Waarom zie ik QCA4002 op mijn netwerk?

Waarom zie ik QCA4002 op mijn netwerk?
Dennis Alvarez

qca4002 op mijn netwerk

Met zoveel toepassingen voor draadloze netwerken tegenwoordig, kan het moeilijk worden om erachter te komen welke apparaten verbonden zijn met uw wi-fi. Van slimme horloges, tv-settopboxen, consoles, mobiele telefoons en zelfs huishoudelijke apparaten, het internet is een belangrijke aanwezigheid in bijna alles wat we doen.

Met de komst van het Internet of Things, of IoT, kunnen koelkasten, airco's en andere huishoudelijke apparaten meer geavanceerde taken uitvoeren via internetverbindingen. Maar nu heeft uw wi-fi thuis een heleboel nieuwe namen in de lijst van verbonden apparaten.

Als je de lijst van aangesloten apparaten bekijkt, hebben dingen als tv's, consoles en mobiele telefoons meestal bekende, of in ieder geval herkenbare namen. IoT-apparaten, niet zo veel.

Sommige van de namen onder deze verbindingen zijn niet zo verwant met het merk of model van het apparaat, wat het wat moeilijker maakt om de naam aan het apparaat te koppelen.

Kunt u bijvoorbeeld zeggen waar de naam QCA4002 voor staat wanneer deze verschijnt in uw lijst met aangesloten apparaten?

Als u dat niet kunt, behoort u waarschijnlijk tot de 99,99% van de internetgebruikers die er zijn. Aangezien de naam geen belletje doet rinkelen bij de merken of modellen van onze IoT-apparaten, vragen we ons uiteindelijk af wat dat ding is dat op mijn wi-fi is aangesloten? En is het een bedreiging?

Waarom zie ik QCA4002 op mijn netwerk?

Waar staat de naam QCA4002 voor?

QCA4002 is eigenlijk een IoT intelligent wi-fi platform waarmee gebruikers volledig functionele draadloze netwerken kunnen toevoegen aan verschillende apparaten, zoals huishoudelijke apparaten.

Dit goedkope platform brengt toestellen een hele reeks nieuwe functies, die de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Het is ontwikkeld door Qualcomm, een chipsetfabrikant die ook mobiele netwerktechnologieën ontwikkelt.

Omdat het een klein en uiterst betaalbaar apparaat is, kan deze wi-fi enabler worden gebruikt met vrijwel elk apparaat dat u in huis hebt, zonder de prijs op te drijven.

Dit is de belangrijkste reden waarom de QCA4002 zo vaak wordt aangetroffen in huishoudelijke apparaten. Met ook een energiebesparende wi-fi functie en een onboard wake-up manager levert het platform uitstekende connectiviteitsniveaus.

Qua snelheden staat de QCA4002 bijna alleen in vergelijking met de belangrijkste concurrenten, met snelheden tot 150Mbps, wat opmerkelijk is voor zijn grootte.

Gezien alle toepassingen van de QCA4002 is het gemakkelijk te zien waarom dit platform zo veel gebruikt wordt in Internet of Things apparaten.

Wat misschien niet zo eenvoudig is, is om uit te zoeken welk apparaat van uw huishoudelijke apparaten onder die naam is aangesloten. Als u het moeilijk vindt om dat uit te zoeken, bekijk dan de suggesties hieronder en wij doen wat speurwerk.

Het apparaat zoeken 's MAC-adres

De MAC, of Media Access Control Address, is een soort van ID voor de verbinding en beheert de verbinding tussen een apparaat en het netwerk waarmee het verbonden is.

Het is een unieke reeks die meestal door de fabrikant wordt toegewezen, waardoor het kenmerk zijn ID-achtige aspect krijgt. En datzelfde unieke aspect is wat gebruikers in staat stelt om het exacte apparaat te lokaliseren dat onder elk specifiek MAC-adres is aangesloten.

De eenvoudigste manier om uit te zoeken welk apparaat onder een bepaald MAC-adres is aangesloten, is de volgorde op internet te zoeken.

Ook al bevat het zoekresultaat een aantal mogelijke apparaten, het is al een begin, omdat een aantal andere apparaten die u hebt, kunnen worden uitgesloten.

Na het verkleinen van de mogelijkheden kunt u eenvoudigweg de MAC-adressen van de aangesloten apparaten controleren en het apparaat vinden waarnaar u op zoek bent.

