te krijgen.

Er zijn meer dan 100 verschillende spelletjes die u kunt verkennen en spelen, alleen of met vrienden, terwijl er ook tv-kanalen zijn die kunnen worden gestreamd om te zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Er zijn kanalen met betrekking tot nieuws, sport en ander entertainment die op elk moment kunnen worden geopend en gebruikt.

De app is in eerste instantie gratis te gebruiken en is goed voor het vinden van verschillende dingen die uw entertainment behoeften kunnen voeden. Het stelt u in staat om dingen te vinden die het meest geschikt zijn voor u op basis van de criteria die u de app geeft. De app geeft u ook toegang tot verschillende dingen die worden gebracht door verschillende MobiTV aanbieders, een goed voorbeeld daarvan is Amazon Prime.

Uiteraard moet je een aantal aankopen doen om van deze verschillende diensten gebruik te kunnen maken. Sprint Spot is over het algemeen vrij gemakkelijk te gebruiken. Als je problemen hebt om uit te vinden hoe het werkt, is hier een kleine gids.

Sprint Spot downloaden en gebruiken

Het gebruik van een nieuwe app kan een uitdaging zijn als er geen handleiding is om je ermee te helpen. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die je moet volgen als je Sprint Spot wilt gaan gebruiken.

  • Om te beginnen moet je natuurlijk de applicatie downloaden op je mobiel, als je die nog niet hebt. Ga daarvoor naar de Play Store of de App Store, afhankelijk van of je Android of IOS gebruikt.
  • Eenmaal geopend, typ en zoek naar Sprint Spot en download het.
  • Zodra het downloaden is voltooid, ga je naar het menu Toepassingen en open je het.
  • Vanaf hier wordt u gevraagd naar uw Sprint informatie en andere soorten rekeningen, etc. Vul alles in wat de aanvraag u vertelt om u aan te melden.
  • Zodra de app klaar is voor gebruik nadat je alles hebt gedaan wat je moet doen, krijg je een menu te zien met allerlei verschillende categorieën. Selecteer een van de categorieën die je leuk vindt, bijvoorbeeld muziek, en kies het soort muziek dat je wilt ontdekken en horen.
  • Zodra u dit doet zal de app u opties geven op basis van uw criteria.

Dat is het zo'n beetje voor het ontdekken van verschillende soorten dingen. Zoals je ziet is het vrij eenvoudig, net als het gebruik van de hele app. Er is niet veel om aan te wennen, maar het kan soms een beetje lastig zijn om mee te werken. De app kan je opladen voor verschillende dingen, wat je er ook over vertelt.

Sprint Spot was de eerste toepassing van dit type en hoewel er veel meer zijn geweest, zijn er niet veel die de kwaliteit van Sprint en MobiTV konden evenaren, laat staan overtreffen.

Volgens de statistieken hebben meer dan 10 miljoen mensen Sprint Spot geïnstalleerd en gebruikt als hun bron voor het ontdekken van entertainment, en een groot deel van deze mensen is ook blij met de app, en er zijn niet veel redenen waarom jij dat niet zou zijn als je het probeert.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.