Het belangrijkste punt bij de identificatie van het apparaat dat is aangesloten onder de naam QCA4002 is het feit dat u kunt controleren of het apparaat al dan niet met uw netwerk moet worden verbonden.

Zoals het gaat, hebben gebruikers vermeld dat hun De buren hebben gebruik gemaakt van hun wi-fi netwerk om hun apparaten aan te sluiten... Door de bijzondere naam van de QCA4002 nemen veel gebruikers niet eens de tijd om het te controleren. Ze gaan er gewoon van uit dat het van een van de vele IoT-apparaten is die ze bezitten.

Dus, zorg ervoor om ga door de MAC Adres controle om te zien of uw buren niet hetzelfde doen. Als u een freeloading apparaat identificeert, zoek dan gewoon de naam in de lijst van aangesloten apparaten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 'MAC-adres blokkeren'.

Dit moet niet alleen de verbinding verbreken, maar ook voorkomen dat dat apparaat ooit nog verbinding maakt met uw wi-fi.

U kunt ook

Er zijn ook andere manieren om het apparaat te identificeren dat is aangesloten onder de naam QCA4002, of wat dat betreft, elke andere naam die u simpelweg niet kunt koppelen aan de apparaten die u in huis heeft.

De tweede manier is om een lijst van de apparaten die u op uw wi-fi netwerk hebt aangesloten en controleer degenen die een niet zo gebruikelijke of niet zo gemakkelijk te identificeren naam lijken te hebben. Begin met het uitsluiten van degenen die meer voor de hand liggende namen hebben en concentreer je op degenen die dat niet hebben.

Nadat u dat filter hebt toegepast, kunt u ofwel de rest van de apparaten één voor één uitschakelen en nagaan welk apparaat de verschillende namen uit de lijst van verbonden apparaten doet verdwijnen. U kunt ook gewoon het MAC-adres blokkeren en nagaan welk apparaat de verbinding met uw wi-fi-netwerk verliest.

Sommige apparaten kunnen op een heel persoonlijke manier geconfigureerd zijn, wat betekent dat een MAC-adresblokkering ertoe kan leiden dat het apparaat terugkeert naar de fabrieksinstellingen.

Dit kan al een reden zijn waarom gebruikers voorzichtiger moeten zijn wanneer zij proberen het apparaat te identificeren dat onder de naam QCA4002 of een andere naam is aangesloten.

Mocht u dus zoveel zorgvuldigheid moeten betrachten, dan kunt u de routerinstellingen openen door het IP-adres in de zoekbalk van uw browser in te typen en vervolgens uw inloggegevens in te voeren.

Fabrieksparameters voor login en wachtwoord zijn meestal 'admin' voor beide maar u kunt altijd de sticker op de achterkant van de router controleren. Zodra u bij de algemene instellingen komt, zoekt u het tabblad netwerk en vervolgens de lijst met MAC-adressen.

Van daaruit kunt u apparaten uitsluiten door hun MAC-adressen te vergelijken met die op de lijst.

Neem contact op met uw provider

Het laatste wat je kunt doen is neem contact op met uw Internet Service Provider, of ISP, en vraag om hulp. Ook al is dit niet echt een internetgerelateerde situatie, providers hebben professionele technici in hun supportteams die gewend zijn allerlei problemen te zien.

Dit betekent dat zij misschien al van QCA4002 hebben gehoord en zelfs het apparaat kunnen aanwijzen dat onder die naam is aangesloten.

Dus, als de bovenstaande suggesties niet de verwachte vruchten afwerpen of te veel werk lijken om door te nemen, laat dan professionals de situatie namens u afhandelen.

Tot slot, als u andere eenvoudige manieren ontdekt om het apparaat te identificeren dat is aangesloten onder de naam QCA4002, of een andere afwijkende of moeilijk te identificeren naam op de lijst van aangesloten apparaten, laat het ons dan weten.

Schrijf ons via de berichtenbox hieronder en deel dat stukje kennis dat gebruikers niet alleen wat hoofdpijn, maar ook wat geld kan besparen. Laten we meedoen aan de strijd tegen profiteurs en onze internetverbindingen voor onszelf houden.

En met elk stukje feedback wordt onze gemeenschap sterker en meer verenigd. Dus wees niet verlegen, en laat ons weten wat je ontdekt hebt!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.